Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нетфликс - општа дискусија и предлози

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Doozy, 17 февруари 2019.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Филм е Енола Холмс, да. Го гледавме синоќа и ептен ги оправда очекувањата, супер го средиле.
    А серијата (Ratched) стварно ептен ме бендиса.
    Симни ја, ќе кажеш и ти кога ќе ја завршиш. :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    И мене ми е предобра серијата, уште некоја епизода имам ама топ ми е. Сара ми е ол тајм фејворит. Инаку филмов мене пак не ми се бендиса многу, некако сите ликови ми беа интересни и сценографија и се останато, ама како да немаше целина, некако ми беше се како нафрлано, набрзина да се случи. Ми фалеше длабочина.

На JuLleE и Mishela им се допаѓа ова.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    100 días para enamorarnos- предлог серија за сите што сакаат шпански серии од стар калибар:lol: во модерен амбиент, интересни глумци, современи случувања.

На simoncelicius, theowndemon и 1209 им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Emily in Paris, интересна лајт серија, за една ноќ ја изгледав. Забавна е актерката, ама главно кој го обожава Париз ќе ужива најмногу ради сценогафија.

На simoncelicius, dunika, marama и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    38.457
    Го гледав документарецот за Chris Watts денес, кој ги уби бремената жена и двете девојчиња на 3 и 4 години.
    Искрено не знам зошто го пуштив, не е за сензитивни дефинитивно, не можам цел ден да си дојдам на себе.

На simoncelicius, burthdaykake, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.127
    Добра е Ratched, интересна.
    Ај сега барам друга.
    Најдов една од овде, Scheet's Creek, комедија. Да видам може ќе ме изненади.

На simoncelicius, Nausicaa, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Предобра е, дај и шанса, особено после 2 сезона станува она баш драга.

На Nausicaa и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Деновиве ја изгледав " Baby "
    Teen серија, ама ми беше одлична.
    И интересна и потресна ми беше многу, засега длабоки прашања и проблеми на денешницава на младите, а вооедно ми беше топла и имаше некој охрабрувачки елемент дека што и да се случи/ло не мора и не треба да ти ја дефинира иднината.
    Патем, одлична музика има :)

На simoncelicius, burthdaykake, Darlingzz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Може да го погледнете Dangerous Lies доколку сакате мистерија. Филмот го има на Нетфликс, 2020 година е излезен.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ќе те изненади, ама најпозитивно!!! :l:
    Топла, смешна, забавна. „Мелем за душа“ серија. Или што би рекле американциве, heartwarming :)

Плууууууус, растурија на овогодинешните Еми награди во категоријата комедија - најдобра комична серија, најдобро сценарио, најдобра машка главна улога, најдобра главна женска улога, споредна машка, споредна женска. Тотална доминација :muscle: Го срушија рекордот за најнаградувана серија во категорија комедија во една сезона.

Само едно мало предупредување. Првата сезона е...ај да кажеме-најслаба. Не е лоша, пак е забавна и пријатна за гледање ама навистина серијата „заблескува“ од втората сезона.

На simoncelicius, drugarka, Luminary и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Да ти кажам, не ни очекував некоја којзнае каква длабочина од Енола Холмс. :D

Ама и тоа што го понудија ми беше супер сварливо за да утепаш неделно попладне. Не ми се допадна интеракцијата на Енола со публиката, ме нервираат такви филмови и ете тоа ми е замерката. Не можам да се соживеам со таков формат на филм, серија.

Но, забавен ми беше, Мили е феноменална, Хелена малку ми забегуваше ама се навикнав да ја гледам во вакви ексцентрични изданија па океј беше и она.
    Шерлок исто не можам да го сварам низ овој кремче-актеров, Камбербач е мојот Шерлок засекогаш.
    Среќна сум што не се одлучиле за серија, филмов си беше сосем доволен сам по себе.

