Спомна уште една заблуда која што постој кај младите, а тоа е бришењето со влажни марамчиња кои има тотално спротивен ефек т.е наместо да ја отстрани непријатната миризба создава уште по непријатна. Тоа ти е исто како на испотени пазуви да ставиш крема на пример нивеа, или бекутан за да го прикриеш непријатниот мирис. Јас мислам дека подобро би било да се избришете со палома, марамчиња и да продолжите понатаму отколку со влажни марамчиња и слично. И само не ми е јасно како тоа ти користиш стик а на другите им делиш памет да ставаат сода. Па зошто тогаш ти не ставиш сода ако е поздраво и поефикасно од стикот? И кажими кој во денешно време нема услови да се истушира пред и по излегување? И на крајот на краиштата за да се измиеш под пазуви и интимната зона ти треба само 2 шишиња вода од чешма. Мислам некои работи се толку едноставни но ние жените знаеме толку многу да ги искомплицираме што ужас.
Затоа што ме мрзи да ставам сода полесно ми е да ставам стик и не се замарам за тоа што колку е штетно и онака мора да се умре од нешто, ама ако споредуваме онда содата е боље од алуминиум нели барбико? Ти збориш за луѓе кои НОРМАЛНО се потат и доволно им е да истушираат или измијат и да стават стик/ рол он/ дезодоранс. Не знам дали си свесна дека има луѓе кои и покрај се имаат непријатна миризба на 3-4 часа. Мене зимоска ми се случи тоа кога го променив дезодорансот, се усмрдев (со извинение) како никад до сеа. Насабајле се туширав ставав дезодоранс дур да стигнам на факултет више осеќам дека почнувам да мирисам, а на факултет кај што сум од 8 до 4, немам баш услови да си носам сапунче и да се мијам под мишки. Се бришев со влажна марамица со подискретен мирис, ќе ставев пак дезодоранс и немав никаков проблем, нити мирисав полошо после тоа. Среќа открив што е проблемот и си го сменив одма дезодорансот, ама има луѓе кои природно се потат повеќе и потта им мириса многу појако па ако нашле нешто што делува како содата, а дефинитивно делува, така да зошто да не?
Значи ти си како докторите на другите им делат памет дека пушењето е штетно со цигарата во раце. Што се однесува до ставање на дезодоранс, под пазуви незнам дали и колку е тоа паметно, бидејки дезодорансот во принцип треба да се нанесува како и парфемот на вратот, и на згобовите на рацете т.е на оние места каде се чувствува пулсот. Сепак за под пазви треба да се користи стик, или рол-он знаеш се си има свое место неможеш спреј за заштита од потење на нозе, да го ставаш под пазуви, ове е банален примерно така е.
Леле дај молим те не какај. Не си толку глупа ваљда, знаеш дека мислев на спреј антиперспирант, голем курац ако сум пишала дезодоранс. Кога збориме за потење, се знае на што се мисли. Ако веќе сакаш да се праиме паметни, има и рол он парфеми. Знаеш, не можеш нив да ги тупнеш под мишки, се си има свое место. Мислам ова е банално, ама така е. А башка има и рол он за депилирање, а тоа сигурно не можеш да го ставиш под мишки како заштита од какани мириси. Денеска ме мрзи да се правам паметна, па ти го препуштам тоа задоволство тебе барбике.
Со потењето секогаш си имав проблем ни антиперспирант ни ништо не помага, потта не ми мириса но сепак не е баш пријатно на куси ракави дигни ја раката и цел круг ама тоа е, таков ми е организмот и ќе се носам со тоа што да се прави. Не е да се потам само под пазувите туку и нозе и дланките лице значи тотално се ! Единствено решение гледам во тоа да носам потемна облека а во лето да носам блузи без ракави.
И, обавезно редовно туширањ, можеби ти не осеќаш дека ти мириса потта ама другите околу себе верувај ми го чувствуваат и тоа како. Секако треба да користиш и стик ли рол он иако не ти помага но ќе придонесе да не попаѓаат другите околу тебе.
За туширање веќе нема што да се зборува, се туширам кога ќе станам пред да излезам и кога ќе си дојдам од излегување не знам кој не би издржал да не се тушира на оваа време а толку многу да се поти
душо ако претерано се потиш еве ти природен лек, мислам дека ќе ти помогне. свари си чај од камилица и додај му пола исцедено лимонче и три лажички шеќер.. пред да заспиеш испиј го..ем ќе ти биде многу убав чајот, ем смирува потење.поздрав.. се надевам ќе делува
ајде ќе чекам убав одговор, но да знаеш дека треба почесто и подолго време да се консумира.поздрав срце
http://uk.all.biz/img/uk/catalog/54173.jpeg Преубав е , ефикасен и прекрасно мириса , од красавица е ... Пробајте го мене ми помогна.
Денес бев за Солун и таму отидов во една аптека и прашав нешто што би можело да ми помогне...Аптекарката ми препорача едни капсули,но не ги купив тие туку купив еден Италијански roll-on за 8.20 евра.Се уште го немам испробено,но ако по употребата ми помогне ќе ви пишам!! Еве ли линк и слика од од производот... http://www.ganassini.it/ITA/prodotti.php?Cod=0697V pozz
И мене многу ме интересира за каменот од каде можам да го најдам и дали помага? ИСто така ме интересира и за PERSPIREX,сакам да го земам ама незнам дали е ефикасен,го има ли некој користен,а сега за сега сакам да ја земам кремата лидера.. Имам големи проблеми со потењето под пазуви..
Дали го има некој пробано PERSPIREX ролонот против потење? Сакам да знам ако го има некој пробано дали е ефикасен,зошто сакам да го нарачам имам голем проблем со потењето.. Фала
PERSPIREX многу ми помогна значи пре пре задоволна сум од него, а исто користев и лидера но немаше резултати.