1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неправда на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од teardrop, 8 декември 2009.

1. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Го пишувам ова вака сега и мислам дека ми треба совет. Си најдов работа добра е не се жалам во фирмата сме само 6 луѓе. На почетокот се си беше арно и со шефот си правевме муабет и се беше ОК. Ама почнаа другите колеги да се зафркаваат со мене и да си играат мајтап и пред шефот исто така си играа мајтап и почна и шефот заедно со нив да си игра мајтап со мене. Другите не ѓи прашува кај одат и што прават ги ослободува порано од работа за приватни работи да си вршат а јас да прашам да ме ослободи порано од работа ќе ми каже не биве или сега баш ти текна да си одиш порано од работа, и да отидам до вц кје ме праша кај одиш, што правиш? Ќе му одговорам е добро де бев до вц и што ќе ме гнавиш со тоа сега другите прават што сакаат и никому ништо, и ќе почне со фантазии на мозокот да си прави. Претходната сабота не се работеше и никој не ме извести дека не се работи, си доагам на работа како и обично и гледам дека нема никој доага газдата и ми кажува дека не се работи, му викам на шефот зашо не ми кажал дека не се работило барем да ме известил да не идам за џабе, и ми вели ти не треба со другите да се рамниш, кога ќе ми ги спомнеш што работеле ми доаѓаш на нерви, секој работник за себе си гледе, они кога ќе дојдат во недела на работа ти дома ќе седеш, ти знаеш дека си во сабота на работа а за другите да не те интересира. И на крај ми се смее у фаца и ми вика добро те заебав оти не ти се јавив за да не дојдеш на работа. На другите можеле да се јават на мене не можеле да се јават. Ми вика оти сум му кажувал што работеле а знае да ми се јави по телефон да ме праша кај се работниците и што работат.

2. Brayan

Brayan Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    71
    drugar vaka ke ti azam za se ova sto go kazuvas samiod ti si vinoven taka si se postavil si im ja otvoril vratata da se zezaat so teb ti si go dozvolil toa ima edna stara kineska pogovorka strogosta ja pravi potcita da te pocituva nekoj treba da se postavis isto taka za da te zeza treba da dozvolis zatoa bidi malku postrog i dadi mu na sekoj od niv do znaenje do kade moze da odi i so zezanje i so se ostanato sto ti preci

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Za temava i problemite mozam da kazam samo koj ne raboti samo toj ne gresi.Site sme zgresile i utnale nesto, pa sto?!?Na greskite se ucime! :D Inaku za problemot od tipot sto e ovoj megu poslednive so zadevanjeto i majtapenje..sekade go ima, zad sekoja vrata vo firma, administracija itn. se suska za drugata ona ova drn, mrn.Se znae na rabota kako se postavis od prva i kakov odnos izgradis so drugite taka i ke bide.Ako vidis deka te zadevaat, najubav nacin e da gi ignoriras so pozitivnost, ne so nervoza.Na sekoe majtapenje udri ni eden pozitiven komentar i smej se :D jas taka bi postapila..ke vidat deka ne se zamaras i nema da ni e interesno veke...inaku ova spaga vo psihicko maltretiranje-mobing i mozes da se pozalis slobodno bidejki koj e labilna licnost moze i da mu zadade ova i seriozen problem, pa i do napustanje na rabotnoto mesto.Samo ostro :D i nasmevka :D

4. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Nepravda pa toa e nepravda , imas ti nemam jas....sekade ja ima koj si raboti uste poveke ke raboti , koj ne raboti ke sibide odmoren i nisto nema da zgresi pa inikoj nisto nema da mu rece