Инаку, јас ги гледам Queer Eye. Fab Five се стварно fabulous. :D
    Многу ми се забавни мејковерите што ги прават. Колку е тоа реално да се спроведе на долгорочен план не знам и не ми е во план да тумачам, но толку се забавни, лета времето со епизодите. Тие што сакаат вакво шоу, верувам дека ептен ќе ги бендисаат Fab Five. (y)

На candy.cane и 1209 им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.127
    Господ здравје да ти даде, ко бабаите ова:D. Ама ваква серија оддамна немам гледано. Уште сме на прва сезона, ама серијата е мелем, многу многу добра.
    Фала ти најмногу на свет:*

На simoncelicius и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    @JuLleE @Nausicaa
    Девојки, ме убедивте и мене! :rofl:
    Според описот, баш би сакала да ја погледнам, ми треба некоја таква. :inlove:

Јас ја завршив Ratched вчера, и генерално ми се допадна, иако ме изненади (и изнервира) крајот на некои ликови, да не откривам многу, ама сметам немаше потреба до толку во крајност да одат. Но, се на се, многу интересна серија, би гледала и следна сезона ако има. :)

Периодов сум исто така опседната со Jane the virgin. Кој ја нема погледнато, а сака серии од типот на драма/комедија/заплети/топла семејна/љубовна (буквално од се по нешто е:D), да ја погледне обавезно. Неодамна излезе нова сезона (ако не се лажам и последна), па сум баш тажна што ќе ја завршам наскоро.

На LovelyGirl3 и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Emily in Paris,препорака од мене :)

На Flower27, LovelyGirl3, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    93.895
    И од мене препорака за Emily in Paris(fingers)
    Ептен ми легна ко што е безвеза периодов.Кратки се епизодите,во еден ден се гледа.
    Главната актерка е многу симпа,Британката Лили Колинс.

На Flower27, Luminary, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    И јас ја изгледав Emily in Paris :rock:, пред се' поради Лили Колинс, преслатка е.

Баш забавна серија, опфаќа актуелна тема и најдобрата работа ми беше тоа што епизодите беа кратки. Толку ми е смачено од епизода која трае како долгометражен филм...|(

Забавна, слатка, колоритна, францускиот нагласок во англискиот како зачинче на се'. :lol:Баш фина серија да оладиш глава во текот на денот. :D

Сега да ја завршам на раат најновата сезона од Baby, до трета епизода сум.
    Засега ми изгледа малку подобра од претходната сезона, па да видиме што ќе им текне до крајот.

И добри филмови ставиле ко за Spooktober расположение. Синоќа го гледавме The Craft, се изгазив од смеење.
    Постар филм е и го обожавав тој 90s vibe. Плус, група забегани средношколки-вештерки и прелоши ефекти, па има ли подобро?! -НЕ и нема да има. :D

На Flower27, dunika, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  17. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.102
    Допаѓања:
    26.954
    Emily in Paris ја изгледав пред три дена. Кратки епизоди, сега е само една сезона. Добра беше, дава некој така, пософистициран шмек и некои понови теми има вклучено. Сосем океј серија за губење време за викенд. Не е нешто deep, ама мене ми беше интересна.

На simoncelicius и LovelyGirl3 им се допаѓа ова.
  18. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Јас Emily in Paris ја изгледав денеска, маратонски.
    10 епизоди во еден ден..
    Заразна е бидејќи го живее животот што секоја од нас до некаде го посакува, и ги опфаќа сите актуелни теми на денешницава, особено феминизмот. Доста често гледам жени во постари години да се CEO. (Younger, The Bold Type и сл.)
    Феминизам на најјако секако.

Клише, ама за тепање ден е одлична. :)

На simoncelicius, S.W.A.G и GirlRose им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.127
    Emily in Paris ќе е следна за гледање, прво да ја завршам Shiit's Creek.
    Пак ќе пишам, подобра серија, во последно време немам гледано. Мелем за душа:)

На simoncelicius и drugarka им се допаѓа ова.
  20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Јас Schitt's Creek не можев да ја најдам. :(
    Немам идеја ама можеби не ги даваат истите наслови во различни држави.:?:

Emily in Paris ја почнав и јас. Ми се допаѓа, баш интересна, лесна сериичка.

На simoncelicius и JuLleE им се допаѓа ова.