Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    ^ А, колку пари е ?

2. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Билјана , од каде го зеде Кристалот ?

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    Ај дајте ми некоја препорака за производ за помалку потење? Значи, јас колку и да се испотам никогаш не ми мириса потта, ама круговиве се огромни ;( Па дури и во зима, само седејќи. Истиов проблем го има и другарка ми, неможеме да најдеме решение. + најверојатно имам некој ‘пореметен‘ хормон на едната страна и таа ми прави кругови дупло поголеми од оние на другата. :worried: Што да правам, кај кого да се обратам ако не најдам некое решение? Срам ми е по доктори да одам за ова, ќе ми се смеат. ;( Плус кај каков доктор треба да појдам доколку дојде до тоа да треба да одам? :wasntme:

4. djokes

djokes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    jas da ne se povtoruvam na forumov i jas go imav istiot problem za koj ne veruvav deka ce go nadminam pod desnata pazuva se potev poveke za razlika od levata i na - 20 jas bev celata so krugovi pod pazuvite probaj so eucerin srej vo zegin vo aptekite go ima 420 den e mene iskreno mi pomogna 3 veceri se stava po red potoa se stava na dva dena ili po potreba jas edna nedela nemam staveno i potenjeto e znacitelno namaleno edni malidamki pot za ralika od pred toa no koga stavav prvite 3 veceri pazuvite mi bea suvi skroz :)

5. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    Сериозно помага тоа? :) Оти ќе ме отепаат од дома да си дадам 500 денари за џабе хаха. Јас прочитав пред тоа за тоа еуцерин или незнам што, и денес и кажав на мајка ми да појди до зегин да праша да ми купи, таму и рекле дека немало или не постоело. Можи му го нема кажано правото име. :D Ај кажи ми подетално, ако сакаш, колку време го користиш, какво е (стик,дезедоранс), и што точно се случува со неговото користење? Фала однапред.
    П.С. Извинете, сите што ве замарам, што го читате ова, пробав да пишам ЛП ама не се праќаше.

6. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    и мене ме интересира за ова еуцеринов. секоја информација плус е добредојдена а и слика ако можеш да ставиш многу ќе ти бидам благодарна ;)

7. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    probajte so reksona onie maleckite stikcinja ili kako da gi narecam ke postavam slika koa ke se okl od kompjuter e jas takvi koristam i ne gi ni valka alistata i ubavo mirisa cela den maka nemas a imam primeteno ako stavam parfem naliven ili dezodorans za nekoe vreme mu se gubi mirisot i pak mirisas neubavo a od voa sum mn zadovolna okolu 50 den se
    i se izvinuvam jas so pisam latinica od telefonot sum

8. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Го пронајдов на нет Еуцерин део спреј против потење , ако е тој единствен :) а исто имате и страна на фејсбук Еуцерин Македонија , па би можела да има и таму сигурно ;)

да се надоврза , кога ке одам кај дерматологот ке прашам , негативни позитивни критики доколку има :) а досега еуцерин се најубави

9. Biljana05

Biljana05 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Pa jas go poracav preku svekrva mi. Taa se zacleni vo Green Master.Ako ste zainteresirani mozam da vi poracam. Znaci prezadovolna sum top e kristalot i kolku i da se potish voopshto ne mirisa na nishto a pred se e najzdrav i najhigienski. Prvite dena bev skeptik i samo se mirisav da ne sum zamirisala, no zaprepastena sum od proizvodov, ovaj kristal e cudo na prirodata.
    Sigurno znaete deka hormonot koj laci ne mirisa no koga doaga vo kontakt so bakterijata vo vozduhot i togash zamirisuva. Kristalot e broj eden vo Germanija. Pzd

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. djokes

djokes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    :D
    [color=#F4080][/color]probaj vidi dali se otvara http://www.eucerin.com/product-finder/a ... c751b461c/ ako ne odi na 18 str objaveno e od topce25 jas od tamu go vidov i se resis da go kupam i blagodaram na topce za toa sto go spodeli so nas inace srej e pezboen a ima i rolon ama nego go nemam probano i baska na nego pisuva 48 casa stiti a na sprejot 72 casa

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    го купив еуцерин спрејот, 420 денари во зегин. баш од денес ќе почнам да го користам, па ќе пишам за неколку дена како сум задоволна.
    е сега, со оглед на тоа дека спрејот се става пред спиење, дали од сабајле на пример можам да користам дезодоранс или стик само поради мирис, имам еден рексона стик многу убаво ми мириса па затоа прашувам или да не мешам све и свашта?

12. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

Убаво прашање баш и мене ме интересира истото , кој знае нека одговори а cocopuff те молам кажи ми за некој ден дали си задоволна , сакам да го купам, Поздрав :)

13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553

секако дека ќе пишам, во случај да позаборавам потсети ме ;)

14. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

Важии :)))

Му пишав на Еуцерин на кој начин да се дејствува со него и види што ми вратија :

Prvite tri dena se stava sekoj den, po moznost navecer, a potoa zadolzitelno preku eden den ili preku dva dena, zavisno od efektot koj sakate da go dobiete. Imajte predvid deka proizvodot ne se nanesuva na svezo izbriceni pazuvi.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  15. swan-lake

swan-lake Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имав проблеми со хиперхидроза (прекумерно потење на дланките, стапалата и под пазувите). Нашиве доктори грчеа рамења и ми викаа дека тоа е поради тоа што сум премногу нервозна, што воопшто не е точно. Читав за болеста многу на интернет и барав сама начини како да си помогнам (кога веќе ништо арно не видов од докторите: многу сум се нервирала, жити мене) и пред некое време налетав на статијава:
    http://www.rts.rs/page/magazine/sr/stor ... jenja.html
    Премногу се израдував, бидејќи конечно по толку барање најдов нешто што би можело трајно да ми го реши проблемот и по неколку месеци убедување на моите родители и детално информирање за операцијата отидовме до Србија (операцијата ме кошташе 1000 евра) и за пола час (толку траеше целиот зафат) јас си го решив проблемот.

16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    cocopuff jас користев Aloevolution кој исто како и Еуцерионот немаше некаков мирис за разлика од другиве дезодоранси (Нивеа,Рексона и сл.). Не користев ништо дополнително за мирис бидејки немаше потреба. Доволно беше тоа што ми се намали потењето па со тоа мислам дека и непријатната миризба ја снема.Така да ако Еуцеринот е како Алоето мислам дека нема да имаш потреба дополнително да ставаш нешто за редуцирање на миризбата.
    Јас одамна се мислам да почнам да го користам Еуцеринот бидејки задоволна сум од нивниот квалитет,така да те чекам за некое време да кажеш како си задоволна и дали вреди да го заменам Алоето за него. :) :) :)

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Нема некој шо досега се пожалил од Еуцерин :D супер производи во секој случај

18. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    значи денес пазувите ми беа суви барут, ама поголем дел од времето го поминав дома така да ќе пишам импресии за неколку дена, ќе видиме во гужви, автобуси и други ситуации. инаку проблемот јас кој го имав и за кој се решив да го купам еуцерионот е прекумерното потење, но никогаш сум немала непријатна миризба, јас само сакам да се шлакам со креми, стикови, парфеми и све и свашта затоа што сакам да си мирисам убаво, мислам кој не сака :D ајде нема да ставам дополнително стикови и дезодоранси барем не првава недела :)

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Епа ајде да го искоментирам толку зборениот Еуцерин спреј со 72 часовна заштита.
    Значи после 1 недела користење, жал ми е што морам да кажам дека ова мене не ми помага, па може да се каже ич.
    Незнам дали јас правам нешто погрешно или едноставно таква ми е среќата. Цело време си се тешам со тоа дека јас погрешно нешто правам и дека кад тад ќе профункционира :)

Спрејов се става навечер и колку што сфатив задачата му е да ги затвори порите или може сум грешка, а јас секое сабајле се туширам и од топлината нормално се отвораат порите, па си викам да не е ова причината зошто не делува спрејов или нема врска, м?
    Толку од мене, ако знае некој да ми одговори ќе ми биде мило :D

20. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Хмм пробај не се туширај барем два дена, зошто мене ми нагласија од Еуцерин дека не се користи на бричени пазуви