Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неправда (Küçük Gelin) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Dream-Girl, 26 август 2014.

1. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    И не само тоа, туку многу ме нервира што речиси сите, освен Азат и старата знаат дека Девран не е син на Кирманови и никако да ја кажат вистината, туку оставаат Девран да прави што сака. А тој е неподнослив, посебно во епизодата што следува, што вика мајка ми, право турчиште од пред 500 години иако е 21 век. Очигледно сеуште има вакви работи по турска и најверојатно затоа и ги снимаат овие серии за да може тоа да се искорени.Ебате агата, ебате....ке држи жена која не го сака со сила за инат на Азат....со сила ја уцени да се омажи со него, 100 пати му бега и 100 пати со сила ја враќа....
    http://images.kure.tv/gallery_pictures/2907/49196/large/thumbnail018.jpg?1426493964
    http://images.kure.tv/gallery_pictures/2907/49195/large/thumbnail017.jpg?1426493956

2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Серијaвa ми е тoлку мaчнa зa гледaње и тешкa aбе чудo...Зехрa целa серијa јa испoтепaa кaмен дa беше ќе рaспукaше...Ете сегa oнa се спaси кo демек aмa ете јa пa сегa мaјкa и цимoли штo гo oстaвилa внук и,се нaдевaм пoсле тoлку мaчење серијaвa бaр дa имa среќен крaј... :D

На ton4ica и Kukla994 им се допаѓа ова.
  3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    А Девран кој глупак е,мислам тука немам коментар.Интересно е што Мелек може да го врти како сака а тој ако беше Ага немаше да и поверува кога таа го лажеше и плус не знае што сака.Демек ја сака Мелек а никаква почит спрема нејзината ќерка.Тогаш за пожарот ја киднапира дури Зехра и и вика-Дојди батино :DЕднаш правеа муабет и Зехра не сакаше да се одели од мајка и,што е многу нормално а на Девран побитно му беше да разговара со Мелек за некои глупости таму и не и даде на Зехра да биде со мајка и заради неговите глупости.Во нормален свет,ти ако сакаш жена што има дете ќе го почитуваш и тоа дете а не да се одесуваш со него како непријател.Така не се сака другарче.Па и таа старата ќе ми се прави као мудра нешто демек или праведна.Море сиктер таму,ни арно да не посака човек од нив.Исто и Азат не е невин ама ај колку-толку помага.Прееска кога мајка му ја тепаше Мелек тој не можеше да и се спротистави?Ебати мажите.Ама јас се мислам тоа е до сценаристот да направи поинтересно бидејќи Агиве не се спротиставуваа на жените во фамилијата ама сега кога старата му рече да се разведе од Мелек тој и се спротистави и дури друга куќа ќе изнајмел.Значи кога се сака се може.И вистина филмот е една голема Неправда бидејќи ако имаше правда Мелек немаше да биде тепана туку таа лудата која што пати по своето внуче зачнато со силување,а неправдата е тоа што не можеш на никој да му докажеш што е во право а што не е,и дури и ќотек можеш да изедеш барајќи правдина.Инаку според мене Мелек и Зехра можеа да избегат уште во болницата кога состојбата на Зехра беше критична и мораше да се одлучи меѓу неа и бебето,тогаш наместо докторката да ги извести Кирманови можеа да излажат дека бебето умрело а докторката да ја спаси Зехра.

