Можи. Јас ја користам со години... децении. И ко бев трудна ја користев. Кај мене се испостави дека интензивното потење последниве 5-6 години ми е симптом од тироидната. Претходно само под мишки се запотував, по малку... Сега кога се потам, од глава-до петици. Раце, нозе, грб, глава... се'
И ако Не дојам ќе ми биди бетер?! Или нема врска потењето со доењето Јас цел живот се потам ненормално многу. Од дете сум таква. Ама па не ми мирисаше вака ко сега Да не речам смрдеше
Точно е дека Лидера помага, ама ако се грижите за своето здравје подобро немојте. Незнам стварно како не ја забранија веќе. Не само што не мириса потта, и нема пот од неа. Еве кој ја има нека стави состав и Биодевојка ќе ви потврди. Барем сега има неколку органски кои помагаат, е сега не се намалува потењето ама барем не мириса.
12-13 имав кога ми препорача мајка ми да користам лидера. Сигурно сум и' засмрдкала Имам заприметено дека многу подолго не се замирисувам ако се намачкам после капење. Се потам пак. Не запира потењето, само не мириса непријатно. На сите отрови што ги внесуваме преку воздухот, водата, храната... најмал проблем е лидерата. Вервај ме...
Ама за некои работи немаш избор, за други имаш. .. Она што можеш да го бираш нека биде безбедно. И јас не сум за Лидера.
Paraffinum Liquidum, Talc, Zinc Oxide, SiliAstearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, PEG-6 Caprycil/Capric Gycerides, Hydrogenated Castrol Oil, Zinc Ricinoleate, Triethanolamine, Dipropylene Glycol, Lactic Acid, Ricinus Communis Oil, Parfum, Hydroxycitronellal, Benzyl Benzoate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Geraniol. Базата е нафтен дериват, доволна причина за да не го користам. @Biodevojka може да објасни повеќе за другите состојки. А ова е состав на Ben&Anna деостик: Sodium Bicarbonate, Butyrospermum Parkii Butter*, Maranta Arundinacea Root Powder*, Zea Mays Starch, Cocos Nucifera Oil*, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Cera, Ricinus Communis Seed Oil, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peel Cera, Citrus Grandis Peel Extract, Limonene**, Caprylic/Capric Triglyceride, Rhus Succedanea Fruit Cera, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Citral**, Linalool**, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract* (* Organic / ** from natural essential oils) Со години користам природни дезодоранси. Иако потам, мирис нема. А ако ми се случи да прснам класичен антиперспирант, потта многу ми мириса. Затоа ги исфрлив од употреба.
Ане, може слика од некој природен? Да пуштам на мама да ми земе од ДМ. Овде нема, или па јас не знам што да барам
Затоа Биодевојка ќе ти објасни, се надевам ќе пише кога ќе се вклучи. Овие, ги има во ДМ Или овој на Алверде Само што има доста алкохол. Има и спрејчиња и ролони на Алверде, убави се. И Аромако на Лаш е исто добар, ама го нема во ДМ.
За бен и ана и јас потврдувам. Потам помалку, а воопшто не замирисувам. Нанесувам на влажна кожа и терам. Можеш и од белина да си нарачаш ќе ти донесат до дома
Супер ви било ова бен и ана Што не кажавте Јас го купив зеленото, втор ден го користам и ок е. 500 ден во дм е, ама без разлика, битно да спасува @Bubce38 нарачувај .
Пробај си го прво. Земи едно . Јас се зезнав со тоа Алверде, кога бев трудна земав неколку, бетер беше. Ги фрлив така
Јас второ користам. Прво го имав виолетовото што е со лаванда. Сега го почнав зеленото со лимета. 500 денари, ама долго трае. Се молев да ми заврши за да почнам ново
За ефикасност не забележувам разлика. Мислам тоа од лаванда имаше за нијанса поинтензивен мирис (не дека миирисаат и двете нешто јако). Дури и мм го префрлив на ова . Него му го купив тоа нордик тимбер мислам беше. И он не се жали, му одговара значи