Непријатно засрамена (Awkward)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од MysteriousG, 24 декември 2011.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    ај уште некоја сликица

2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    И јас ги изгледав и двете сезони во рекордно време.
    Ми стана премногу интересна, неможев да ја откачам :D .

Како и сите вас се попалив мааалку :wasntme: на Мети посебно во првата сезона, но во втората ми стана некако одбивен :^) . Гласав за Мети и Џена, но по неколку епизоди сфатив дека Мети воопшто не ја заслужува неа. Колку и да искажуваше љубов, тој сепак ја повреди. Како по толку криења, и срамења од неа таа пак се враќаше кај него. И мило ми е што на крај ја послуша нејзината рака, а не срцето. Да отидеше со Мети јас мислам дека пак на некој начин ќе продолжеше така.

Џена ми е интересен лик. Иако мисли дека е незабележлива и премногу исмејувана во училиштето, сепак мене ми е симпатична, и интересна девојка. На нејзини години добро ги обработува темите.

Мајка и на моменти се однесува многу несозреано, но кога се во коалиција со татко и се газам од смеи. Колку ми беа интересни во сцената кога сакаа да ја казнат Џена и кај фрижидерот се договараа околу тоа каква казна да и дадат, и на крај тие се скараа :D .

Валери, Валери :D , царица! Просто ја обожавам! На секоја сцена успева да ме насмее. Со нејзиното присуство ја прави серијата уште поинтересна.
    [​IMG] :D

Тамара ми е многу досаден лик. Само ја тупи околу овој Рики Шворц (така ли беше). А наспроти неа Минг ми е многу интересна. Баш би сакала во повеќе сцени да ја има. Колку е само реална.

И оваа Сејди, wanna be something :^) ми е многу антипатичен лик. Особено со оние фаците што ги прави додека зборува. Се прави нешто а уствари е искомплексирана девојка.

Мое мислење за ликовите. Можеби досега ги изанализиравте, ама и јас да си кажам.
    И да прашам, бидејќи незнам.
    Кога излегува нова епизода? И на колку време?

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Новата епизода би требало да излезе на 9-ти август.

Инаку и јас прво бев за Џена и Мети,ама мислам дека Џејк е многу подобар за неа.Баш ја почитува и сака.
    Мислам дека
    во следната епизода ќе открие за Мети и Џена :?:

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ја изгледав првата сезона и вторава со сила ја гурам. Абе...многу ми е без врска серијава. Разбирам ја тинејџерска дека е, ама...не бе не, не ја бива.
    Од прво ми имаше некои интересни дијалози, добар хумор, сега во вторава сезона сите се глупи, да не го отпуштиле сценаристот? |(

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Mи се собраа 3 епизоди и пред малку ги изгледав,ама како на сила. Не се повеќе интересни како првата сезона. Во неа имаше повеќе хумор, а сега? :^)
    Многу значење и се придава на мајка и на Џена,па сега уште и таа другарка и. Исто како и Рики со Тамара,па сега и глупата Сејди.

Се на се,серијава затупе. Не е тоа-тоа. Може ќе ги оставам да си течат епизодите, па ќе ги изгледам сите одеднаш кога ќе заврши колку да видам што се случило.

И да, Валери си остана достојна на улогата ама со еден лик тешко се ваѓаат. :lol:

6. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Абе, мене баш последниве две епизоди ми беа поинтересни.
    Зошто, цело време тапкаа во место, и сега конечно малце заплети и плачки.
    На почетокот бев за Џејк, ми изгледаше дека е подобар за Џена, ама сум била во голема заблуда. Испадна голем папучар. :D

Иначе, следните епизоди се на 23ти и 30ти август и на 6ти и 13ти септември.

Следната епизода се вика "Homewrecker Hamilton" и еве во една реченица што пишува за дејствијата

А епизодата после неа мислам дека ќе биде најинтересна - "Pick Me, Choose Me, Love Me"

Едит.
    Оваа сезона ќе има 12 епизоди, а ќе има и трета сезона со 20 епизоди.

7. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    I don't always watch series online, but when I do, I watch 1 whole season in 1 day :rofl:
    Серијава е многу интересна и многу ми се допаѓа, прво се мислев дали да ја гледам ама кога почнав, не можев да престанам :D Повеќе ми се допаѓа Џејк, толку е мил и добар ( што би рекла Џена - Like a puppy ) а Мети незнам зошто цело време ја криеше ама на крај мислам дека требаше да го избери Мети.. Џабе му влева надеж на Џејк, ни го сака ни ништо :worried: Сега само ми останува да се надевам дека во 2 сезона ќе биди со Мети, а Џејк ќе си најди некоја што стварно ќе го сака (како на пример јас :inlove: :rofl: ).. Ја препорачувам на секој серијава а ете и линк ако некој сака да ги гледа епизодите http://www.1channel.ch/tv-2725121-Awkward ..

8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Вчера на МТВ( она не МК кое е ) гледав една стара еп кога Јена беше уште со гипсот ...морам да кажам дека или камерата им е унакажана или Јена стварно е здебелена мннн поубафка ми беше во 1вана сезона ...

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Последниве епизоди се подобри, за разлика од првите кој беа ептен слаби.
    Инаку ич не ги шипнувам мајка и на Џена со овој Бен, одвратни ми се заедно.И не знам зашто мило ми е што раскинаа Џена И Џејк.Џена и Мети ми се парот на серијава и ептен ми се срцки.Врвот на епизодата ми беше Тамара.
    Tamara:Why are you talking like a fortune cookie? :rofl:
    И крајот, сепак ептен ми беше жал што така ги виде Џејк :(

И да следната епизода ќе биде добра :)

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Мајка и и татко и демек беа во толку голема љубав и туку така ги раскинаа. Ко божем толку е лесно да оставиш се и да си одиш. |(
    И се знаеше дека Џејк ќе ги види, се беше некако ептен предвидливо.
    И Џена колку полошо се облекува некако, целата ми е ужасно грдичка.

11. GoldenRose

GoldenRose Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Ако знаете мозе ли да ми кажете кога ја има оваа серија на телевизија , на MTV-англиското?
    Фала однапред :D

12. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    за облеката - http://www.putlocker.com/file/4062155C1C8E1F5E# .. јас мислам дека супер се облекува, сосем опуштено, важно да и е удобно.. мислам дека не мора во секој филм/серија главната личност да се облекува по последните моди |( и како што кажаа во видеово, финтата им е да има поврзаност со вистинскиот живот, и затоа си се облекува опуштено, и некогаш во повеќе епизоди носи иста дуксерка или блуза, не можи секој ден различно и модерно ;) а ако зборуваш за дизајните и материјалите - секој си има различен вкус..

13. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Нова епизода. :wasntme:
    Баш интересно, мислев дека ќе се затепаат во следната епизода, не во оваа.
    Валери ми беше многу јака кога ги "превоспитуваше" Џејк и Мети. :rofl:
    На почетокот си мислев дека Мети и ги пишува коментарите на блогот, а сега мислам дека е Сејди. Само таа е доволно огорчена за да и го разоткрие блогот. Ама од друга страна, кога размислам, анонимусот почна да и пишува коментари на Џена уште од првата епизода на вторава сезона, и ми е чудно, ако анонимусот е Сејди, зошто толку долго би молчела?

14. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    во четврток ги даваат. јас во петок ги симнувам, што значи денес :)

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Да, за дизајнот и материјалите, ко баба се облекува во некои бедни џемперчиња или дуксерчиња што изгледаат како да и се подарени од црвен крст. Мое мислење. ;)

16. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    ^^^ и мое навистина мислам дека треба малку да се смени и плус за Сбадбата на Големата Кучка КАТАСТРОфа им беа ФРизовите~~~

17. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Тамара и Џејк, Мети и Џена, Рики е геј, Сејди плаче.
    |(
    А, и уште нешто. Оној пријателот на Џена, гејот (што беше во шпајзот со Рики) е тајниот коментатор на блогот на Џена.

Енд оф сизн ту.

18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.839
    На MTV имате Awkward weekend. Цел викенд (т.е. до поручек) ги даваат епизодите ама мислам дека се од 1 сезона. Така да некој ако не гледал може да ги гледа.

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Заврши и втората сезона.Ќе ми недостига додека да стигне новата сезона :wasntme:
    Баш интересен завршеток имашр :D
    Седи замалку ќе се извинеше на Џена и Тамара :D

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    закон се ... ја чекаме 3та сезона !!!!!!!!!!