На fallenangel и my heart cry им се допаѓа ова.
  5. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Пред недела дена започнав на работа во колонијал. Газдарицата е супер, немам зборови за неа, ама газдата е злобен човек, во вистинска смисла на зборот. Кај е злобен па и толку многу е алчен и скржав. Вчера дојде еден дедо со голем список во раката, едвај одеше. Човекот му бил редовен муштерија, доаѓа 2-3 пати во месецот со кола бидејќи тешко се движи и пазари обилно бидејќи не е способен да доаѓа секој ден. Ми го даде списокот и рече да му ставам се што треба а тој за тоа време ќе отидел до аптека ( аптеката е до нас). И јас започнав на брзина да му спремам на човекот се што пишуваше на списокот и кога стигнав да му ставам грозје, истрча газдата по мене и со дерење ми рече: полека полека ќе го вјасаш стариот, дај ваму јас ќе му ставам грозје оти ти најубавото ќе му го одбереш. И зеде му го стави најскапаното грозје. Се врати дедото од аптека и кажа дека купил кафе браво од кај нас и му се паднало шоља за кафе. Газдата стана и рече: одма ќе ти дадеме шоља и истрча зеде од една од шољите што ние ги користиме, што ни од кафе не беше, и плус пукната беше и му ја стави на стариот во торбата па и уште му вели: ете чиче само за тебе одма шоља ти дадовме. Стариот среќен што да ви кажувам. А мене па зема ми се раздерува: ти што чекаш земи ги торбите помогни му на чичето да ги однеси до колата. Јас збунета од постапката на газдата ги зедов торбите, го испратив, и по половина час гледам пред вратата на дуќанот ќесичка од зегин полна лекови. Лелее си викам дедото лековите ги заборавил. Многу жал ми падна. Кај грозјето, кај шољата, па сега и лековите. И ете ти го по еден час вика на вратата (бидејќи не можеше да влезе, тешко ги качува скалите), му ги однесов лековите и замина. Цел ден бев во шок! Газдата живее во огромна куќа, ми се фалеше дека само дневната му била 80м2, внатре се ново, има уште една куќа во центарот, кажува дека луксузно ја утедил за да зема висока ќирија од неа. Има три коли, за него, за жена му и за син му, а ќерка му вози веспа пошто е малолетна. Цело мало пазари од кај него, работа има колку да сакаш, ниеден колонијал во градов нема така работа како тој, дури може да се каже дека им конкурира на големите маркети. Блиску до нас има тинекс, на 2 мин од нас има зелен пазар и луѓето дали се мрзливи, дали овој газд
    ава ги завел некако, ама неместо да одат да си испазарат од тинекс или од пазарот земаат од кај нас сите редум купуваат од банани (75 ден кило, а на пазар се 60!!!) до се останато. Значи човекот стварно има пари и тоа убави пари. Јас незнам главата каде ми е од работа, муштерии колку сакаш, тој пари еден тон, по мене се дери како улав и за тоа што треба и за тоа што не треба, и онде за една шоља се стега? Ми се повраќа значи! До шоља му е дојдено во животот? Ако не па, да му купам јас цел комплет, можеби ќе се насмее човекот, ќе биде среќен, оти јас никогаш не сум го видела да се насмее вистински. Тој се смее пред муштерите, ама таа насмевка од планина се гледа дека е вештачка, за секунда ја снемува откако ќе излезе муштеријата....
    И уште не ми е јасно: има луѓе крадат милиони, и ќе си речеш па ок, грев е ама милиони се во прашање, ама ти шоља да украдеш и грев да ти се пише за шоља бе, вреди ли? Шоља алооо, најобична шоља!! До неа ли стигнавме?(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Да си Робинзон Крусо заробен на пуст остров, без ништо и никаков прибор ајде де, ќе ти биде шољата атракција, ама во неговите услови на живот до шоља да ти е дојдено, е не разбирам и не разбирам. Човеков очигледно има потреба, некаква страст, да ги зафркнува луѓето, да ги кради...
    Што остана тогаш за мене? Што ли се ќе се обиде да ми улраде, скрати мене?

Последна измена: 20 септември 2016
  6. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Mizerno,mnogu nisko,kolki bogat tolku i siromav.

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Немaм збoрoви. :x Пoстoи еднa фрaзa нa aнглиски:
    Some people are so poor, all they have is money. И вистинa е oвa.

На JollyGirl, Bojana_Ilcevska, SAMIRA и 2 други им се допаѓа ова.
  8. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Ти пази се да не те поткусурува и тебе во иднина. Инаку ништо чудно, да не бил таков како ќе направел толку имот. Тој и родена мајка би продал. Тука му лежи мозокот во парите, а друг пат ако те мести да правиш работи што не се по твој ќеиф на пример даваш користена и напукната чаша културно речи му тој да си го награди муштеријата така.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @moon1 toa ti se vika sitna dusha:emo:

На moon1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... го прочитав два пати текстот и реалноста е таа , не знам зашто секогаш вакви ,,изроди,, се некако како заштитена врста и што се вели (mooning),, мува не го лази ,, , но би рекла и таквите се со некоја цел да постојат , ако ти не си оформена личност и психолошки силна ваков човечки примерок може да ти делува негативно и на здравјето и на твоето однесување и карактер , а не можеш да смениш апсолутно ништо ниту пак да се бориш против такво негово однесување ... ти останува малку опции , доколку не ти е толку важна оваа работа дај си отказ :fubar: и не се оптоварувај со негово однесување има кој да му суди и пресуди кога ќе му заврши улогата ... или ако сепак мора да работаш таму , мора да имаш доообра тактика на двојна личност :nod:... едно зборувај друго прави , не ставај на срце неговите зборови и однесување (mooning)и по можност ако тој прави грешки преќути си и сврти го кон твој интерес :x... не знам ако ме разбираш што сакам да кажам :?:

11. Bojana_Ilcevska

Bojana_Ilcevska Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    109
    Ништо чудно како станал толку богат. Мене ми се повраќа од вакви луѓе :puke: Ама ти во ситуацијата во која што си, не можеш многу да смениш, освен да си се држиш до своите принципи. Ако па одлучиш да заминеш од таму, ќе бидеш настрана од неговата алчност и суровост али кога ќе видиш дека секаде се наоѓа по некој таков, исто ти се фаќа.

