Непријатно потење под пазувите

Дискусија во 'Тело' започната од yummy, 27 април 2010.

1. tonicka

tonicka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    13
    Eдинствено нешто што ми помага против потењето под пазувите е содата бикарбона.После испробани сите можни антиперспиранти,стикови сл.верувајте дека дури откога ја открив содата сум раат.ставам малку сода бикарбона на влажна дланка и нанесувам под пазувите и слободно може цел ден да го поминам на работа без да се плашам дека некој нема да се онесвести ако ја подигнам раката.Истата помага и против потење на нозете ,само ставете малку сода бикарбона во чевлите.

2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Анабела има специјални влошки за под пазуви како кругови се за да не се познава кога се потиш(слично како идејата со еднодневни влошки :lol: ). За Мк не сум се заинтересирала да ѕирнам ама во некоја подобро снабдена парфимерија или аптека,но мислам оти би морало да има

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Има во Космо влошки за потење, јас си земав ама уште ги немам пробано. Кај и да е ќе ги пробам па ќе пишам, иако знам дека ќе ми биде чудно да не ми се познава :lol:

4. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    пробав и со сода бикарбона ама ништо :/ ни тоа не ми помогна

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.632
    Допаѓања:
    161.486
    Мене баш ми е пријатно потењето под пазуви.

(Да не ме разберете погрешно,стварно си има луѓе со проблемов,верувам дека им е страшно лошо,ама тука гледам плачења за нормално потење. Не знам што сакаат жениве,ич да не се потат?! Невозможно!)

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    колку пари се тоа влошките од космо? :)

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ставив најтенки секојдневни влошки внатре во блузата. Т.е ги залепив.
    Ама ко за беља се познаваат. Направив свашта да не се познава толку ,,формата'' ама не може.
    А инаку има разлика.

Ништо, одам на следен чекор, влошките од Космо. Дај кажете што пари се :).

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    лилит сите знаеме дека е нормална појавата потење, а и здраво, но ние не сакам да ни се познааваат огромни кругови под пазувите. Сигурно си приметила колку неубаво стои да видиш некоја жена/девојка убаво дотерена и со огромни кругови под пазувите, па така и ние не се бориме за тоа да не потиме туку да не се познава. И јас не сакам целата моја летна гардероба да е во црна боја или некоја друга потемна боја, но прнудена сум бидејќи не се чувствува убаво. Кога одев на работа, замисли доаѓаат милион странки, или држиш некој семинар со испотени мишки :puke:

9. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Преку потењето се исфрлуваат сите токсини од организмот. Затоа потењето е нормално, природно и не треба да се спречува.

1 - Колку повеќе токсини (отрови) има твоето тело, толку повеќе ќе се потиш и повеќе ќе мириса потта.

Токсините најлесно се исфрлуваат и намалуваат преку конзумирање здрава храна и исфрлање на сета нездрава храна (конзервирани продукти, чипсови, разни кекси, сувомеснати производи, кечап, мајонез, се што е полно со адитиви итн).

Јас порано се потев нормално, но откако се хранам исклучиво здраво, скоро и да не се потам. Никогаш немам дамки на алиштата, потта не ми мириса.

2 - Самата пот во допирот со алиштата е погодно тло за развивање бактерии и предизвикување на смрдеа. Затоа носете исклучиво чиста облека и кога е премногу жешко, гледајте под рацете да немате облека (односно, носете маици со рамки, рамбовки, топови).

10. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Влошките не се сеќавам баш ама мислам дека беа 280 ден. и внатре има 10.

11. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Ако некој има купено се могуче против мишкофлека јас сум сигурно!
    Ништо живо не ми помагаше,сите бели блузи станаа жутки а црните бели нормално...Али има реШение..
    значи боите на блузите остануваат исти,не ти останува онаква глупа најглупа бела линија како показател до кај си бил испотен и плус нема мирис,и плус најбитна ствар се става навечер пред спиенје.
    Го има во Зегин и е 400 денари
    http://www.eucerin.com/product-finder/a ... c751b461c/

На Feminkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Супер значи ефикасно е

13. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    910
    А како се користи секоја вечер се става или на 2-3 дена?

14. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Мое мислење е дека џабе ќе давате пари за влошки, за под пазуви, бидејќи прво ке ви биде вам нелагодно а фторо ке бидете нон стоп укочени ќе ви биде срам да кренете рака, за да не ви се познава влошката.
    А, и премногу се скапи замисли да користиш само по 1 дневно, ќе треба да дадеш околу 1200 ден месечно, а тоа е жзасно многу за нешто што нема да го постигне оној посакуван ефект.
    Затоа наместо ставање влошки, сода (која секако лошо влијае на кожата, и жлездите) и разни други глупости основна работа е редовно туширање користење на Рол-он или стик но само 1 нанесување а не нанесување на веќе испотена кожа, бидејќи тогаш се постигнува спротивен ефект.
    Исто така во нај топлиот периот пожелно е да се носат нормални маички, низ кој може да циркулира воздухот, или носење на маички, на прерамки.
    Предноста на маичките на прерамки е тоа што ке можеш многу лесно одвреме навеме со палома да ја упиеш потта, бидејќи воа оопшто не е ништо страшно ниту срамно.
    Секако доколку во близина има тоалет тоа можеш да го направиш таму но и додека седите со пријателите на маса не би било нисто страашно ако дискретно го напрвите тоа.
    А, пред се мораме да знаеме дека стресот е причина број 1 за предизвикувањето на потењето, затоа треба да бидеме максимално опуштени и да не се оптоваруваме со тоа лели што ако се испотам, и тогаш како по некој Марфиев, закон уште толку се потиме.
    Значи туширање пред да излеземе благо нанесување на рол-он, или стик и да се посветиме на работата.
    Потта можеби нема да ја спречиме но непријатните мириси сигурно ќе ги нема.
    И само уште ова да додадам најголемата грешка што ја прават младите, е нанесување на дезодоранс, на испотени пазуви, тоа ствара буквално спротивен ефект тоа никако ни под разно.

15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Нека не извести Топче25 за тоа :)

16. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Се става првите три дена секоја вечер,а после на секои два дена или по потреба... ;)

17. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    има ли некоја пробано чај од жалфија..и дали е ефикасен?

18. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    Едно големо фала до тебе. Имав пробано се и сешто, почнав да го користам спрејот и навистина кај мене делува. Пресреќна сум

На topce25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Девојки ненамерно открив средство кое навистина делува и го спречува потњето. Лидера крема. Слушнав дека имало и за стапала и за незнам што друго, оваа е за под пазуви. Се нанесува на чисто и навистина е ефикасна. Јас никогаш не сум се потела нешто многу многу, и можеби е навистина чудно но откога почнав да ја користам се немам испотено. Ни малку. Незнам, други што имаат проблем со потењето ми кажуваат дека се потат ама значително помалку од порано и дека немаат никаков непријатен мирис. Навистина помага кремава. Не е скапа :)

20. emabt

emabt Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    А каде може да се купи Лидера кремата?