1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неправда на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од teardrop, 8 декември 2009.

1. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Мене ме немаше 3 дена на раб болна бев а боледување ми дадеа само три дена и после тоа искористив уште 3 дена од одморот и никој ништо не ми кажа зашто не бев на работа кратко и јасно затоа постое годишен одмор

2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    @meckicka spored Zakonot za rabotni odnosi ako tri dena ne se javis na rabota i pritoa ne podneses opravduvanje zosto otsustvuvas (molba za odmor,slobodni ili boleduvanje) sledi otkaz.
    Osven ako direktorot ne ti e tatko..

На Artemission, eca333, izmislena и 3 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    И ова според тебе е океј?

Како би функционирала една фирма кога сите би доаѓале и би си оделе кога им текне? Како ќе се организирате да завршите било што?

На Dadusicka, Artemission, SuperGirl24 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Одмор кажав си користев а да тоа да обавезно си се јавувам на шефицата што ми е зашто сум спречена да дојдам на раб

5. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    А да се работе на државен празник во ред ли е

6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Не е океј.

Сега прочитав дека ти си се јавила дека нема да дојдеш, тоа не е исто со другата ситуација.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Што има директор или газда на една фирма да се правда на работник кога да си оде.
    Тоа што остануваш прекувремено на работа сигурно ти е платено,никој не работи туку така.

@Sinisa123 Место да ги укривуваш другите дали се шпиони или не гледај си за себе и биди одговорен.
    Како да си средношколец што се вработува на лето колку да го потполни времето се однесуваш .

На ninja35, cresa-jagoda и crimson им се допаѓа ова.
  8. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Да работе

9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Ама излегуваш од темата.
    Секако дека треба да ве плаќаат за прекувремено.

10. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Треба ама за жал не плаќаат

11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Има и за тоа решение.
    Може да се бунете,да пријавите ако работете за празници.
    Но нема право работникот кога сака да иде и кога сака да си оде од работа.

На ninja35, SuperGirl24 и crimson им се допаѓа ова.
  12. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Ljuge za magacionerot shipon e prv. Se shto kje se kaze vo negovo prisustvo bilo i da e shala odma se kachuva gore u kancelarija i dirigira koj shto kazal. Vo denot moze da se kachi i po 50 pati. Deneska ostanavme prekuvremeno ne ni kupija jadenje nisho ne ni dadoa i nikomu nishto oti ostanavme prekuvremeno a oti sum si otisol porano panika se diga. A i da napomenam deka prekuvremenoto ne go ni plakaat osven ako ne bides epten dosaden za pari da ti dadat na sila. I nie rabotevme za vodici i na site drzavni praznici i nikomu nishto ne moze.

13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Види, колега може многу повеќе да те заебе отколку сам претпоставен, затоа, терај си ги обврските и не се отварај многу пред колегите. Ако приметиш дека е нешто валкано земи сам среди работа постели нешто итн, не чекај да ти кажува колегата. Ти за себе си гледај и не запоставувај ништо. Ако планираш да напушташ рачунај дека секаде е исто, пак ќе налеташ на дудлач, ако каснеш или ако излезеш порано ќе те казнат каде и да си било која фирма. За она неправедното неплаќање прекувремено или работа на празник и да се буниш факт е дека како единка ништо не може да се смени, освен да останеш без работа. Не дека е правилно ама не знам каков совет да ти дадам за тоа, цела мкд е на ист проблем. Исто, не може да те разбере некој што нема искусено приватњаци, посебно од источна мкд каде законите се израмнети со пет одела поклон или 10 пакета газоза. Ако си почетник во работата, потрпи малку, испечи се. После за тебе ќе биде полесно кога ќе смениш, ќе имаш искуство :)

