Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непосакувани „додатоци“ во храната

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Offspring, 29 јули 2010.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.814
    Допаѓања:
    23.384
    Ааааааааааааааааааааааааааа............ :puke: јас сум гадлива мноооооогууу :worried: сеа стра ми е да купам нешто од продавницаа.... бљљаак :О :geek:

2. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Јас сум прибирлива за јадење и тоа многу ама ако најдам влакно па не дај боже бубачка е тогаш некој ке убијам.Најсериозна сум.Јас се гадам да видам мравка не пак во јадење :puke: .

3. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    јас многу се гнасам.. па еднаш во чинија влакно видов одма ја фрлив цлеа нема шанси да јадам нешто такво..од самата помисла ми се гади :puke: :puke: :puke:

4. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Кога излеговме прв пат со дечко ми бевме на палачинка.И јас јадам јадам и веќе при крај оооооооп влакноооо...ко ми се згадиииииииии :envy: :envy: :envy: го викнав келнерот и му кажав , се извини и не си ја дојадов палачинката :( уште ми е мака за неа.

5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Многу често ми се има случувано да најдам влакна во храната, ама :!: бубашваби и такви работи не, а не ни сакам :worried: :puke:

6. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.026
    Најодвратно нешто е да најдеш влакно, а не пак бубачки ауууф. :puke:
    А во последно време што наоѓаат заби, стакла и такви чуда. :(

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.057
    Допаѓања:
    36.097
    На мене не ми се има случено да најдам непосакуван додаток во исхраната. Додека сестра ми одеше во средно, ова се има случено на едно девојче од нејзина генерација. Во тостот што го јадела имало бубашваба. После тоа сендвичарата (се наоѓаше во школото) ја затворија.

8. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Таков непосакуван додаток имам најдено во еден сендвич кога бев уште основно. Сендвичарата беше до школото, сите купуваа од таму за голем одмор. Јас купив, мислам, сиви и во него најдов рѓосана жица. Од кај се нашла таму, кој знае какви болештии може така да се прифати. И многу се жалеа дека наоѓале се и сешто во сендвичите, ама сендвичарата ја затворија тек после 3 - 4 години. Сега мислам дека не е до толку страшно по сендвичарите, ама сепак треба да се припази.

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Влакно во мусаката од менза. :D

10. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    со еден школски бевме вслаткарница и јадевме овошна салата... едно време тој вади нешто од уста ко гледаме желевце оние што ги има по тетраткине за хефтање...после тоа гледаме келнерката над тоа благото ко зеде да се чешла ни се згади... :puke:

11. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    нема каде не сум наогала влакна,скоро во сите сендвичари каде сум купувала почесто,изгледа најголема срекничка сум за тие работи секогаш на мене ми се погодува :D
    последен пат пред една недела си купив кифла и кога ја јадев дома осетив нешто на устата како ми мрда и гледам влакно,мало и кафено :puke: ,одма ја фрлив,и потоа другиот ден јадам сирење од оние вакумираните и сечам парче и гледам бело влакно :puke: којзнае можеби од некоја крава коза или овца е било оти беше мешано сирењето и ми се одјаде одма

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Во една сендвичара во Струмица најдов коска во сендвичот што ужасно многу личеше на заб :?: Тешко дека била од шунката... Ахам, и влакно најдов еднаш во шпагетите од менза. А за гадлива, гадлива сум. Пред повеќе од една година беше тоа со влакното, и се уште, кога јадам во менза 100 пати погледнам пред да каснам, и на крај редовно си излегувам погладна од што сум влегла :rofl:

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мислам дека можат слободно да ми дадат признание за Гинисов рекорд за пронајдени влакна во храна.
    Пред неколку години, си купив гиро од Виена во кое најдов едно големо црно влакно. Го платив околу 5 евра, ама си го купив за носење бидејќи шетавме и не се вратив назад за да им го плеснам на маса во сендвичарата.
    Пред некој месец, најдов долгометражно влакно во пица од Ања (и тоа убаво замесено во тестото). Арно ама, пицата ја јадев дома, па и таа не можев да ја вратам.
    А денес најдов влакно во сладолед од Ред Кафе. Е сладоледот им го вратив, ми се извинија и ми донесоа нов. Па наместо 3 топки, испадна дека изедов 5 :tmi:

14. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    Имаше еден период пролета,секој ден наоѓав влакно во храната...Влакна имаше во се
    -отидов на гости кај една пријателка на мама и само што го земав првото колаче од масата,во него имаше влакно
    -порачав кафе у турција одозгоре имаше мало влакненце
    -мајка ми направи ориз,во оризот имаше влакно и уште милион ситуации... :@ :@

15. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Влакна. :puke: Како што гледам не сум била единствена што постојано ги наоѓа, ми се гади од нив. :puke: :puke: :puke:

16. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    да во средно ми се има слуцено неколку пати да најдам влакно во бурек и долго време после тоа избегнував да купувам бурек или симит погача :puke:

17. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Јас најчесто влакно наоѓам

18. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Конец. :geek: Еднаш најдов конец во мекица.Буквало во цела мекица го имаше.Ми се згади.
    Не сум премногу гадлива,но кога се работи за вакви додатоци во храна... :puke:

19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Еднаш кога бевме во Скопје отидовме во една сендвичара и сите си купивме тост(мама,тато, сестра ми и јас).
    И ни ги носат и кај мене и кај тато на тостот по неколку црни дооолги влакна ама замоткани во лебот внатре. :geek: :puke: :puke: Уфф, грозно.
    И сите ги фрливме тостовите!

20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Некни си купив кифла, ја ставам во чинијата и мравчиња црвени почнаа да излегуваат.
    Срце ме фана. :D

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.