Сакам да прашам...? Знае некоја од вас дали осми септември (четврток) ќе го спојат со деветти септември? Нели државен празник е, па претпоставувам се спојуваат. И дали некоја се сеќава лани дали беше поврзан?
Сакам да прашам...? ^^ Tenkai,јас еве сега го прашав татко ми дека тој е државен службеник,ги дознаваат први тие работи и ми кажа дека најверојатно не. Него не му се верувало,е сега да изненадат нешто... Ако го спојат,добро ќе биде,4 дена викенд ќе испаднат... Ќе видиме.
Сакам да прашам...? Кога сме веќе кај празниците: ќе го дадат први дека е Бајрам? Лани ние не учевме...
Сакам да прашам...? Ама Бајрам е на први годинава... Мене ме интересира дали ќе е неработен како лани?
Сакам да прашам...? Еве кои се неработни денови оваа година http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=20CCA7D78B3CFF4CB5708053EA6950FA
Сакам да прашам...? На 30 сега е државен празник и не се работи така? Па лудиве на клиника баш тој ден ми закажале контрола која ја закажав пред 3 месеци А мислам дека и на 29 не се работи ако не се лажам и Св. Богородица го направија државен празник или?
Сакам да прашам...? Епа затоа де дека е недела и мислам дека го направија државен а ако е така 29 ќе биде неработен лошо се изразив... а на 30 е незнам бајрам мислам и он бил државен Утре ќе ѕвонам на клиника ако имам среќа да добијам па да видам како закажуваат кога не се работи. Ми отишол редот и чаре?
Сакам да прашам...? 28-ми е св Богородица и тоа е верски празник кој е неработен само за православна вероисповед, тоа дека наредниот работен ден се зема за неработен ако празникот паднал во сабота, недела, важи само за државните празници а 28-ми август не е државен. 30-ти август е прв ден на рамазан бајрам и е државен празник, 29-ти август е работен. А на Клиника не им е прв пат такви лапсузи да прават
Дали и понеделникот и вторникот се неработни?Се израдував дека ќе си спојам викенд,а газдарицата пак сега вели само вторникот бил неработен Се изнервирав
Сакам да прашам...? Точно, само вторник е неработен.Понеделник не ни го даваат затоа што е верски празник ( нели ако празникот се паѓа во недела, обично понеделник го даваат, но во овој случај бидејќи се работи за верски празник, а не за државен, понеделник ќе биде работен). а баш и јас сакав еден продолжен викенд...
Сакам да прашам...? Дали некој знае 11октомври неработен ли е за сите граѓани на земјичава или ќе се работи ?
Сакам да прашам...? 11 октомври е еден од најголемите државни празници, така што е неработен за сите граѓани. До вчера беа 300, од денес се 400 денари. =)
Сакам да прашам...? Знае некој дали 11 октомври (вторник) ќе биде споен со 10 октомври (понеделник)? Или само вторник ќе биде неработен?
Сакам да прашам...? Државен празник е 11 (вторник), можно е некои од приватните фирми да си спојат , но државните институции не, што значи во понеделнмик на работа
Сакам да прашам...? Дали ќе се учи утре?? Пошо ден на дрвото било, па не знам дали да одам на факс, барам низ интернет и никаде не пишува дали ќе се учи или не, па дали вие имате некоја инфо???