Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Точно ама не е баш убава глетка да носиш 12 саати униформа, да бидеш во контакт со пациенти и да имаш кругови мокро под пазуви.

Мене не ми е проблем миризбата затоа што никогаш не сум имала проблем со тоа, туку самото тоа што се гледа посебно кога носиш тенка плава, салска униформа, која буквално секоја капка ја покажува.

Кога не сум во контакт со луѓе не ми смета, затоа што не мириса непријатно. Дома кога сум сигурно не би го користела.
    Ама за меѓу луѓе се подразбира. Џабе и хигиена и шминка и се ако имаш кругови под пазуви.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ако е навистина на природна база како што пишува во составот тогаш овој рол-он ми замени најјаки антиперспиранти што во последно време заради стрес почнаа да ми попуштаат и почна да ме фаќа паника. Си дозволив да морам да ги користам и се доведов до тој степен па затоа ми беше мака.
    Знам дека содата е природно помагало против потење и се познава дека и во овој рол-он има сода.
    Првично сакав да го земам токму овој ама потоа се предомислив и си зедов друг, освежителен како за во лето :D

Благодарам за ова, многу се радувам што си го зедов. Ама најискрено благорадам што сподели :)

Посебен поздрав и до вработената која ми дозволи да ги помирисам (што ми е огромен плус за да не собирам козметика која нема да можам да ја користам) и токму заради тоа и го купив.

Прерано е за да го споредувам и да коментирам како би било долгорочно ама првичниот впечаток ми е тоа.
    Се надевам дека после ова LaSoy нема да ги зголемат цените :)

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не се плашете да користите антиперспиранти.
    Не е нездраво ако Еуцеринот ви прави да не се потите. Тоа е намената на секој антиперспирант (само веројатно ефикасноста не му е иста) - преку привремено затнување на потните жлезди да му сигнализира на мозокот дека нема потреба да произведува пот таму. Знам дека звучи страшно да кажеш затнување на потни жлезди, но тоа не е опасно или штетно по самите жлезди. А спречувањето пот не е штетно, затоа што секој што се поти повеќе може да кажи дека најмал проблем се пазувите; се потиш од многу места - лице, скалп, врат, меѓу и под гради, внатрешноста на лактите, стомак, грб, препони, зад колена, стапала, така што не спречуваш целосно потење на организмот со цел регулирање на телесната температура. Кога сме тука, антиперспирантите можат да се користат и на стапала пример, и општо, кај и да има потреба, ист е механизмот, независно од делот на телото.
    Самата пот не мириса никако. Миризбата доаѓа од бактериите што ги имаме под пазуви кога ќе се „хранат“ со неа и испуштаат „гасови“. Тие се размножуваат повеќе во базна средина, што значи содата бикарбона како базно соединение ќе поттикнува нивен развој, а со тоа и поголема миризба, така што не е препорачливо да се користи за таа намена. Плус, доста ја суши кожата и со тоа може да ја иритира, особено во тој предел.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    8.671
    Нема на што. ;)
    Инаку првиот пат кога купував и мене ми дозволи да ги помирисам сите :D
    Фини се продавачките.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anonimna2022

Anonimna2022 Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, би сакала да прашам во врска со еуцеринот. По упатството како што пишува се става навечер, е сега прашањето ми е дали денски ако се истушираме дејството на еуцеринот ќе трае сеуште? Ви благодарам :)

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    22.844
    Да :) јас три дена по ред се туширам и уште трае

На Anonimna2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anonimna2022

Anonimna2022 Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам многу :), ќе пробам па ќе споделам и јас, бидејќи проблемот ми беше непријатната миризба, се пробав и не ми помогна, но еуцетинот спеј 72ч е врв :D:D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    Еучерин антиперспирантот , дали наутро треба да се измие местото ?

9. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    Дали наутро треба да се измијат пазувите ?

На Monikang му/ѝ се допаѓа ова.
  10. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Во план сум да го земам, само да те прашам дали си задоволна и дали има резултати?

11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Даааа ова ми е откритије мислам дека додека сум жива.

Плус тоа мноогу бавно се троши со едно вакво сигурно ќе истераш три четири месеци. На попуст околу 400 и нешто излезе. На крај ќе му дојде поевтино од рексони и нивеи кои освен што мирисаат убаво немаат никаков ефект.

Јас го ставам два, три пати неделно зависи. Воопшто не се потам па со тоа и нема мирис. Спас ми е цело лето. Не се секирам која маица ќе ја облечам, мирна сум си.

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Despina !

Despina ! Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    29
    ИСТООО !

На Monikang му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.392
    Лидера. Точка.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    18.330
    @anastasijaki
    Има 10ка од мене. Држи и по 6 часа. Од тој со овес се замирисував, од овој не. C03CA335-3038-4DCF-A075-770C707DE887.png

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Screenshot_20221117-011202.png

Ovoj e?

На Macedonianbro му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    266
  17. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Има 30% попуст на сите Еуцерин производи во аптека Марија Гален Фарм, ќе трае до 26.11

18. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.911
    Има ли некој искуство со оваа крема?

315564352_552106023327085_797631140459268477_n.jpg

19. Despina !

Despina ! Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    29
    На Monikang и ana-sweet им се допаѓа ова.
  20. Stass

Stass Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Zdravo , pri dvizenje ili nekoja fizicka rabota se potam pod pazuvite , i sama osekjam kako da mirisam na ispoteno. Odrzuvam higiena i koristam dezodorans sprej Nivea. Prethodno koristev Dove i Rexona, mislev deka e do niv , pa go zameniv so Nivea. Ama ete istoto mi se slucuva. Nekoe resenie da mi predlozite?