На moon1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    И дечко ми баш истото ми го кажа. Не планирам таму да работам долго, работам само за викенди, за колешките да имаат слободен ден, така да оваа работа ми е само за колку да не сум без пари, колку за џепарац да им олеснам малку на моите. Ќе работам додека не најдам нешто поасално... Два дена се во неделата, ќе издржам. Незнам колешките како издржуваат по 6 дена во неделата со него пошто тој цело време е таму. Дома само за спиење си оди и неколку саати бо текот на денот е слободен, жена му го менува. Се плаши дека ќе го крадат продавачките, затоа е по цел ден в дуќан. Роб на парите. Џабе има толку пари, тој нема време да троши пари. Му ги трошат жена му и децата.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Dobro vecher ljuge. Vaka sea da dobijam edno mislenje. Vraboten sum vo edna firma u Shtip, i ima eden magacioner shto e prav shpion, se kazuva gore u kancelarija na shefot i na direktorot se shto se desava i koj shto kazuva. Deneska rabotevme so nekoi vreki i oti ima uste eden kolega Sinisa shto se vika kako mene, i magacionerot mi vika ne gi treskaj kutiite na zemjata posteli neshto da ne se valkat i ja go poglednav i niso ne mu kazav, mislev na drugiot kolega zboruva i si premolchev i na vtorata kutija mi se razvika i sfativ deka misleshe na mene i mu vikam "e dobro de shto morash da se deresh kazi popoleka ne si mi shef da mi se deresh" i mi vika mi ja ti kazav na tebe ti se napravi kako da ne me slusna, i mu velam mislev na drugiot kolega mu kazuvash ne na mene, dvajca sme shto treba da napravam sea jas, i mi veli deka kje me kazal na direktorot utre koga kje dojdel na rabota deka ne sum go slushal magacionerot i deka ne sum primal naredbi od nego i sum mu vikal deka on ne mi e shef na mene. I deka sum kazal shto mi e gajle za kutitte deka kje se izvalele, kje mu kazal da me sovetuva direktorot. Znachi na mene kako shto mi e stoe tamu koj moze i koj ne moze nareduva, odi ovde, odi tamu, odi vamu, i samo treba da se molche. Oti samo jas sum opsht rabotnik site mi komandat na mene, a ja na nikoj ne mozam da davam komandi. I vchera rekoa deka kje se raboti do 14 h oti bilo Vodici, i imav so eden kolega prevoz do doma za da ne chekam avtobus za Strumica i si otidov so nego i ne kazav na nikoj deka kje si odam u 13:30 h i kolegata mi se javi deka ide da me zeme i eve go magacionerot trchal gore da me kaze zasho sum si otisol u 13:30 h da se bune, i direktorot mi se javuva po telefon i mu kazav deka magacionerot reche deka se rabotelo do 14 h i deka nemav avtobus u 14 h zatoa si otidov i me prasa dali sum kazal na nekoj deka kje si odam i mu rekov deka ne sum kazal i mi reche dobro i samo glavata ja zamavna i si zamina. Spored vas shto mislete za ova kakva kazna kje se dodeli oti sum si otishol porano vchera od rabota?

14. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Zasto kazna ne si imal na kogo da kazes a i pola cas ne e kojznae kolku vreme

15. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Znaesh kako e de. Mala firma site shefovi, site sakaat da komandat. I od tolku shefovi stanuva zbrka. I taka e u pravo si ako sum ostanel tocno na vreme kje sum ja skapel sijalicata, a koa ima rabota i koa treba da se ostanuva prekuvremeno site si odgovorni lica si odat doma i molcat i ne kazuvaat nishto

16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ee covece p roblemot kaj nas se spionite tie sto se umilkuvaat na sefovite mnogu mnogu po ceneti od tie sto si ja gledaat rabotata sto rabotat

На Sinisa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Tocno taka si e. Samo na tie treba glavata da im se odseche

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    А зошто си заминал без да јавиш на некој? Ај замисли да е твоја фирма и вработените да доаѓаат/си одат кога им одговара без најава? Што казна би имало во тој случај?
    Ова каде и да го направиш ќе има санкции.

На LivingGlam, cresa-jagoda, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Да да, шпионите биле криви.
    Од толку совети, баш на тој што те поддржува да правиш глупости одговори.

Биди си секогаш жртва тогаш, тоа е.

На ocicka2014, cresa-jagoda, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Зашто да има санкции бре за пола саат што си отишол порано човекот па утре секако ќе е кажал верувам на директорот оти си е отишол порано газдите нас не прашуваат ли дали можеме да останеме прекувремено да работиме