1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неправда на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од teardrop, 8 декември 2009.

1. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Не бе никако немам намера да попуштам .
    И да ми рече нешто еве имам црно на бело не ви одговара чао пријатно ,само да не отворам уста за нејзе што прави додека е во работно време.
    Затоа почнаа пополека сите да си дават откази од фирмава,се надевам дека и јас ке најдам .
    Сум видела секакви колеги ама веруј вакви никаде нема овие се единсвени

2. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Ако имаш решение во кое точно пишува од кога до кога си на одмор тогаш би требало според него да се раководиш. А доколку има некоја мала измена би требало јасно да бидеш информирана. Не знам колку ти значи работата но ако планираш да останеш таму мислам дека би требало да го разјасниш недоразбирањето за да немаш проблем. А и не мора да се замараш, како што разбрав ти треба на 22ри да одиш а колешката вели на 23, ако си отидеш на 22 нема ти да имаш проблем туку таа што не се појавила. Внимавај, мислам дека намерно финти ти прави за да не отидеш.

3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Искрено ми беше многу битна работава што се зима прилично ок плата али после многу работи од страна на газда и од вакви вработени мене ми се одмили и веќе барам нова работа и доколку имам прилика нормално дека ќе си одам.
    Бев колегијална ајде се дог за 2дена покасно нема проблем али после ми врти други муабети и ми кажува вака онака и сигурна сум дека прави некои мучки двете имаме решение кога треба да одиме и кога треба да се вратиме така да решив ич да не се замарам ќе си одам на одмор тој ден кога ми е пишано ,а она нека си има проблеми што сака нека прави ако нешто не е ок има камери па нека отворат нека видат.

Ви благодарам на сите за добронамерните совети малце бев збунета и искрено незнаев што да правам во овој момент али ете решена сум да идам до крај убаво и кажав на нејзе и на шефот дека го зимам одморот од тој ден за да се спремам и да си завршам некои приватни оврски затоа што додека сум на работа неможам ноќта касно тргаме на пат.

Фала дечки уште еднаш имајте убав ден

На Tanjamm и Јаневски им се допаѓа ова.
  4. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Договарај се дирекно со шефот - како што е хиерархијата, нема што таа да се става над тебе. Секогаш завршувај си го својот дел од работата примерно - на време, квалитетно, ако ја бидува фирмата, има добри шанси да ја надживееш неа, професионално.
    Добро е да се има меѓусебна професионална учтивост, ама ако нема - нема, терај ја работата понатаму и не се оптеретувај со небитни дистракции.

На Tanjamm, cresa-jagoda, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Проблемот е што она тука е со години и цел ден седи нишај врата зимај плата.
    А јас што сите оврски ги средувам во фирмава дури и најсложени и малце ризични јас не сум ок ,али она е цвеќе за мирисање нит и вика за тоа што цел ден седи и цигарите во уста .
    Ете од денес и одморот она на работа е веќе ми е јасно дека сака некои мучки да направи и дека си тера по свое како што сака она,додека сите си идат како што е договорено и пишано.
    Така да и да ми рече нешто ако има потреба и отказ ке дадам ама нема да трпам вакви кучиња

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.256
    Допаѓања:
    16.528
    Седам еве на работа, се среди што се среди,12ка денес нозе ме болат.
    Седам и размислувам за колешкиве и нивното преправање пред газдите..жени во години се, и си мислам, како можат вакви да постојат? Пред мене и пред другата колешка, кога не се газдите,, ретко нешто фаќаат и седат. Кога ќе почнам јас да диплам алишта и одма ќе скокнат леле аман веќе, што ќе работиш сега?
    А, кога ќе дојдат, глумат дека мн работат и се загрижени за работата. Трчаат се да сработат, даваат тие двете демек идеи.
    Јас денес избришав прашина, виде надлежната, дојде колешката и одма се фати за крпата и и кажав дека веќе избришав, но пак почна, пак ја предупредив и пак по нејзино. Па дур и газдарицата, ми рече, остави ја можи видела прашина. Божеее!
    1. Дали да ги оставам сами да си се уништат?
    2. Дали да почнам в лице да им кажам дека се се познава?
    3. И двете.
    :)
    Suggest!

На Tanjamm и Darko009 им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    И ти да чистиш, само кога ќе дојдат газдите :D

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.256
    Допаѓања:
    16.528
    Ако почниме така, се лом ќе биде..и ќе не избркаат... Не ми делува ко солуција . Благодарам за одвоеното време :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.550
    Допаѓања:
    13.893
    Бркај своја работа, а ако не се колегијални, не ги врти. Ладно. Сум имала искуство со такви, се по нивно да е. Молчев, млада, јас почит да покажам. Никој не цени, така да своја работа гледај и гајле ти е.

