Tebe ti isceznaa so ova,go kupiv imam na vrat i dekolte?Ama dosadno mackanjevo i plus mislam deka treba zastita za novata koza deka ima sonce.PODOBRO na zima da gi mackam.
@ani23 не знам, мене тие на врат и деколте повеќе ме асоцираат на бенки отколку на брадавици. Verruca баш ја сушти брадавицата и помалце е болно. Јас искрено не би ризикувала на местото каде што ти се. Подобро да се консултираш со стручно лице, а советите со смокви и сл. (кои доста ги има тука) не ги слушај зашто тоа во одреден период се прави и може да ти останат темни флеки.
Јас со истиот проблем сум, постот гледам дека ти е од поодамна, па ако си активна на форумов да ми кажеш што направи, се плашам по малку
Исто ме интересира и мене. Ваков израсток имам од пред година дена. Минатата недела како да сум го закачила негде и на допир ме болеше, од вчера ми е потемно и како да се суши и ќе падне. Дали ви се има тоа случено? Дали е нешто страшно?
Ne e nis strašno bez gajle, imat mn lugje takvi, jas pogolemo takvo otstranuvav kaj dr ancevski pred nekoj mesec so laser
@Justicija ако може да каже каде има остранувано бемки, јас кај и да прашам никој не се нафаќа, па дури и за обични израстоци кои не се ништо страшно..
Здраво, ве молам кој има искуство да ми кажи или некој совет, мислење ако знае. Ми се појави на вратот нешто како брадавица, папилома, бемка, не знам точно што беше ама се познаваше и ми сметаше, исто така и под градата имав една висечка брадавица и решив да отидам на дерматолог по можност да ми ги отстрани, таа не ме ни виде под апаратче да види што точно е, ми ги отстрани ама освен на вратот таа што се познаваше и под градата ми отстрани и други што не се ни гледаа околу вратот и под градите за да не се ширеле. После тоа ми рече да се мачкам со јод ќе се направеле ко красти и ќе паднеле. Пред четири дена бев. Ама од тогаш после тоа се полошо и полошо , се мачкам со јод, кога не сум дома со алкохол, ама цела изгледам ко нафрлана, јас не знам дали вака треба или нешто не е во ред. Се познаваат многу и низ цел врат и надолу ко точки црвенкасти.. од една испаднаа еден куп да се гледаат. Ве молам за совет и искуство ако има некој дали е нормално вака и колку време треба за целосно да ги снема. Се каам што воопшто отидов на дерматолог. Полошо ми делува..
Јас во градска болница вадев бемка на грб, не ми текнува името на докторката. Ако е на лице, оди кај некој подобар пластичар, оти лузни знаат да останат.
Дали може да биде црвена брадавица како пубертедските мозолчиња? Ми се има фрлено пред 2 3 год и сега осеќам болки како на вена да ми е незнам дали е некакво мозоче или брадавица.
Некој искуство со одстранување на папиломи на брадата вратот и капакот на окото? Со упат може на државна?
Дали некој успешно одстранил хемангиом или барем делумно да се намалил ..одев кај Др Анчевски пред неколку години ,ласерски ми го одстрануваше но воопшто не се одстрани.
Прочитав комемтари предходно, третирање до лук, оцет, млеко од смоква но никаде конкртно како,само да ставам/намачкам на местото и тоа е? Исто видов некој капки од аптека, што ви помогнало вас за тртка на раката? Не ме боли воопшто, од никаде ми се појави. Мислам дека малку се изгорев ден/два пред да ја забележам.. Не сакам да одам на доктор, да пробам со нешто вака прво
јас имав пред неколку години на десна рака на средниот прст како тртка истовремено одев на кожно да ме горат со течен азот не се сеќавам точно 2-3 пати и истовремено користев една домашна маст што ја прави некој човек во каласлари и ми помина сега пред пола година пак како да ми испаќаше па за среќа во дворот смоква и со тоа некако се спасив. сега да не се подречам ми нема испаднато.
Како се прави тоа со смоква ? И мене ми имаат горено и бемки и изратоци ама сега сакам да пробам со смоква