Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатни израстоци, тртки или брадавици

Дискусија во 'Тело' започната од bluberry, 15 ноември 2010.

1. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    И јас имав тртки на лактот, не беа кузне колку големи ама многу ми сметаа. Често ги удривав и ме болеа. Пробав скоро се, од смоква до лук, ама си имам мала лузна од капки за сушење на брадавици. Незнам како се вика, ја фрлив уште од второто ставање, кожата ми ја изгоре и ненормално ме болеше. На крај тртката си ја мачкав со белка од јајце и ми се повлече за 2 дена. :)

2. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Пред една година ми се појави курјо око на палецот на ногата..И со банана и некои други домашни лекови го мотав и потоа со жилет го отстранив.Го снема но по 5месеци поточно некој ден пред новата година почнав да чувствувам болки кога одам..Не обрнав внимание и секој ден се повеќе ме болеше.Понекогаш неможам ни да згазнам како со игла да ме боде некој.Бев на сликање на ногата но ништо не ми најдоа...Дали можеби имал некој нешто слично вака и дали можете да ми помогнете?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И мене еднаш ми излезе на прстот на ногата и земав ханзапласт од аптека со апче на него ,мислам имаше 2 внатре и околу 200 ден е ,залепив едно го носев цел ден,потоа и другото
    Кога го одлепив,излезе чудото зедено со ханзапласот,,,, :x
    Еве веќе 5 год не ми се повтори

4. blairwaldorf4ever

blairwaldorf4ever Нов член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Молам за помош!!!
    На задникот од секогаш имам многу брунчиња и никако да се ослободам од нив. Редовно одржавам хигиена и немам никаков проблем со брунчиња по друг дел од телото освен на задникот. Кога имам менструација ги има во поголем број а кога немам подисчезнуваат, но никогаш целосно. Дали некој имал сличен проблем? Дали има некакво решение за ова??
    Однапред ви благодарам!

5. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Мое мислење е дека најдобро е да одиш на кожно и да си го кажеш проблемот. Таму со сигурност ке ти помогнат и ке ти кажат од што ти е така. ;)

6. M20E

M20E Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам тртка(тртник по нашки) на петата. осеќав уште пред 3-4 месеца кога газам дека нешто ме боцка ама не дотолку, кога ќе допрев со раката осеќав нешто тврдо али не се познаваше многу, црвено нешто во облик на круг, ама еве последниве 2-3 недели осетив поголема болка кога газам, пред некој ден си реков да видам што е толку што ме боли, кога видов ме фати страв, ете на слика како изгледа па помагајте кој имал искуство со вакви работи, ве молам луѓе оти стварно ме фати страв

7. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Имав брадавица на показалецот,со што се не пробав баење одење кај 300 луге што помагаат за такви работи и мене како ке појдев од кај еден кај друг се поголема и поголема ми беше,се додека не разбравме за доктор што работи во неколку градови па мојте ме однесоа кај него.Ги затоплуваше алатките и ставаше некоја течност на нив па околу брадавицата,за околу една недела ми падна брадавицата местото ми зарасна и не се познава многу.Ако некој му треба повеќе информации нека ми пише,ке побарам дома бројче или име негово :) и не ми зема многу како што се секавам 500 или 1000 денари,се зависи од големината и местото.

8. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Во аптека побарај фластери за тртки, волчји очи или жулеви. Јас имав на прстот и ми помина, не ми се познава ништо сега. :) Може ќе ти биде болно малку ама ќе се исплати.

9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
  10. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    лугеее само салекс колодиум( на галафарм) и брдавицата ја снемува за една недела..испробано :) 100 den e

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    mojot lek e jabolkov ocet 100% priroden mene taka mi isceznaa tia sto mi se pojavija otkako se porodiv .. pa probajte ;)

12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Mene mi se pojavi edna mala na nogata od oni sto visat :?: pa ke si zemam od ova gala kolodium da probam denes..
    Inaku da spodelam na prstot od rakata imav edna, duri ni so gorenje so tecen azot ne se trgna..potoa probav so mleko od smokva (od listot ili plodot koga ke se skine), se mackav i isceznaa..Koj ima neka proba!

13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @mari4e.19oo kako se nanesuva I za kolku vreme ima rezultat?

14. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    јас имав порано како мало брадавиче над усната од лева страна скоро и да не се приметуваше ама мене ми пречеше, па отидов на кожно и ми го изгореа со азот.

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    ме интересира дали некој го користел Салекс колодиум од Гала колекцијата и какво искуство има од истото. Јас почнав вчера да го нанесувам, на малиот прсти имам жуљеви од разни кондури и штикли, па туј прерасна во поголем кој не се искоренува лесно и ме боли при носење на било какви обувки, без разлика ниски или високи, патики или штикли. Дали има ефект, дали да продолжам да го користам и ме интересира начинот на користење, дали директно ставате капки на местото или може со памбуче т.е. чепкалка за уши директно да се нанесува?

16. natalija72

natalija72 Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Kerka mi imase eden zul na petata,so aloja i silar pomina,no sega deset i izlegoa vo oklina.dermatologot ni kaza deka se virusni bradavici i da gi gorime so tecen azot.Ve molam koj ima slicno iskustvo da mi kaze kako pomina i dali toa e bolnot.e.dali ke moze da se dvizi posle toa.

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Јас имав брдавица порано и тоа на веѓата, и тогаш моите ме однесоа на болница и ми ја гореа со нешто, мислам дека беше јод, од два третмани падна и никогаш повторно не се појави. Такво искуство имам само да споделам со тебе. :)[/QUOTE]

18. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mmarijanaaa

mmarijanaaa Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас ги користев капките и ми помогнаа за две недели ми исчезнаа, се нанесува таака што околу жжуљот ќе ставиш крема (било каква) и ќе капнеш од капките.

20. mmarijanaaa

mmarijanaaa Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Еј здраво јас имав на нозете жуљеви, јас ги мачкав со капки од аптеки ги купив околу 100 денари се Sensilis, за две недели ми поминаа, Многу помага.