Сакам да прашам...? Пролетна акција "Ден на дрвото-пролет 2011" Во врска со донесената Одлука на Владата на Република Македонија, поради спроведување на пролетната акцијата „Ден на дрвото-пролет 2011“, 31.3.2011 година (четврток), е неработен ден за граѓаните на Република Македонија. Истовремено, соопштуваме дека овој ден ќе се одработи на 9.4.2011 година (сабота). Ова е согласно објавеното на страната на Министерството за труд и социјална политика Се надевам ќе ви користи
Сакам да прашам...? Bчера се слушнав со братучетките мои и ми кажаа дека четврток не биле на училиште,бил ден на дрвото
Ова е само официјално, бидејки многу фирми си работат за да не одработуваат во сабота... Па верувам дека ке работат градинките - многу родители ќе работат утре. Така мислам, незнам
Сакам да прашам...? Дали би работеле бутиците утре оти е неработен ден нели,ама којзнае како ќе им текне
Сакам да прашам...? Би требало да работат зашто утре е неработен само за православните, значи не е државен празник, а понеделник е за сите.
Сакам да прашам...? дечки ја сум од Марс. Срам ми е ама, нешто ден е денеска ? На власите нешто, ама незнам што, како за што Не сум крива, не не научија в училиште тие се криви.
Сакам да прашам...? Денешниот ден 23 мај е ден на власите. А утре 24 мај Св. Кирил и Методиј - неработен ден .
Сакам да прашам...? НЕ! Утре е неработен ден и празник само за припадниците на православна вероисповест. Можете и тука да проверите ако се сомневате во моето тврдење http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=20CCA7D7 ... 53EA6950FA
Верски празнк ако се падне во неработен ден го преместуваат за наредниот работен или јок? И 30-ти август, неработен е или не? Ова прашувам за 28- август па да ги спојам таму, да тркнам на еден мини одмор Енибади ?
И јас за истово се распрашував ама 28 не се префрла во понеделник, а вторник е неработен ден. Така да ако можеш да земеш еден ден одмор од работа ќе можеш да си споиш со викендот. Ако некоја знае дека е поинаку нека не просветли!
Ако на 28 беше државен празник, тогаш понеделник ќе беше неработен, ама затоа што е верски празник не се преместува.