Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    26.457
    Обично ролоните не ми помагаат, особено ако немаат алуминиум.
    Ако има алуминиум во него, дај ми слика па ќе го купам.

2. pross

pross Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    111
    Не е работата да не се потиш, но да е без мирис, а тоа ќе го постигнеш со содата, а кога ќе помислам само на разни дезодоранси кои го стопираат потењето, како оние со КОБАЛТ, почнувам да се ежам, каква се штета може да ти нанесат ..

На SummerGirl, anggell и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    8.816
    Да за миризба помага сода бикарбона, ама е многу груба за кожата и треба да се внимава, и таа може да направи беља (да потемни кожата под пазуви, или да се лупи). Најубаво да се комбинира со друг природен ролон, или да се направи дома во комбинација со масла.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.361
    Кога ми почнуваа тинејџерските години почнав да се потам под пазуви. И буквално сè од дезодоранси имав пробано, ама џабе, мирис спречуваа, ама потење никако.

Е тогаш видов на интернет рецепт за домашен дезодоранс (сода бикарбона, густин и кокосово масло) и да ви кажам се изненадив кога го пробав. Мирис никаков од дезодорансот, а со тек на време и потењето ми се намали.

Е сеа не ме држете за збор. Може беа тинејџерски години, па потењето само од себе се стабилизарише, може е дезодорансов, но ете, да си пишам мое искуство во темава.

Над 5 години го користам мојот домашниот и не планирам да се префрлам на друг сега за сега.

На SummerGirl и Annath им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    26.457
    Па немам проблем со мирис, само со потење. Ете еуцеринот 3 години го користам, никаков проблем сум немала. Ама го повлекоа од продажба :worried:.
    Сега мора да се бара друго чааре.

6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    Да, без алуминиум се. Јас се па такви барам.
    Што знам, јас не сакам да спречам потење само да не мирисам.

Јас користам сега ролони на бороталко без алуминиум. Не се толку добри како на ла сој ама ок е.
    Инаку за потење се потам и со ролон, ама важно не мирисам непријатно. Ти велам и во лето кога е преку 40 степени, на чисто, на сапун ми мириса облеката под пазувите од овие Ла Сој. А кожата ми е понегувана и нежна.
    А со сода кога сум ставала разликата е што кога ќе се потиш не мириса на ништо. Неутрален си. Е сега некои соди може се почисти, помалку алуминиум имаат и сл..не знам треба да се провери кога се купува. Плус на некои црни маици гледам се оштети со време бојата од содата..

На SummerGirl, simoncelicius и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    362
    Имала ли некоја искуство со Одорекс на Биотрејд? Првото и второ пакување океј сега примеќам како да го губи ефектот со секое наредно пакување, а го ставам како и прв пат..

8. pross

pross Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    111
    За лупење не, но ако под "груба за кожата" мислиш на оние паковања со ситни зрнца, побарај паукувања темно плава боја, од 500г, таму содата е во форма на многу ситен прашок ..

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    26.457
    Неам проблем со миризба. Само со потење.
    Дај боже да ми издржи еуцеринов додека не најдам замена.

10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    8.816
    Јас лично користев само сода, и да, нежн ами е многу кожата и ми потемнуваше и се лупеше. Затоа не советувам чиста сода да се користи, без разлика дали е ситна или крупна, иако крупна сода бикарбона не сум ни видела.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.756
    Содата често содржи алуминиум, па затоа и не е баш препорачлива за користење. Иста е ко антиперспирантите што содржат сода.
    Мене лично не ми е јасно зошто сакате да сопрете природен процес како што е потењето, не знам ни дали кога одите на ехо на гради и мамографија ви кажале за штетните последици од антиперспирантите што сопираат потење.

12. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Јас до сега немам и не сакам да користам ништо што ќе ми спречи потење зошто знам колку е штетно. Ама како да ги спречиме огромните кругови под пазуви што се прават по само еве половина час? Непријатно е. Не можам да носам маици какви сакам и бои какви сакам само поради тоа. Да не има некое поприродно решение?:sweat:

Последна измена: 24 март 2025
    На SummerGirl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    8.816
    Јас носам претежно бело кога знам дека ќе бидам меѓу луѓе подолго време. Обавезно си носам нешто за пресоблекување, повеќе сакам да се пресоблечам отколку на испотено само дополнително да ставам производ. А и си купувам онакви влошки за под мишка за ситуации кога носам други бои. Друго решение нема. Не се потам прекумерно, ама сепак се потам и тоа секогаш и единствено под пазуви. Тоа е. Повеќе вода, поудобни материјали. Знам дека се боцка ботокс за хиперхидроза, ама тоа по советување со доктор и дијагноза.

На SummerGirl и Nane2356 им се допаѓа ова.
  14. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    И јас сум повеќе во бело, ама сакам и други бои да си носам:D. Тие влошките каде ги наоѓаш, ги имам и јас гледано по тему и али експрес, ама не знам што материјал се, и тоа да не е штетно. А ги има вака некаде кај нас?

На SummerGirl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    8.816
    Ми личат на памучни, ги имам земано и во Стокомак, на парче ги продаваа, и во Виола во гтц мислам, во пакување можеби од десет парчиња. Личат на обични секојдневни влошки, само се поголеми.

На Nane2356 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Јана#1

Јана#1 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2