На BlackNight и SwanMay им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Тогаш, кажи ги на газдите и речи им го и ова: Ако не чистам јас, се лом ќе биде.. Ама ако не чистат тие, немам намера цел товар јас да го носам, а исто да сме платени.

11. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    211
    Здраво феминки, еве ме мене петочно, нервозно и депресивно.
    Влегувам во магацин и као секој ден магацинот си смртка, и доаѓа шефот ии ме гледа мене ии вика ... колешкее, колешкее... као демек шо направи, шо смрди?!?
    Толку ми стана непријатно бидејќи сватив дека мисли дека е од мене. Бидејќи е самобендисан тип кој се храни со исмевање на др.. као демек ние жените се потиме, смрдиме и не се бањаме. Па затоа јас на наредно влегување му викам нешо смрди дали од пакетите ( врз нив тече вода ии скапуваат) или од патиките бидејќи секој со смрдени чорапи пробува и овој се смешка и вика нз да не си прднала јас викам да бе. И на секое наредно влегување му велев дека смрди и со парфем прскав и колешката ја прашував, викам што мириса толку лошо, она вика нз канализацијата враќа ии од патиките. Ннаредниот ден ми вика шо си отворила врата да не прдна па проветруваш, следниот ден колешке вие жените прдите ли?? Ти прткаш ли... Хелооуу ми скисна кој филм му е...

Дали јас погрешив што толку напнував да му докажам дека и мене ми смрди и дека не сум јас па си направив контра ефект и си се наместив, па ко демек се правдам сега???
    Сигурна сум дека ќе зборува по др колеги, колку ми е срам, зошто толку злоба бре...

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.276
    Допаѓања:
    226.755
    еднаш насмеј се бар. очигледно е се зеза. речи од гравот синоќа е и изнасмеј се. Ќе прекине.

На cresa-jagoda, RESANKA, Feminka192 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    211
    Па да, првиот пат се насмеав и му реков Да од мене е, али човекот си продолжи да напнува. Шеф е нели па што сака ќе си прави со нас. Туку он многу и не ме интр. повеќе се грижам да не ме резили пред другите. Денес најлесно е муабет да ти извадат...

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.276
    Допаѓања:
    226.755
    е де големо чудо. денес ти утре друг.. не си ставај при срце.

15. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    430
    Moj predlog pod 3 :)
    I da pises kako si pominala :nod:
    A @Batterfly93 jas mislam toj tebe ti se pusta,deka mazite gi palat prirodnite zenski mirizbi stom si se smeela i on uste produzue toa e:inlove: Sega ti si na red kako ke odigras taka i ti da ni pises sto si napraila i kako si pominala.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Он само се пошегувал со тебе, иако малце и невкусно делува тоа што ти префрла , нонстоп.
    Кажи му отворено дека ти смета.

Последна измена: 31 август 2018
  17. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    211
    Би сакала да е така ама човекот сака да критикува и исмејува. Колешката си купила палто ии грда му била па каде стигне ја зборува како била глупава и не знаела да се облече, а нејзе и вели дека мн е убава. Премногу е лицомерен, така да не верувам дека ќе ги убеди и другите дека јас сум прднала... Се срамам уште кога ќе помислам на тоа.

На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    430
    Sto se zamaras takov sto zbori za tebe za oblekuvanjeto na koleska ti...?
    Ne pridavaj vaznost na sitni dusi i uzivaj si vo denot,muabetot za prdezite itn...smej se,zafrkavaj se i ti dokolku ti odgovara taka.

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @Batterfly93 A малку да му возвратиш на неговите шали,он се шали со тебе ти возврати му.
    Ако види дека го лупаш од земја со шали ќе се откаже и никогаш нема да му текне да се шали со тебе.

На RESANKA и Batterfly93 им се допаѓа ова.
  20. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    211
    Пробав да му вратам на шалите уште многу одамна но типот како навреден беше, као демек која си ти да ме бушиш. Ии почна да ги врти колешките против мене, и тој самиот се промени секогаш најтешките задачи ги добивав, се од инает тоа, така да морам да ќутам и трпам ако сакам денот да ми помине подобро...
    Ми се гади од толку лицомерие, а уште повеќе од тоа колку луѓето го сакаат ии колку добро мислење имаат за него... СТРАШНО

На RESANKA му/ѝ се допаѓа ова.