Знае ли некој дали утре ( 08.12.2014) ќе работат бутиците во ГТЦ? Важно е. Ви благодарам П.С. АМЦ ќе работи, така да може и другите продавници да работат.
Не сум од Скопје,но знам дека на државни празници големите бутици обично не работат или некои од нив имаат скратено работно време.
Па АМЦ е приватна фирма и сигурно ќе работи амц во Сити мол. Ќе работат поголемите трговски центри со приватни бутици како Рамстор, Капитол Мол, Сити Мол и Веро Џамбо.
Дали некој знае, кога е верски празник за православните граѓани, а истите работат во албански паралелки на пример, дали се задолжени да одат на работа?
Мислам дека не бидејќи пример Велигден,Духовден се и државни празници и не се работни.Чим ни они не работат на тие празници зошто некој припадник на таа вера да работи.
Да за државните празници ок, но прашувам за верските празници, кои важат на пример само за една вероисповед како на пример сега Велики Петок, кој е само за граѓаните од православна вероисповед.
Не се работи.Тетка ми работи во албанско школо и не оди на работа кога се празници.Тоа треба да се испоштува. ЕДИТ: https://tocka.com.mk/vesti/249799/nerabotni-denovi-vo-2018-godina Повели може ќе ти заврши работа.
8-ми септември се паѓа во сабота? Ќе биде петок неработен или не? Пошто ако се падне недела го даваат понеделник, ама за сабота дали го даваат и петок не сум сигурна...
Многу ми е супер коа ќе се погоди продолжен викенд, колку значи еден ден плус одмор, уживанција. Годинава има многу празници кои се паѓаат во сабота.