Пред некој ден ме праша една не толку блиска другарка : " а ти пушиш ? " Девојкава мислеше на цигари , ама ја сум малку крејзи мајндед па и викам : " Зависи што , и од кого " ме гледа Така де или појасни на што мислиш или не ме прашувај да не останеш подзинат Имаме една комшика у маало . Многу е радознала , па купувавме еднаш со свеки кај неа у дуќан , и не запраша нешто за мм , како му е на селективен , дали сме се слушнале бла бла ( а несмеат телефони таму ) и свеки и вели , не не знаеме како е нема телефон таму . А син ти у Америка како е што работи , оваа вика а па незнам ја , не сум прашала ( како што разбрав 10 години е таму синот нејзин ) и свеки и плесна : " па ти за цело маало знаеш , за син ти не ќе знаеш ја не ќе одам Америка местото да му го земам работно " . Свеки не е тој тип да распрашува , ама од инает
Поинтимно од колку пари земаш за мене нема.А е толку често поставувано,чудесии.Не можам да разберам и не можам, што мисли им идат, за да прашаат такво нешто.Мене на најблискиве ми е незгодно да ги прашам,не па други.Помалку ќе ми смета ако ме прашаат со колку си спиела, отколку ова.И одма пресметки ќе ти направат колку трошиш,каде,зошто,колку ти остануваат,абе,абе Други непријатни прашања,твоите кај работат ме нервира исто кога гледам дека им е поставено пак со пресметки во глава,колку земаат.И се знае, што чекате уште за брак.Еве вие да ме прашате чекав па
Едно од новите непристојни е дали сум била бремена и дали заради тоа сум се верила хахаха Кој нема свој живот во туѓиот ќе се труди да стави ред. Очајни се некои луѓе ептен очајни
Уште незнаев македонски добро кога се преселив и си седам така на игралиштето во маалото и една група деца ме прашуваа дали сум лупал (десанка шакич) јас пак не знам што е тоа, а тие се газат од смеење, подоцна еден другар ми објасни што било тоа... Еден сосед кога бев мал често ме прашуваше што правеле мајка и татко во слапната. Еднаш кажав на таткоми дека секогаш ме прашува така, а таткоми слаб со нервите па ја решија работата....
@okcenzi од причина што луѓето кои би требало да знаат колкава плата имам, веќе се известени. Зошто некоја рандом личност би ја интересирале моите примања? Има нешто од тоа? Јас ќе ти кажам - НЕМА, освен да трачари, дали земам многу или малку пари, дали сум си ја наредила работата, дали сум премногу платена, дали паѓам во несвест од работа и така натаму. За одредени работни места платата веќе сите ја знаат, ама тоа изгледа им е вродено на луѓето, да дознаат колку пари има во оние "бизниси" или работни места каде што платата не е фиксна, каде што има бонуси или се работи од процент.
Обично се поставува прашањето од љубопитност, да видат дали земаш повеќе од нив. Ако земаш помалку од нив, така добро сеирџиски ќе им дојде на душата, мислиш Монт Еверест го освоиле, ама ако зимаш повеќе од нив, е тогаш ќе ги имаш на совест, една недела нема да можат око да затворат од мука Во глобала тоа се главните причини, ма да има исклучоци. Секој сака да има поише од другиот.
Факт е дека сме многу некултурен народ. Не ми сметаат прашања од типот колкава плата земам, зошто не родам трето дете, зошто не живеам заедно со татко ми, зошто татко ми не се преженил, и сл. Ме иритираат прашања како тие што ги добивам - дали се е*еш со маж ти, дали на маж ти му се дига, дали му го осеќаш на маж ти, и сл. Како можат некои да бидат толку некултурни. Нормално дека ќе се е‘ам со маж ми. Сигурно нема во очи да се гледам.
Кога немав дете-Кога дете, што чекате? (може не сум сакала, морам ли?) Сега кога имам-Кога второ? (дали сакам или не, планирам или не-тоа друга работа) Каде на одмор, за Н.Г и слично, па ако одговорот е дома, следува сожалувачко-ЗОШТО, КАКО, ЛЕЛЕ, СТВАРНО? (И припаѓа, заоѓа, се губи од чудење) И сега ја као демек ТЕБЕ треба да ти образложувам и да ја зодоволувам твојата љубопитност. Хм И секако, тоа за платата, секако од сеир.
За мене непристојни прашања се: - Кога ќе го завршам факултетот и дали планирам да го направам тоа. Као чекај вие ќе ми најдете после работа или што? Не тиче вам се... - Кога ќе се земеме со дм!! Има посериозни работи од тоа, на пример да го средам факсот и заедно да го средиме стамбеното прашање... Кога ќе треба да биде, ќе биде.. - Дали книгата ми е од лично искуство. Не, иначе би се викала АВТОБИОГРАФИЈА! - Колку плата земам.. Ни од џеб - ни во џеб не ти е ако знаеш колку примање имам секој месец..
Што се’ не држи земјава значи! Ќе полудам. Пред некој ден еден ме застанува по пат и ме прашува „Колку е саат?“ , јас му одговарам и ми вика „Ти по старо време да не ми кажуваш?“ . Јас:„ Ај мавни се бе, кретену еден!“. Врвот: „Го знаеш ли овој дечко?“. Сешто.
Од некултура врие Особено женските на училиште.Што ги интересира толку? шо пиете, шо јадите,кај јадите,како е мајка ти со баба ти,што и вика баба ти на мајка ти и обратно и си се шират.ред.други некултурни прашања ја незнам како не им е срам,башка и малди девојчиња да ги интересира такви работи како стари жени на чешма .Па потоа за дечко ми на секое тоа не го пропуштаат да прашаат :"уште си со тојј?" Боже.господе што ви е гаље..... потоа...Што работи дечко ти,кога се видовте последно,тии вика за брак,ии ти му праеше.друштво на дечко ти,ти затоа не беше нашколо му праеше друштво кај што престојува..??? .Еј не ќе.го.оставам така во мојот град сам да шета сам да.седи Тој душа едвај ме чека ради мене доаѓа неможам.да го оставам сам како прво мене не ме држи место секако возбуда Но што ги интересира дотолку не ми е јасно или пак си наоѓаат теми за филмови правење И едно од најгадните прашања што добив од еден забеган: "Се е*ите со дечко ти?"
Ме изнасмеа. И мене еднаш ме прашаа дали се е*ам со маж ми? Јас му викам - не. За украс ми стои. Вчера добив прашање - Дали го сакаш цел или на парчиња?
Сигурно! Глупи луѓе незнам како не им е срам јас не би можела да изустам некој таков гаден збор срам ќе ме фати, ќе се усрамам А што е најтрагично околу мене врие од таквии некултурни колку да ме усрамат. Сега никој не му вели нишо тој ти доаѓа и ти вели "Имаш пу*ено" Вчера вечер цело друштво собрани и еден така ми рече. Коа му закачив една клоца вгз да не му текне веќе
Brie od vakvi luge. Eden od takvi, pamtam vo sredno sekogas koga ke pominev so drugarka mi sekogas velese. E mace zaso vaka sama, sakas drustvo. Cccc sekogas isto prasuvase i sekogas ignorirav, ama mi doslo peku glava to negovo e mace...., I mu vrativ so.. e kuce, ne ti zdosadi veke frazava? Se zasramil I prestana so komentarI.