На Toprak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Леле луѓе, сликите од утрешната епизода во турција кои сега ги гледав се страшни. Тешко на Мелек, а уште потешко на Зехра . Девран ка враќа Мелек во конакот ја утепува од мавање и ја држи врзана со синџири на скалите, а оној Шијар ја враќа Зехра во конакот пред сите. А најстрашно од се е што се враќа Али наркоманчето и ја пика Зехра во соба и тешко незе, ја утепува од мавање.А Девран педерчето се сити. Ебати мажите турски кои со сила држат жени и со сила ги тераат да ги сакаат.Само има некоја сцена и се ми се чини дека Мелек ке ликвидира некого....изгледа наркоманчето ке оди фира оти ја малтретира Зехра и гледам дека на насловните фотографии го нема никаде http://images2.kure.tv/program_images/logo/1311/medium/kucuk-gelin4-720x405-yeni.jpg?1422619742

инаку погледнете што им прават
    http://images.kure.tv/gallery_pictures/2934/49656/large/thumbnail011.jpg?1426682226
    http://images.kure.tv/gallery_pictures/2934/49660/large/thumbnail015.jpg?1426682266

Последна измена: 21 март 2015
  5. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Леле греота... А Азад каде ќе биде во тој момент кога ќе ги тепаат?

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Ццц ненормални:@Ти и*ам племето,ти и*ам.Нема спас од овие мене така ми изгледа,штом тој наркоманот сега се враќа.Туку кажете вие контакт од сценаристот или режисерот да им пишеме да не се зафркаваат и Зехра и Мелек да се спасат,плс?:D

7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Neznam od kaj dojdov do ovaa informacija, dali tuka procitav dali nekade drugo ....zehra ke stanela agica??:smirk:
    Ako e vistina togas neka gi tepa ona site so red:punch:

8. DesertGirl

DesertGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    1.365
    мамичка че стани агицаааа ????

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Taka slusnav ama neznam....:|

На DesertGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Не знам, вечер ке ја гледам серијата диретно, сега ја видов само галеријата од слики за вечерашната епизода.
    не знам и од Азат ништо не бидува. таа Хавин, мислиш тутуле- бале, како ке го наседни Азат и тие ке се верат. Азат е ни напред ни назат, како со сила оти уште ја сака Мелек а Хавин само си се подсмешкува оти и падна секрата во мед.
    Јас само го чекам расплетот, ама мора некогаш да излези и да се види дека Девран не е Кирман и после ке биди нешто поинакво.

Последна измена: 22 март 2015
  11. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Еве погледни овде , тука имаш се

http://www.kure.tv/dizi/kucuk-gelin

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Ма каква Агица....таа можи само да биди мајка на ага, пошто таа го роди првиот внук....кога ке ги тепа, оние дур да изумрат ,таа ке остари......нели требаше да учи, да стани учителка !!

13. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
  14. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Вечерашнава епизода беше многу стресна.После сите тепачки, ќотеци, синџири...Мелек успеа да дојде до пиштолот на Девран и сакаше да го убие, ама онаа гуската Фатма и ја гурна раката и пиштолот пукна, ама наместо во Девран право во Зехра и ја покоси.
    Во новиот фрагман за следната епизода Мелек се мрдна со умот и боса отиде во училиштето и мисли дека е наставничка , и најверојатно ке заврши во лудница...

15. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Ама не разбирам турски и им пишав на англиски.Инаку ова е официјалната страна на филмот?Ти разбираш турски?
    Ова само на полошо иде...Вие што викате,ќе се спасат или не,според вас?

И што па овој се меша кога треба Агата да го убие нели?

16. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Ама Шијар за да се одмазди го бара синот на Шехмус.Помош бара од Зенеп,таа да му каже кој и е брат, а и таа сеште не знае дека Девран и е брат. Таа од мајка и дозна само дека жената која го родила брат и се вика Сафија а всушност тоа е Фатма која го сменила името. Ако си приметила,таа новата слугинка што дојде од незиното село,неколку пати проба да ја вика по старото име ама Фатма и рече никогаш да не го спомнува тоа име.
    Инаку што се однесува до тоа како ке се одвиваат настаните,никој не знае освен сценаристите кои го пишуваат сценаријато од епизода до епизода во зависност каков прием има кај гледачите.Шијар ја предаде Зехра за инат оти мисли дека Зејнеп знае а не му кажува.
    По мене, а и не по мене туку и останатите гледачи очекуваат среќен крај и расплет на сето клопче,па затоа очекувам во останатите епизоди да се дознае се. Верувам дека ке дојде ден кога ке се дознае кој е Девран, која е Фатма и што имаат направено со Бехие. Верувам дека и Кадим ке се опорави и ке каже дел од вината која ја има и она што Бехие му го прави. Верувам дека и на Лејла ке и скурчи и кога и таа ке дознае кој е Девран и оти не е ага ке каже дека последна зборуваше со Џемал пред да почине. Девран можеби за да извади г’з ке каже и дека оној Али е убиец и го уби брат му на оној бодигардот Харун што му трчка наваму -натаму на Девран и ја малтретира Хавин па можеби и тој ке бара одмазда за брат му, па оној Али или ке умре или ке заврши во затвор. Мислам дека од бракот на Хавин и Азат нема да има ништо оти Азат сеуште е вљубен во Мелек. Верувам во среќен крај. Верувам дека сепак Мелек и Азат ке бидат заедно и верувам дека сепак Зехра ке успее да го доврши образованието и мислам дека Мелек и Азат ке го чуваат бебето а еден ден, во последната епизода ке ја видиме Зехра после 10 години како учителка.
    Ептен оптимистички, ама ете, такво чуство имам :)

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    А обновена ли е за уште една сезона или завршува во јуни?

18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Филмов стана многу напорен за гледање,ништо убаво не се случи.Барем една епизода да имаше да направеа нешто Мелек и Зехра да побегнат,но секогаш ама секогаш Девран е тука да види,да спречи да расипе,да уништи.И се така во круг,не знам веќе каде води ова.И јас верувам дека филмов сепак ќе има некој среќен крај,ќе се дознае за Девран и Мелек конечно ќе биде со Зехра.Ме разочара тоа што ќе ја откријат дека е жива,ептен се понадевав овај пак ќе успејат да избегаат но очигледно џабе таа игра на Азат и Зејнеп,само полошо ќе излезе.И така деновиве малце ќе си го одморам мозоков, гледам сцените се застрашувачки.Дај Боже ова конечно да се искорени,да нема вакви работи.

19. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Зехра е ранета во рака и ништо посебно ама Мелек се мрдна со умот.Ја најдоа боса во училиштето каде мисли дека е учителка. Никого не познава. Го препозна само Азад ама демек кога биле мали заедно учеле. Ама Девран ке цркнеше и и го покажа изводот од матично дека и е маж и ја собра дома. Ја затвори во соба мислеќи дека глуми пак а она го бара татко и кој бил судија и мајка и да ја спасат а Зехра ја брка, да не ја види.. Зехра го моли да ја носи на лекар а он ја чува како куче боса во долната соба. Азат и Зејнеп одат во конакот да ја земат и носат во болница ама она не сака и се крие и бара помош од незиниот сопруг,демек Девран и Девран ги брка од дома. Лејла и Бехие го искористуваат тоа да докажат дека е луда, Лејла сама се гребе и утепува(испаѓа она побудала од Мелек) за да докаже на Девран, дека Мелек ја нападнала, и ја фрла лулката од бебето од спрат како Мелек да ја фрлија, и бабускерот вика од оние од лудница и Мелек со лудачка кошула ја изнесуваат.Девран не е тука, и ништо не знае. Прдходно Шијар повторно доаѓа кај девран барајки помош да го најде синот од Шехмус. Фата го предупредува Девран да не се дружи со него оти е опасен и Девран почнува да сумња во Фатма.Ја пребарува незината соба, и и закажува една средба, и таму ја прашува дали е он всушност син на Шехмус. Фатма плаче и со тоа он дознава дека тој е негов син....и тооо
    Модератор: Користете спојлер кога откривате делови од содржината.

Последна измена: 30 март 2015
  20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Ццц...Две жени го надвладееја Девран а Азат не може?(facepalm)Што маж ќе беше?|(