За среќа не сум имала вакви гости. Најблиску до ваква ситуација беше кога уште живеев со моите, татко ми и брат ми пушеа на тераса, мајка ми така ги тераше. Доаѓа вујко ми и вика дај пепељара. Јас му викам дека пепељара има на тераса бидејки кај нас надвор се пуши. Станува татко ми и му носи пепељара. Не знам што очекував, тој ни кога сопствениот внук од 2 години му доаѓа на гости не пуши надвор, а не па за нас сите возрасни. Сега со бебето бев отидена на гости кај мајка ми, вујко ми напраил димница. Мајка ми прашуваше зошто не поседиме, и реков јас не сакам во чад да седам, со бебе уште помалце. Пошо нема намера да му рече да излезе на цигара ќе си одам јас. Ќе видам следен пат дали ќе го остави да пуши внатре.
Човек со мозок сфаќа дека кога ѕвониш, а не ти одговара никој, се враќаш назад. Посебните таленти кога никој не им одговара, влегуваат внатре ако е отклучено Исто така, еднаш директно си кажав дека се некултурни што дошле ненајавено и дрско си влегле, а погодете кој се најде увреџен
Свекривата? Нема да најдеш талент како девер ми. Култура нула. Уште го памтам тоа што го направи за првиот роденден на поголемиот син. Некои не знаат за осет.
Од кога дојам си шетам полугола и немам навика да заклучувам. Блиските знаат дека најчесто е отворено. Нека дојде некој непоканет, ќе ме начека распашана, нема никогаш да му текне да дојде пак. И онака сите се потресени кога цица бебе.
Кога се земавме со мм, негов другар директно влезе, значи ни да заѕвони ни ништо, а јас си лежев на гарнитура и се засрами и од тогаш не ни дојде (уште поубаво). Абе бог да чува, ненормални. Се каам што тогаш не бев по гаќи барем, па да видеше како е кога се влегува директива.
Да знаеш дека има такви што немаат осет. Кај свекрва ми е така. Си доаѓаат ненајавени. Па и немаат осет. Ќе те начекаат сред јадење и не им текнува да си одат. Еднаш со свекрвата сме заспале во дневна. Дојде една комшика и си седна на стол.
порано имав такви гости шо после нив комотно правев генералка сега еден жив нема се живо препадив хахах
Со такви крајно решение е безобразлук. Па нека се лутат колку сакаат. Јас под непристојни гости ги подразбирам и оние кои доаѓаат ненајавени.
мајка татко си седат детето возе табуретка по пресно лакиран пархет нормално дека се изгреба пархетот
Не примам и не ми е гајле ако сакаат нека се налутат ,најбитно ми е јас да не си се нервирам. Не сум должна јас никој да трпам да ми крши да ми прави ѓубре низ дома. Клуч на врата за такви без осет.
Имаме комшивка кај мајка ми што доаѓа секој ден од сабајле на кафе.... И нормално јас студент, вратена на викенд, недела сабајле седам по пижами и пијам кафе, доаѓа госпоѓата и ми вика лелелеле ти уште си по пижами, веќе е 09:00 часот, и јас ни 5-6 и ѝ викам, е па во 9 се спрема доручек за семејството, а не се оди по кафиња и од тогаш ништо не кажа уште еднаш... Ама затоа мајка ми в земја пропадна зашто сум и рекла така....
А доаѓа уште кај вас? Јас да сум на нејзино место не би дошла. Ова му доаѓа како со старине жени. Уште рано сабајле по кафиња.
Па и е постара 67-70 г..... Фина е, супер е ама некогаш ете така ќе и излета нешто неумесно на наш терен, па треба да и се даде до знаење каде е..... Сега сум омажена веќе не ми става забелешки
Кога ми влагаат со кондури... гррррррр.... Несмасно јадење и правење хаос наоколу... Ненајавени гости не примам. Ако никој не ми се јавил на телефон, домофон не кревам.
Sekakvi lugje ima da vi bide jasno jas ziveam sama so baba mi doagja edna komsika nejzina samo da i soli pamet drugo niss nz i kazue so da praam so baba, jas ke ispadnam pa i kazue na babami kako me trpela mene i zenava samo ja zbunuva ama babami vise nensaka da ja vidi oti samo naogja izgovoribda ne ja vidi interesno sekako koj bi sakal da mu dreme nekoj nepozelen gostin doma.
Додека живеев дома братучедите кои тогаш беа помали од мене, беа многу палави и некултурни и често се случуваше да ни дојдат на гости и да ми влегуваат во соба, да ми ги отвараат фиоките. Врв беа две ситуации, седиме сите во дневна и забележувам дека го нема едното дете и тргнав да видам кај е што прави, отварам мојата соба и го гледам ми ја отворил фиоката со долна облека и ми ги гледа гаќите одма му свикав што прави и тој веднаш ја тресна фиоката и ми вика ништоо. А не беше мал за да го прави тоа, имаше сигурно 9-10 години. Друга ситуација исто, ние во дневна а тој пак пробува да ми се шмукне во соба ама овојпат го следев и веднаш тргнав по него да видам што ќе гледа сега, отварам врата и гледам отворил кутијата со шминки и кармини гледа Се изнервирав ептен и му викам каква е таа култура, не се ни влегува во туѓа соба без прашање а не па да претура по работите. Ми беше незгодно да кажам на стрина ми дека така прави оти голем е, не е мало да го кажувам да го смират. И сега кога ни се најавуваат да дојдат косата ни се крева на сите дома, среќа двапати годишно е, ама после диазепами пиеме од што притисокот ни се крева. А сега па голем е 13години ама нема никаква култура, на маса што и да се принесе јаде ли јаде, не остава некој друг да си земе. За 5минути се што е послатко на масата е збришано. Ќе помисли човек како храна да не видел во животот а демек пари имаат, во странство живеат. И уште ова случка ми текна, дојдени кај нас, ручаме сите и тој јаде ли јаде и срипа одеднаш од масата, отрча во wc го немаше 5минути, и после се врати седна пак да јаде. Е тогаш и моите и неговите му се скараа па се усрами малку и се налути се тргна од масата.