Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Спомна уште една заблуда која што постој кај младите, а тоа е бришењето со влажни марамчиња кои има тотално спротивен ефек т.е наместо да ја отстрани непријатната миризба создава уште по непријатна. Тоа ти е исто како на испотени пазуви да ставиш крема на пример нивеа, или бекутан за да го прикриеш непријатниот мирис. Јас мислам дека подобро би било да се избришете со палома, марамчиња и да продолжите понатаму отколку со влажни марамчиња и слично. И само не ми е јасно како тоа ти користиш стик а на другите им делиш памет да ставаат сода. Па зошто тогаш ти не ставиш сода ако е поздраво и поефикасно од стикот? И кажими кој во денешно време нема услови да се истушира пред и по излегување? И на крајот на краиштата за да се измиеш под пазуви и интимната зона ти треба само 2 шишиња вода од чешма. Мислам некои работи се толку едноставни но ние жените знаеме толку многу да ги искомплицираме што ужас.

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Затоа што ме мрзи да ставам сода полесно ми е да ставам стик и не се замарам за тоа што колку е штетно и онака мора да се умре од нешто, ама ако споредуваме онда содата е боље од алуминиум нели барбико? Ти збориш за луѓе кои НОРМАЛНО се потат и доволно им е да истушираат или измијат и да стават стик/ рол он/ дезодоранс. Не знам дали си свесна дека има луѓе кои и покрај се имаат непријатна миризба на 3-4 часа. Мене зимоска ми се случи тоа кога го променив дезодорансот, се усмрдев (со извинение) како никад до сеа. Насабајле се туширав ставав дезодоранс дур да стигнам на факултет више осеќам дека почнувам да мирисам, а на факултет кај што сум од 8 до 4, немам баш услови да си носам сапунче и да се мијам под мишки. Се бришев со влажна марамица со подискретен мирис, ќе ставев пак дезодоранс и немав никаков проблем, нити мирисав полошо после тоа. Среќа открив што е проблемот и си го сменив одма дезодорансот, ама има луѓе кои природно се потат повеќе и потта им мириса многу појако па ако нашле нешто што делува како содата, а дефинитивно делува, така да зошто да не?

3. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Значи ти си како докторите на другите им делат памет дека пушењето е штетно со цигарата во раце. Што се однесува до ставање на дезодоранс, под пазуви незнам дали и колку е тоа паметно, бидејки дезодорансот во принцип треба да се нанесува како и парфемот на вратот, и на згобовите на рацете т.е на оние места каде се чувствува пулсот. Сепак за под пазви треба да се користи стик, или рол-он знаеш се си има свое место неможеш спреј за заштита од потење на нозе, да го ставаш под пазуви, ове е банален примерно така е.

4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Леле дај молим те не какај. Не си толку глупа ваљда, знаеш дека мислев на спреј антиперспирант, голем курац ако сум пишала дезодоранс. Кога збориме за потење, се знае на што се мисли. Ако веќе сакаш да се праиме паметни, има и рол он парфеми. Знаеш, не можеш нив да ги тупнеш под мишки, се си има свое место. Мислам ова е банално, ама така е. А башка има и рол он за депилирање, а тоа сигурно не можеш да го ставиш под мишки како заштита од какани мириси.
    Денеска ме мрзи да се правам паметна, па ти го препуштам тоа задоволство тебе барбике.

5. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Со потењето секогаш си имав проблем ни антиперспирант ни ништо не помага, потта не ми мириса но сепак не е баш пријатно на куси ракави дигни ја раката и цел круг ама тоа е, таков ми е организмот и ќе се носам со тоа што да се прави. Не е да се потам само под пазувите туку и нозе и дланките лице значи тотално се !

Единствено решение гледам во тоа да носам потемна облека а во лето да носам блузи без ракави.

6. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    И, обавезно редовно туширањ, можеби ти не осеќаш дека ти мириса потта ама другите околу себе верувај ми го чувствуваат и тоа како. Секако треба да користиш и стик ли рол он иако не ти помага но ќе придонесе да не попаѓаат другите околу тебе.

7. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

За туширање веќе нема што да се зборува, се туширам кога ќе станам пред да излезам и кога ќе си дојдам од излегување не знам кој не би издржал да не се тушира на оваа време а толку многу да се поти :)

8. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    душо ако претерано се потиш еве ти природен лек, мислам дека ќе ти помогне.
    свари си чај од камилица и додај му пола исцедено лимонче и три лажички шеќер.. пред да заспиеш испиј го..ем ќе ти биде многу убав чајот, ем смирува потење.поздрав..
    се надевам ќе делува

На Beauty161 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

Благодарам m.a.f.i ќе пробам и ќе ти пишам во лп дали имаше резултати.

Поздрав :*

10. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    ајде ќе чекам убав одговор, но да знаеш дека треба почесто и подолго време да се консумира.поздрав срце :*

На Beauty161 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
  12. srahsarahsarah

srahsarahsarah Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Денес бев за Солун и таму отидов во една аптека и прашав нешто што би можело да ми помогне...Аптекарката ми препорача едни капсули,но не ги купив тие туку купив еден Италијански roll-on за 8.20 евра.Се уште го немам испробено,но ако по употребата ми помогне ќе ви пишам!! Еве ли линк и слика од од производот...
    http://www.ganassini.it/ITA/prodotti.php?Cod=0697V

pozz :* :*

13. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    ova e za da se spreci mirizbata ili potenjeto?

14. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Колку пари е каменот и како се нанесува?

15. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    И мене многу ме интересира за каменот од каде можам да го најдам и дали помага? ИСто така ме интересира и за PERSPIREX,сакам да го земам ама незнам дали е ефикасен,го има ли некој користен,а сега за сега сакам да ја земам кремата лидера.. Имам големи проблеми со потењето под пазуви..

16. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Дали го има некој пробано PERSPIREX ролонот против потење?

Сакам да знам ако го има некој пробано дали е ефикасен,зошто сакам да го нарачам имам голем проблем со потењето.. Фала :D

17. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190

јас го имам и како што знам барем 5-10% се спречува потењето :)

18. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    NE SMEETE DA SE DEPILIRATE PO MISHKI.Tamu ima mlechni zhlezdi vo blizina i mozhete da dobiete rak.

19. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    PERSPIREX многу ми помогна значи пре пре задоволна сум од него, а исто користев и лидера но немаше резултати.

20. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Јоана,а ти го спречи скроз потењето PERSPIREX?