1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непопуларни трикови што ви помогнале да ослабете

Дискусија во 'Диети' започната од ecotte12, 27 мај 2026 во 22:09.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    50.476
    Пиење сокови без калории и купување специјални грицки без шеќер и ниски јагленихидрати, кога се мора у ресторан, исклучиво салата без дресинг и поховано, или ептен ако имаш зорт за нешто по мрсно изеди само пола порција па и помалку , јадење само еден голем оброк на ден и пешачење минимум два саати.

На ecotte12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    571
    Јас не знам што е. Убаво би било некој да даде и објаснување сепак медицински термини се.

3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    10.581
    ИР ти е скратеница од инсулинска резистенција, фаза каде панкреасот произведува повеќе инсулин од колку шо му е потребно на телото.

4. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    571
    Кои се симптомите?

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    5.489
    Не знам кои се симптоми, ама знам дека може да биде противник на губењето килограми..
    Ништо лошо нема да се случи ако испита..

На TwistedSister му/ѝ се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    10.581
    Брзо качување килограми, зголемен апетит, омалаксаност, отеченост, нередовна менструација поради пцос јајници, желба за благо, итн.

Често кај луѓето шо биле заболени од ИР знаело да помини и во дијабетес ако не се спречи на време. ИР е фактички пред дијабетска фазата. Прво добиваш ИР па дијабет.

7. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.772
    Допаѓања:
    20.082
    Дебелеење
    Задржување течности
    Коа викам дебелеење зборам од искуство лично, не бев 64 него мноогу поише.
    За кратко време качив превише килажа.
    Отеченост, подуеност, инсулин до небо, обичниот шеќер не ми беше покачен.
    Метаболички синдром имав делумно, но и такви симптоми.

Ако не се исконтролира може да премине у дијабетес, пијам баш таква терапија метформин.

8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    13.257
    @ecotte12 Бидејќи тука опишуваш општо, да не погодуваме, отиди на ChatGPT и внеси ги потребните детали за себе.

-Тежина
    -Висина

Воедно опиши го детално твојот просечен ден: Внеси ја целосната деневна физичка активност што ја правиш + опиши го менито што пример денес го имаш

Притоа опиши го телото - како што велиш за салото, како и навиките, сонот, стресот итн

Вака ќе ти пресмета колку внесуваш, колку трошиш, колкав ти е дефицитот, колку ти е протеинскиот внес итн.

Види што ќе ти каже каде отприлика може да лежи проблемот врз основа на сè детално внесено :*:

9. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    175
    Висината ми е просечна 168-9, свесна сум дека 64 кг е здрава тежина, и фала богу сум ок , не сум за дијагнози, и не гледам ништо лошо да сакам да сум во форма на младост и да стопам сало од стомак.

Според chatgpt трошам од 2100 до 2400 зависи кои тренинзи ми биле таа недела.
    Има логика да е така зашто спомнав со~ 1600 cal губам кило на 7-10 дена, а за 1 кг треба 7700 дефицит, +- нешто е и од задршка на вода нели.

Знам дека нема магичен напиток/намирница што може да направи да си лежам со благо, прженици и хамбургери по цел ден, ем да слабеам.
    Муабетот ми беше како да го издржам калорискиот дефицит полесно. Некои од членките пишаа fasting, zero сокови, one meal a day, волуменско јадење на зеленчуци итн. Такво нешто ми треба што ви помогнало, неочигледна навика што прави да намалите cravings и да издржите калоричен дефицит. А телото си работи ко што треба, кога не јадам слабеам , ако се опуштам се дебелам, ко што кажав,знам дека се "заработени" со binge епизоди низ текот на годините..

Последна измена: 1 јуни 2026 во 16:45
    На MissChievous, Intergalactic и Gosh им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    45.928
    Со еден оброк на ден и слични совети пак ќе се заробиш во истиот круг, ама добро, ти си знаеш.

На MissChievous и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.772
    Допаѓања:
    20.082
    Ејјј замислете луѓе у форма се на младост и ако тежат 70 и кусур, а се високи 170 :bug:

Ако си слаб не значи дека си фит :*:

На Mr.Limonko и Intergalactic им се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.768
    Допаѓања:
    26.784
    Затоа се спортува и се јаде претежно вистинска храна.
    Ниту една цифра на килограми не значи нешто посебно. Ниту здравите навики гарантираат вечно совршено здравје.

На ecotte12 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  13. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    175
    Луѓе можеби, јас лично не. Нема потреба од споредби кога си зборам за моето искуство. Прашањето беше за тие што ослабеле и одржале тежина потоа барем 6 месеци, кои навики им помогнале.

Не спомнав дека се ќе пробам и мене лично one meal a day не ми годи, нит па ако некој ми пише да се боцкам со оземпик планирам да послушам. Ама некои од советите би ги пробала.

14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    13.257
    @ecotte12 Ќе го издржиш калорискиот дефицит така што ќе го намалиш. Агресивноста само ти прави стагнација.

Цели барем да јадеш 2000 калории дневно и да внесуваш малку повеќе јахлехидрати околу тренинзите.

Воедно распореди си го подобро менито во текот на денот, зајакни ги протеините, хранливите влакна, за да не се доведуваш на крајот од денот да си гладна.

Внеси повеќе флексибилност, имај квалитетен сон и ќе имаш резултати.

Тоа ти е решението на долгорочен план, да си имаш одржлив животен стил, а не трикови кои ќе ти траат само 1 месец :*:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    50.476
    Добро, вие слепи сте или не знаете да читате името на темата?

Или одговорете или не го смарајте девојчето веќе... Си кажа дека бинџала, дека се храни здраво и дека спортува, али бара помош коа ја фаќа криза да не претера.

И доста веќе со ЧатЏПТ цитати, провидни сте.

На f.girl и TwistedSister им се допаѓа ова.