Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Девојки дали некоја од вас има проблем со потење на дланките и дали имате пробано некои средства за тоа? Спрејот од Еуцерин ми помага за под пазувите, само незнам дали може да се нанесува и за дланки, не е назначено во упатството

2. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Ја има во секој подобро снабден маркет,јас ја имав ама за џабе ја купив,едноставно кај мене нема ефект :|

3. Twetty

Twetty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Dali nekoj go ima probano kristalniot kamen od Unique ??

4. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Јас одамна ја имам пробано, ама не функционира. Ќе го пробам тој од Еуцерин дај боже тоа да делува.

5. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.074
    Мене искрено ова рексона ми помага онака свежо мириса и баш спречува да се потиш :)

Прикачени фајлови:

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.453
    Немојте во никој случај со Лидера јас ја користев пред околу 10 години, навистина ефикасна е и помага али е штетна. На мајками под пазувите и се појавија топчиња а подоцна не сакам ни да спомнувам до што доведе. Ако се грижите за вашето здравје користите антиперспирант без алуминиум хлор хидрат е сега нормално е да се потиме, подобро да се потиме него здравје да губиме за глупост па после да се мачиме да го вратиме. Мој совет во никој случај немојте да користите лидера, еве нивеа фреш е добар и не содржи алуминиумови соли :)

7. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    феминка баш тој спреј го купив за рацете и нозете иако е назначено дека е за под пазуви го користам повеке од недела дена и ми предизвика алергија на нозете (табаните)а на рацете црвенило ме гореа рацете жежеа незнам како да ти објаснам а потенјето си е пак исто и обилно :doh: и на рацете и на нозете :( за раце и нозе имам се пробано и решение не најдов никакво позз

8. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Ти благодарам, никако да го решам проблемот со потењето на рацете и нозете, па сакав да пробам со спрејчето

9. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Изгледа нема лек за потењето на раце и нозе мене ми се потат од многу одамна пробав со гелови од галафарм,фитофарм,посебна течност што ми ја приготвија во лабараторија,народни мелеми,пудри,лидера,од орифлем,авон веке не ни паметам што ли уште не пробав и ми остана уште спрејчето од еуцерин го купив и него само ми предизвика алергија ;( стварно незнам веке што да пробам (ја испитав и тероидна жлезда резултатите се добри) а од овие работи ни малку не се намали потенјето и сеуште е обилно еве сега пишувам и се бришам со крпа на рацете од што неможам да пишувам :(

10. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    девојки ова со сода бикорбона како е...кога се става и како :) раствара се некако или..??

11. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    На чисти пазуви се става/мачка со памук сода бикарбона растворена со многу малку вода, го спречува мирисот 100% и баш трае цел ден. Значи се мачка, како стик што се става и не се плакне, се остава така без да се измие.

12. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Леле девојки и јас со истиот проблем.Незнам што е проблемот во последно време.Порано не сум се потелa вака.Миризбата ми е различна,некогаш воопшто не мириса и некогаш дури и на кисело некако мириса.Сум пробала со дезедоранси,ама со тоа само поише флеки си направив на блузите. :worried: Што е најтрагично дури и на ладно се ппотам.Можда има врска и стресот,бидејќи кога сум дома не се потам толку,а надвор само што сум излегла со нова блуза и одма гледам кругови испотени на неа. :headbang: Незнам што ќе се прави со ова,многу ми е непријатно.Дури и со мене почнав да носам парфем за да ставам додека сум во кафич или негде излезена,али убавата миризба трае само кратко,а потта уште си стои.Кога ќе рече некој нормално е да се потиш тоа не е кога ти се прават огромни кругови под пазувите. :sweat:

13. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    i jas go imav istiot problem pola saat posle banjanje aj veke mirisav na pot moj sovet

zemi si stikce na reksona i posle banjane vednas stavi i vo slednite 2-3 nena nemam potreba od dezoderans voopsto ne mirisaat

14. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    мене не ми помогна ни сода бикарбона..
    во аптека ми дадоа чај од жалфија ама уште не сум го пробала...

15. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Порано и мене ми се појавуваа голееми кругови на блузите , но откако ослабев 7 килограми ми се намали и потењето , а дечко ми се поправи и нему му се зголеми потењето , и телесната тежина игра улога тука :D колку си по дебел толку повеќе се потиш :)

16. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Често туширање и користење рексона друг совет немам.

17. RedWine

RedWine Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    61
    Ма нема решение за ова.Барем јас така мислам. Порано да можев ќе си ги извадев и жлездите,толку многу што се нервирав,ама сега знам дека тоа што е до мене јас го правам.Хигиена и стик обавезно,значи можам да ја спречам непријатната миризба,да се чувствувам свежо,е сега кругче на блузата нека има,тоа е...организам бе луѓе,потењето е здраво ,мора од некаде да се исфрлаат токсините. Ако не под пазуви,ќе излезе на лице, некаде мора да излезе,мора! Зборам за нормално потење,во летни па и во зимски денови.Е сега оние што навистина имаат проблем со прекумерно потење,нека се советуваат со стручни лица,само тоа ботокси ,па не знам ласери,баш тука во тој нежен дел каде има доста нервни завршетоци и многу жлезди ,јас не би препорачала. Да не дојде не дај Боже до компликации па после.....Знам дека не изгледа убаво запотена маичка или фустанче,ама не е тоа нешто што само мене ми се случува,нормално е до некаде.
    Е јас со години го користев NIVEA FRESH,па еден ден заприметив дека повеќе не ми делува,значи не се осеќав пријатно,не ја неутрализираше миризбата. Го заменив со друг исто така од NIVEA, околу 2 месеци да направам пауза затоа што највероватно веќе не ги уништуваше лошите бактерии :P ,заситена бев од него,па потоа пак се вратив на истиот. Индивидуална работа е тоа,кај некого Rexona помага,кај некого не ...

18. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Ова било спасот.

19. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    За да се спречи мирисот доволно е да се стави добар стик или рол-он, немораш да се лепиш под пазуви со сода и после да ти биде срам да кренеш рака бидејки ке изгледаш како да ти свршувал некој под пазуви.
    значи запомнете не си играјте со здравјето и не си ја барајте бељата, до колку можеше да се спречи потењето немаше да и гледаме познативе со толкави локни под пазувите. Значи се она што ќе го прочитате по форуми а се однесува на здравјето како во случајов, земете го со резерва и не експериметнирајте многу бидејки може скапо да ве кошта. Единствен спас е туширање пред и по излегување или пред и по одење на рабта, бидејки бактериите се размножуваат најмногу на нечисти површини, затоа редовна хигиена е лекот за миризбата, а потењето нема шанси да се спречи, бидејќи тоа му е неопходно на организмот. Единствено што може колку толку да го намали потењето е да бидете смирени да не се оптоваруате со оа дали ке се испотите или не, т.е да го намалите стресот кој е фактор број 1 кој го предизвикува потењето. Бидејки ако вие уште не тргнати од дома помислите леле колку е жешко ќе се направам жива вода, верувајте дека ќе се испотите и пред да излезете на улица.

20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Е извини али сода бикарбона е сепак „поздрава“ него тој алуминиумот кој го има во сите антиперспиранти. И не е ова за да се спречи потењето, него да се спречи миризбата. На некои луѓе едноставно не им делуваат антиперспиранти па зошто да не пробаат? Јас користам стик Рексона и супер ми е, ама не ми се допаѓа тоа што остава малце траги иако на него пишува дека не остава. Единствено Нивеа блек анд вајт не ми оставаше, ама па не ни штитеше. За оние кои не сакаат да пробуваат сода, а не се во можност да се замиваат повеќе пати на ден, влажни марамици и мачкање на 3-4 саати или колку сметате дека ви трае дејството на антиперспирантот.