Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нервоза - колку се нервирате и зошто?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ozbilnazena, 20 април 2010.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Освен кога сум во пмс, а скоро сум сигурна дека мм тогаш помислува на развод :worried: - за друго, со тек на време наушив да ''оладувам'', да пуштам по некој конец од своите раце, да игнорирам...
    Претходно многу се нервирав, за се и сешто...Но сфатив дека главоболката, несоницата, агресијата, кавгите со своите најблиски се работи што не вреди да ги имаш само затоа што си се скарала со другарка, некој каснел постојано, некој те оговарал некаде, те погледнал попреку, или дечко ти излегол со другари...
    Барање логика во нелогичното, истерување на работите по свое по секоја цена, не вредат како што вреди душевен мир и лесен сон...

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Знам ептен често да изнервирам,што и тоа ме нервира што се нервирам :D :rofl:
    Во пмс особено,тоа никако не се пропушта |( Порано за нервирав што се вика за секоја мала ситница,без разлика каква е,ме нервираше,се карав,се мрштев :lol: али сега сум сменета на тоа,поточно,знам да се контролирам,и да се толерирам и да не ме нервира се и сешто. ;)

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Се нервирам на се и сешто :(

4. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Се нервирам кога мм ќе ми се налути за глупости :@
    Кога некој е дволичен
    Кога некој мисли дека со пари се купува се на овој свет

На anamarija..xD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Нервоза?... секојдневие е тоа за мене. Се нервирам за се и сешто, си ставам се при срце па и најмала ситница, а и кога се нервирам си викам: што се нервираш, нема потреба да се замараш... ама џабе е, посилно е од мене. :worried:

На anamarija..xD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Пробајте да живеете со мојот машки примерок на создавател на хормонални пореметувања од високи тонови поради:

- фрлените чорапи во ходник,
    - трошките под маса,
    - глупавата музика што потсетува на реквием на алармот,
    - кренатиот капак на ВЦ шољата.....

и ќе ви биде се јасно :)

Ама , не се нервирам.
    Мислам не се нервирам, далеку било, дијазепамите и лексилиумот во мојата чанта не значат ништо...нееее :D :D (мала шала)

Пошто јас сум жена а не глушец, полека но сигурно го доведувам во ред.

А имам и други нервози ко на пример:

- зошто во светов виреат безкичмењаци кои ја имаат привилегијата да дишат ист воздух со мене?
    - зошто децата прават маратонски чекори за да пораснат и го испуштаат најубавиот период од животот без око да им трепне?
    - зошто Сека, Шемса, Џастин Бибер и Аца Лукас се уште живи?
    - зошто кучешката храна е само за кучиња? :D

Многу работи се косат со моите сфаќања и да, ме нервираат.
    Среќа што игнор опцијата некој ја измислил ;)

7. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    скоро секој ден се нервирам,од различни причини,дечко,родители и тн,се си клавам на срце не се карам само кутам и на крај ја го кркам :worried: како онаа поговорката што ја имаше напишано една феминка
    попаметниот попушта........нервно :)

8. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094

Браво... пробувам да си се средам и да не им се замарам на глупостите, колку можам се контролирам. Проблемот е што во денешно време е многу тешко да останеш рамнодушен со овој начин на живот, а баш нервозите најмногу го нарушуваат здравјето во секој поглед. Тоа си викам секој пат, ако сега се нервирам за глупости, па што ќе правам утре кога ќе ми дојдат вистинските проблеми? .. ама се надевам дека ќе ми проработи IGNORE BUTTON :)

9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Секогаш пристапувам кон работие екстремно мирно. Не дозволувам да ме нервираат ситни работи, едниствена работа е само поради нејзе.. ама и тој ден ќе дојде, знам..

10. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Воопшто не се нервирам, кога гледам дека некој ми оди на нерви, бегам. Нема шанси да кинам нерви. :^) Некој тоа намерно го прави, и кога гледа дека ти е сеедно, на крајот ќе батали. :)
    Ако сум изнервирана за нешто што се случило, пцујам едно време, кинам листови, и мув он.
    Краткотрајна ми е нервозата. :)

11. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Многу ме нервира кога кажувам нешто што е точно,сите околу мене не е така не така.Ќе се изнервирам и ќе го најдам и ќе му го покажам и ќе викаат!Па да така било :@ :@ :@ :@ тогаш ми доаѓа да ги убиам :@ :@

На April87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    у принцип сум нервозен тип, но сепак сум трпелива личност и знам да избројам до 10 за некои работи, посебно кога сум меѓу луѓе никој не е должен да ја трпи мојата нервоза, па така се соземува, освен кога сум кивна на некој, има моменти кога мува неме лази, што сака нека се случува јас сум ладна како камен, инаку најмногу сум нервозна кога сум под некој притисок, хаос, агонија, еве овој период ми е таков заради правосуден испит мислам ќе варничам од нервоза. :envy: :@

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Се нервирам само за време на ПМС и кога немам пари.
    Среќа што и едното и другото се случуваат еднаш во месецот, но ко за беља во исто време :lol:

14. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Се нервирам затоа што имам многу работа и неможам да стигнам се да завршам, па се форсирам, па после се нервирам што сум се форсирала и така се во круг. :geek:

15. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Ако имам многу работа, а не можам на време да ја стасам.
    Ако направам нешто а не испадне како што сум очекувала.
    Ако каќам дека нешто е точно, а некој упорен вели дека не е.
    И најглавното! Кога вереникот ќе стане за да оде на работа/факултет и ќе ја остави струјата да свети :@

16. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    хмм
    па се нервирам мн често и некогаш и за мали работи ама брззо ми поминува :)

17. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Не се нервирам често,ептен некој ако ми нагази на живците знам да го отерам у три лепе.Ама затоа за време на пмс и најмала ситница,и за некоја банална работа ако не е по мое одма р'жам :rofl:

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Се нервирам секојдневно, затоа што едноставно, сум перфекционист, и таква сум, и таква ќе си останам. Ме нервираат некои личности, неможам органски да ги поднесам. И некои ситуации, за школото, буквално за се. Ама гледам, да не го покажам тоа, гледам да бидам смирена, за инат на душманите. ]:)

19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    ni samata neznam zosto,no sekojdnevno se nerviram :@ toa mnogu ne se primetuva na mene bidejki se trudam sekogas da sum nasmeana no vnatresno vrijam,i znam deka poradi toa ke imam zdravstveni problemi vo idnina...

20. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Често мн често се нервирам....несакам ама ете :worried:
    Некогаш знам да се изнервирам за мн банални работи што не ич ама ич добро ...