На Tanjamm и meckicka им се допаѓа ова.
  14. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Ми треба совет и мислење зашто полудувам.
    Веќе година и неколку месеци работам во една фирма не сакам да ја кажувам нека биде Х.
    Уште од старт ниеден колега не ме прифати како на сите да сум им ги убила фамилите,а јас сите прв пат ги гледам.Ајде бев колегијална,помагав бев добра друштвена за да се здружам со сите али ништо.Сите се кодоши,секој со секој сака да се заебе,секој со секој сака да се издаде да се намести за нешто.Дури има и некои што раката премногу им шета(крадат)и тие се најдобри за директорот се нив ги брани.Секој си има свои задачи за работа али не си ги работат туку се прават за да ти ги наместат сите оврски посебно на ние добрите.Веќе колку време помина никој не ме прифати,веќе ми е дојдено преку глава.Едноставно неможам уште од сега нервите да си ги кинам.
    Денеска еден колега ми дојде почна да се дере како улав нозете ми се пресекоа,рацете ми отекоа,ми се сцрвенија.Главата почна да ме боли ,а кога отидов во вц плачев може ќе речете размазена не сум работам од 17 години али имам фобија од дерење.За еден од колегите знам зошто не ме сакал,зошто јас сум влегла на работното место ја сум успеала,а требало да влезе неговата ШВАЛЕРКА!Двајца крадци имам,еден што си искача од раб.време кога сака,колешка што само сака се да знае или ако зборат двајца она позади нив скришно и слуша што не и доликува на годините има две големи деца.
    Навистина сакам отказ да дадам,трпиш трпиш на глава ќе ти се качат.

На Elen4e_sonce и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.550
    Допаѓања:
    13.894
    Без страв. Биди дрска и кажи им дека не си вршат работата, а нема што да изгубиш ако ти е лошо.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    На „храброто мажиште“ што ти се дере покажи му го каде му е местото, т.е. отерај го... (знаеш каде :D). Тие што краделе од фирмата (материјали или незнам што, ти не ни појасна) прави се дека не гледаш (т.е. оддалечи се ако можиш кога крадат) секако не добиваш ништо ако ги пријавиш, така само можат повеќе да те замразат. Кога е таа колешката во близина што сака да знае се зборувај исклучиво општонародни муабети (без никого да оговараш, пофалуваш и сл). А, на тој чија швалерка не се вработила не си му крива ти, тој ете нека гледа да ја вработи швалерката на друго место8), и на дипломатски начин (не диретен) можиш тоа в лице да му го плеснеш.
    Заклучок: Што повеќе човек молчи толку повеќе на глава ќе му се качат|(.

На SwanMay и elimkd им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    И јас мислам заби да покажеш. Таквите силеџии обично подвиткуваат опаш кога ќе видат дека не налетале на слабак. Кој е тој па тебе да ти се дере? Малку поладнокрвно и поостро постави се. Баш немаш што да изгубиш кога секако сакаш да си одиш, пробај барем со друг начин. На крај секако отказот останува.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тие ќе направат све за ти да напуштиш,но не ти немој за инает да напуштиш,прво ќе ги реметиш малку тој ако ти се дере пак ти земи кези му се во фаца така слатко,и речи му да му дадеш едно дијазепамче да се смири,зафркавај ги не дозволувај да те нервираат и да покажеш слабост,со зафркавање ќе ги убиеш,тој ако рече бело ти црно и кези му се во лице.А имаш и друга опција игнорирај и терај си работа и не си ставај све при срце,ако подлегнеш на провокации готова си.
    Нее им се замарај ај па пиши ни понатака мажиштето дали ќе подлегне на осмех и зафркавање,нека се нервира тој ти е гајле.

19. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Во право сте сите ,фала ви на сите што ми одговоривте и ми помогнавте навистина со вашите мислења.
    Мажиштето се налути за некоја пратка што не требала да биде пратена,а они ми ја дадоа да се прати и така за малце ќе беа фатени затоа тој вриштеше.Размислував разговарав и со момчето мое и реков идам до крај не попуштам во хороскоп сум бик инает така да тешко ќе поминат.Јас сум воспитана тоа што ќе го сработам да го сработам на добар начин,да не лажам,крадам,да помагам на секој човек,да не бидам душман,издаица али лошо ме воспитале моите требале да ме воспитат да станам идиот.Одлучив да си бидам своја и на никој да не му помагам.Вчера му реков и на шефот ја веќе не пракам,а вие што сакате правете и он не не немој ќе си праќаш му реков не толку праќајте си вие ич не ме интересира.И од сега не пипам нека кршат глава.
    За колешката ич не и се замарам ја спомнав за да објаснам какви се и се чудам како може народов да биде толку злобен мегусебно се кодошат се убиват па после пак заедно.Иначе колегата се сменил денес да не дојде на работа сл.сабота да биде кога јас нема да бидам на работа и така.
    Фала ви уште еднаш ако има нешто ќе ве известам.:sun::*:hug::hug:

20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Колку се луѓево желни за покажување за внимание. Секој нов- нови правила носи. Па и не мора се одма на директорот да се каже. Дај прво да се реши мегу нас не мора и не треба за секоја глупост да се изнесуваат реферати пред него. Аман више от такви гзолижачи.
    Пс. До кога вака.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.