Абе дечки во петок ќе се учи ли ? Бидејќи во информаторот за мојот факс како неработен ден е пишан 23.10 тоа е сабота (ден на Мак.револуционерна борба) па помислив да не се префрлува на петок ?
Сакам да прашам...? Девојки, дали утре е неработен ден за приватни фирми? Вртам во труд и социјала, никој не ми крева, а од работа мене ми да доделија задачката да дознаам Во Одлуката од Влада на Р.М. пишува за неработен ден за сите граѓани на Р.М.... Помош ве молам... Важи за сите?
Сакам да прашам...? трендафилка и јас работам во приватна фирма а газдата ми е странец му реков дека е неработен ден и дека некои ќе работата но дека ми е страв од инспекции така да кај нас не се работи а ако треба нешто му реков дека од дома ќе се погрижам. инаку за сите е неработен а требало да се одработи на 27 ноември ама тоа зависи и од газдите нели како сакаат... поздрав се надевам нема да работите
Сакам да прашам...? Трендафилка, во секоја фирма е различно. Еве на пример кај мене ке работиме за да не доаѓаме следната сабота да одработуваме. Зависи како ке каже газдата, затоа требало да си прашаш на работа, во труд и социјала нема да знаат да ти кажат.
Сакам да прашам...? Па би требало да важи за сите. Ама... еве на рпимер сестра ми е во приватна фирма и ќе мора да оди на работа. МИслам дека од самата фирма си зависи. Зошто ако утре не работите, ќе треба во сабота на 27.11 да се одработи.
Сакам да прашам...? ^ Ние и онака саботи работиме, кои гревчиња, ама утре еве не поштедија, кажаа да не доаѓаме. Благодарам сепак за одговорите, на сите девојки
Сакам да прашам...? Ајде дефинитивно -кога е ден на дрвото ама сигурно да знае некој-среда или цетврток????
Сакам да прашам...? Согласно Одлуката на Владата на Република Македонија за прогласување на 31.03.2011 година (четврток) за неработен ден поради организирање на активности за пошумување во Република Македонија. Мене не ми смета, кога-тогаш само нека се губи нешто. Не пребирам.
Сакам да прашам...? Како и вообичаено скоро сите ќе работат на денот на дрвото, што е подобро, отколку да одработуваме во сабота. За факултетите незнам