Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    http://mkd-news.com/lesno-a-i-zdravo-na ... rans-stik/

п.с: еве интересна идеја за домашен стик, девојчево пишало дека спречувало потење и миризби, ако некој сака нека се проба. :)

2. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    здраво девојки :)
    и јас имам проблем со потењето,на мои 20 години се потам ко да сум во проклета менопауза! и тоа прв пат вака ми се случува летово! имам кругови,имам hot flashes и гледам колку-толку да се чувам-водам екстра хигиена,се туширам секој ден (некогаш и два пати) и ставам ееден тон рексона и дезодоранс (и океј е,не мириса ништо лошо) али човече,се потам ненормално особено под пазувите!!
    е сега,се расчитав наназад за вашите коментари за еуцеринот и ме заинтригира-би го зела,ама како тоа функционира (ако може некој со било какви медицински познавања и сознанија да објасни супер би било :D )

3. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Ова е вечита тема особено кај нас девојките. Но што да се прави сите се потиме а ова топло време, па уште и ако патуваме со афтобус на овие гужви во фторник и петок тогаш круговите се неизбежни. Лекот е маици на прерамки со поголеми отвори под пазувите и одвреме навреме да се забришуваме со палома. Немојте да ставате премногу дезодоранси, особено не рехона затоа што таа е како цеметн, ги цементира порите. И немојте да кревате толкава паника, мажите сепак сакаат испотени пазуви доколку девојката одржува уредно хигиена, отстранува редовно влакна итн. Во летно време влакната мораат да се отстрануваат на 2 дена бидејки тие се причина за непријатниот мирис. Се собираат бактерии на влакната и се јавува непријатен мирис.

4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Ептен сакаат, фетиш за кругови. :D :D :D :rofl: :rofl:
    Исто како што жените сакаат несекси, мрсни,, со пивски мев, испотени камионџи во комбилизон. :lol:

:?: |( |(

Морав да искоментирам, ми дојде и друго на памет ама ќе си поќутам ќе ме карате. :devil:

На LittlePinky, WarriorAngel, AhThatFemaleProblems и 2 други им се допаѓа ова.
  5. jonova82

jonova82 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Eve veke skoro dva meseci go koristam eucerinot,spas bozji mislev deka nisto na svetov nema da mi pomogne,jas se potev i koga e ladno i koga e toplo ,nemav tolku problrm so mirizbata kolku so flekite mokri pod miska.Sega stavam na sekoj vtor ili tret den i nemam gajle,stvarno toj problem me ubivase vo pojam:)ne ni pomisluvav da oblecam nesto svetlo birav samo temni bluzi uzas,nilija probaj po nekoe vreme povtorno koga ke ti se smiri iritacijata,problemot ke go resis sigurno,jas bev beznadezen slucaj

6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Има пријатно потење? :D
    Подобро да се забришете со влажни марамици, отколку да ставате дезодоранс или рол он неколку пати на ден. Всушност и немаат некаква улога, ако ги ставате веќе на испотена кожа, ќе се измешаат мирисите, потта нема да се отстрани. И купувајте си памучни маички, тие не отцртуваат кругови, неквалитетните материјали дополнително потат, држат топлина, и при мало потење прават флеки.

7. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Праша дали има пријатно потење? Да, има пријатно потење, тоа е кога ќе се препотиш од страст или за време на секс, и таа пот има значително поинаков мирис отколу онаа предизвикана од жешко или кога ќе работиш нешто па ќе се испотиш. Инаку да, во право си не вреди да се става било што на испотена мишка, особено ако претходно веќе инаш ставено. Ма да не би препорачала јас ниту влажни марамчиња би тие ствараат контра ефект, доволно е да земете палома и само да ја ставите дискретно под мишка стиснете ја и та ќе ја упие пота, малку е непријатно да кренете рака и да се бришете. Нели?

На MilanoRedHead му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    ај вака да разграничиме: значи самото име на темава мислам дека доволно зборува за тоа дека ваквиот тип на потење е ПРОБЛЕМ а не е нешто нормално. значи не станува збор за регуларно потење што 90% од жените и мажите го имаат. Ова е хипер потење што се јавува и кај жени и кај мажи и не е ама ич пријатно. тој што немал таков проблем не знае како е. исто како некој слаб што цел живот има константа тежина да му кажува дека е нормално да се биде дебел на човек што цел живот се мачи да сметни килограми. значи знам дека се добронамерни некои совети од типот „обичен дезодоранс земи“ или „не употребувај ова или она“ ама тој што го има проблемов мислите дека нема пробано се до сега?
    значи јас сум одела и по лекари и по чуда не дека сум хипохондрик и дека обожавам да киснам по болници, туку дека очигледно сум имала голем проблем со кој не сум можела нормално да живеам. затоа ќе ве замолам тие што нормално се потат да не „продаваат пуфки“ дека ова нашево било нормално и што сме сакале ние ич да не се потиме. иначе за погоре напишаното, точно, многу нормално дека откако ќе се испоти некој треба да се истушира а не да се замачкува со марамици и да става дезодораснси и чуда на испотено. ама во нашиве случаи, верувај дека по 100 пати во денот сум се туширала и дека апсолутно ич не е до тоа и не помага ништо во ОБИЛНОТО потење, што и да ставаш или не ставаш, ништо не помага, освен еве госпо здравје да му дај :) на тој шо го измислил еуцеринов. поздрав

9. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    аа може да пробаш Dove дезодоранс со пудра мајка ми таков користи и и помогна :)
    предупредување : не се прскај многу внимавај со пудра е :D

10. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Пред некој ден некоја другарка нешто спомна за со сода бикарбона. како е? дали помага ? како се приготвува?

11. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Девојки за жал Еуцеринот содржи алуминиум хлорид и тоа е главната причина зошто всушност е толку ефективен. Функционира на начин на кој ги затнува порите и оневозможува телото да ја врши својата природна функција, т.е да се потиме.....јас лично престанав да ги користам сите стикови, дезедоранси кои ја содржат оваа состојка затоа што долгогодишната нивна употреба е еден од главните причинители за (не дај боже) ракот на дојката :sweat: И јас спаѓам во групата на оние кои имаат проблем со прекумерно потење, но почнав дефинитивно да избегнувам светла гардероба, колку и на почетокот да се чинеше тешко, решив дека тоа е подобра опција, луѓе не е убаво да си играме со сопственото здравје.... :!: Моментално го користам стикот на алверде, розев со алое вера кој не содржи алуминиум ниту алкохол, прееееубаво мириса, а штити колку и секој нормален стик...значи сепак не прави чуда. Како и да е ова ми помага да се шетам без грижа на совест,а верувајте ова е проблем кој и на мене ми е преку глава и ме довел во безброј непријатни ситуации, чудо е колку влијае на самодовербата и начин на живот....а главниот причинител е стресниот начин на живот. Тоа е моето мислење :)

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    и јас уште не си го решив проблемот скроз со потењето. Сакав да го земам ова од Еуцерин ама шубе ми е незнам ова што викате да предизвика проблеми. Не ми е само потењето туку и миризбата, јас сама си се осеќам па во близина на луѓе уште толку од што се осеќам се стегам и уште толку потам. Фа дезодоранс користев абе ми се мешаше миризба и пот и од стикот блјак :( Зедов Дав и тоа малку од малку ми помогна со миризбата ама со потењето не. и незнам дали да земам воопшто од овие еуцерин или перспирекс :Ѕ

13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Imam slusnato deka eucerinot bil mnogu efektiven,no licno jas go nemam koristeno,a najzadovolna sum nd rexona cotton dezodoransot.

14. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Немам некој проблем со потењето (се потам нормално), ама во последно време никој од антиперспирантите не ми е убав.
    Ме потат повеќе, ме угушуваат, ми оставаат флеки на алиштата... :(

15. MilanoRedHead

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Леле,знаете ли само колку се мислам за Еуцеринот ... :sweat: ама страв ми е навистина... :sweat:
    ми се прават кругови,ама не мирисам на пот..пошто водам хигиена ко ллудача,ама сепак кога ќе осетам пот ме нервира,ме иритира влажноста некако :^)

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Значи јас се потам нормално.И користам антиперспиранти од Нивеа-до сега немам осетено непријатна миризба.Инаку сакале нејќеле,факт е дека природно е да се потеме.Само работата е помалку да се видливи последиците од тоа :D

17. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Можеби е спомнато ова некаде низ темава но еве јас ке кажам пак, од мое искуство. Ако сакате да не се потите и воопшто да не ви се познаваат траги на облеката пробајте со сода бикарбона. Во едно шише ( подобро е со раскпрскувач )растворете сода бикарбона и вода и потоа напрскајте се под пазувите. Јас го имам пробано ова и навистина делува само не знам колку е здраво вака да се спречува потењето ... Инаку јас си користам од тие малите стикчиња на Рексона и сум презадоволна ,но често ги менувам паковањата ( нели ги има во повеке видови т.е. бои ) пошо сум приметила кога користам само еден вид по некое време кожата ми се презаситува и веке нема ефект.

18. MilanoRedHead

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Фала за споделувањето lav4ence.e.e
    но,колку со колку ставаш? колкава е дозата на сода во однос на водата?

19. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Јас го направив во тие шишенцата на спрејовите од Авон , и во цело шише вода ставав две мали лажици сода. Се прскав така некој период ама после го прекинав страв ми беше да продолжам уште :D , пошо ич не се потиш од ова а тоа не е здраво...

20. MilanoRedHead

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Дечки,после долго размислување јас го купив Еуцеринот и денес ми е 5ти ден.
    Е сега,јас сеуште се потам. Потта ја осеќам како разградена некако,воденеста,не е толку како концентрирана...ама имам дискови.
    Првите три дена ставав секој ден и сега треба утре сабајле пак да ставам,ама се мислам зошто сеуште има пот?! :^)