Да знам дека не се користи на иритирани пазуви, затоа и од сабајле се туширам и ги отстранувам влакната за до вечер да помине ако има било каква иритација и да можам да го ставам спрејот.
cocopuff се сомневам дека намената му е да ги затвори порите до крај бидејки тогаш ке настанат други проблеми .Би требало да ти се намали потењето но да го снема скроз e невозможно. Евентуално пробај да го користиш 2 пати и пред спиење и насабајле па види според тоа дали во текот на денот ти се НАМАЛИЛО потењето.
Ке може некој да ми каже како се употребува Еуцеринов-спрејот против потење ? Колку милилитри содржи едно шишенце и колку месеци отприлика ке ми трае?
Првите три пати се става секој ден, а потоа преку еден или преку два дена. Е сега колку ќе ти трае незнам, три недели ми е купено, така да ќе имам уште за два месеци минимум Инаку многу е ефикасно, ауу не ми се верува дека немам ОГРОМНИ кругови е сега мене некако ми е чудно што не сум навикната да не мирисам на рексона, така да со намера сум деновиве да ставам стик рексона врз еуцеринот чисто онака да ми мириса убаво зошто ова е без мирис. И да, се избричив и ставив од него па сега ми се направи како црвенило под пазувите, али по моја вина, зошто убаво си пишува да не се става после бричење
Посугестија на Вашите постови драги феминки го купив Еуцеринот и можам да кажам дека сум ПРЕЗАДОВОЛНА.....потењето навистина ми се намали. Ставав три вечери, па сега преку една или две...и навистина забелижетелно е намалувањето на потењето. Единствена дилема ми е дали е здраво ова што го правиме со спрејот?!
Јас и реков на мајка ми да ми купи спреј еуцерин , бидејки немало ми купила рол-он , па сакав да прашам дали е исто или спрејот е поефикасен или како и да е
Јас сакав да прашам дали го користеше антиперспирантот од Еуцерин, подолго време на пример со месеци или може и со еден месец да има резултати... И јас сакам да го купам во последно време ептен почнав да се потам не мирисам ама така седам буквално и се потам без причина и се носам црно да не ми се познаваат дискови И ако сакаш кажи ми од која аптека го зеде... Фала однапред
јас бев во зегин ми рекоа дека има само ролонче за обилно потење а анти преспирант дека немало на еуцирин,е сеа јас имам обилно потење дали тој да го земам или има и уште еден против потење ај тие што имаат обилно потење нека ме посоветуваат.позз
Јас го земав од Зегин, и веќе го користам 3-4 недели, и планирам цело лето да го користам . Има резултати, видливи резултати, со тоа што потењето ми е намалено едно 70%-80%, што е сепак задоволително! Иначу резултатите од користење на спрејот се видливи одма после 2-3 дена користење.
Моја препорака ти е да се потрудиш да со најдеш спрејчето, затоа што тоа е за 72-часовна заштита, а ролонот за 48. Инаку јас го земав во зегин, а знам дека во има и во тинекс/космо.
Го има во Зегин во гтц вчера го зедов антиперспирантот почнав да го употребувам од вчера вечерта и еве денес сум излезена од сабајле и добро е засега нема потење среќна сум
[/quote]Го има во Зегин во гтц вчера го зедов антиперспирантот почнав да го употребувам од вчера вечерта и еве денес сум излезена од сабајле и добро е засега нема потење среќна сум [/quote]Моја препорака ти е да се потрудиш да со најдеш спрејчето, затоа што тоа е за 72-часовна заштита, а ролонот за 48. Инаку јас го земав во зегин, а знам дека во има и во тинекс/космо.[/quote] ама јас од др град и бев во штип дури и таму истото ми го кажаа значи по другарки ке порачувам од ск сепак фала ви многу!!!
Ох од кога се мислев да го земам тој спрејот што е фален многу,го преобрнав градот ама никаде нема,кажаа во Зегин можеби од понеделник ќе добиеле,па ќе видиме. Инаку голема надеж гледам во спрејов за проблемот мој,па ќе видиме,кога ќе го купам ќе пишам резултати.
а овој 72 часовниов еуцерин не содржи алиминиумови соли/минерали (шо и да беа) што се штетни? Знае ли некој? И малку ми е нејасно, како би фунционирала со вакво нешто. туширање секојдневно и бричење под пазуви особено во лето нели, ако се туширам на сабајле џабе сум го ставила вечерта, а ако се туширам на вечер, не смеам да го ставам пошто сум се избричила. Во дилеми сум многу.. иначе не да го имам проблемов... со години! и многу ме нервираа некои постови на особи наназад читајќи низ темава, што го немаат проблемов и продаваат евтини приказни и совети тука. Ај ватевр. Во секој случај, битно ми е пред се од здравствен аспект да е ок производов и пред да го користам сакам да се информирам добро, така што ве замолувам кој има било какво инфо за погорниве прашања, нека одговори. Иначе пред 2 недели испитував хормонален статус, скрос ми е се ок. Плус правев прегледи и други на жлездите, сите се во нормала... кристали некои како во прскалка шо беа во космо ги користев, само за миризба помагаат, али тоа не ми е проблем мене, само круговите .. од рексона, дав, нивеа, лејди, авон, орифлејм, фа и слични работи скоро се сум пробала, али џабе е се.. единствена надеж ми е овој еуцеринов, се тешам сеуште дека има спас.. а за перспирекс иначе многу неубави работи прочитав по интернет, не во врска со намалувањето на потењето, туку за штетноста и затоа ми е во мисла да не е таков случајот и со еуцерин сега.. поздрав
и да.. содржи алуминиум хлорид :/ баш сега најдов.. и онака сите дезодоранси шо досега сум ги користела (добро скоро сите) содржеле исто, али толку ли е штетна оваа состојка? Eucerin PH5 Deodorant 72h Anti - Perspirant Spray for Intense Sweating 30ml Effective Deodorant Anti intense sweating. Use: Apply at night on clean, dry and irritated underarms. Apply the first three days every night - then in the evening if necessary. Avoid contact with eyes. Do not use immediately after shaving. Allow to absorb before dressing to avoid staining clothes. Keep away from children! Features: Hygienic dispensing system for intense sweating. Clinically proven efficacy and tolerance. Neutral flavor. Does not contain alcohol. Formula with two proven ingredients protivoizpotyavashti aluminum chloride and aluminum Hidrohidrat provides sustained reductions in sweat and smell. Advantages: 72 hours lasting protection for dried and fresh underarms Ingredients: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Aluminum Chloride, Parfum.
и јас денес го зедов, крај краева што сака нека содржи и онака некаков антиперспирант ќе користам, барем да ми помага против круговиве. сите што досега сум ги користела уствари содржеле алуминиум сваштарии денес им го проверував на сите составот во ДМ. Како и да е, го зедов овој 72 часовниов, па ќе видиме како делува, ќе пишам наскоро (ваљда за да се пофалам )
Луѓе од денес јас сум официјално заљубена во Еуцерин 72 часовниот! Споменик планирам да му изградам! Вчера имав 50% намалено потење количински, денес 1-2% ако се испотив, значи суво барут! Ниту капка не ми се познаваше на кошулата, не можам да опишам колку сум среќна!! <3