Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нетфликс - општа дискусија и предлози

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Doozy, 17 февруари 2019.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.267
    Одлична, и Дијана ја има. Во ден ја бинџнав, ако то е мерило колку ми се допаѓа. :D Кралицата не е главен лик туку дели сполајт со семејството, најмногу со Чарлс и Дијана. Ама сепак мн добра сезона. :f:

А за преводи сем англиски саб, имам само турски сретнато на Нетфликс.

На Ema.Sk и RainBow им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.065
    Следна ми е на листата, баш ми е мило што не е фокусот на кралицата само. Како е актерката за Дијана што ја одбрале? Немам читано критики.

На simoncelicius и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.267
    Реакциите човече :о убавка е, си личат колку шо можи ама јавните експресии ептен ги годи. Онака скроз. Малку сензитивна е приказната околу неа ради eating disorder.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Тоа и јас го зборував... Секој ден сум на Нетфликс и немам сретнато, затоа реков доколку има на старите, на новиве не сум видела.

5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Love and anarchy
    Препорака за серија, шведска оригинална серија на нетфликс, за жена вработена во издавачка куќа која развива необична поврзаност со еден многу помлад колега од неа. 8 епизоди, по околу 30 минути, забавна за гледање со теми актуелни за општеството во кое живеат. Има синхронизација на англиски ама јас ја гледав оригинал.

На simoncelicius и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  6. Dada2020

Dada2020 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Четвртата сезона на crown е најдобра до сега според мене најинтересна

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.724
    Ве молам предлог за true crime, сите ги изгледав, unsolved misteries исто така, не знам веќе што да гледам.:D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dada2020

Dada2020 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Three girls ако сакаш документани три епизоди се

На simoncelicius и QweenSM им се допаѓа ова.
  9. Dada2020

Dada2020 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Исто така и
    Види и American murder исто вистинска приказна е

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.065
    Schitt's Creek... Oh boy, oh boy... Леле колку бев во грешка. Каква среќа што продолжив да ја гледам.
    Патрик и Дејвид немам зборови, најдобар пар ever ми се, колку само се изнаплакав на венчавката на крајот. Ептен ми е жал што заврши, многу ми беше тешко на крај што се разделија. Моира само остана до крај така да ме нервира. Алексис и Дејвид какви трансформации доживеаја, одлична серија, иако беа досадни малку првите три сезони, ама натаму беше врв.

На Nausicaa и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. FRANCUZINOT

FRANCUZINOT Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    159
    Top e serijata

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Ја изгледав и јас. Крајот воопшто не очекував така да испадне. Баш мистериозно се одвиваа работите, оставајќи те во прашалници. Ми се допаднаа сцените, костимографијата, деталите од тој период. Ми се допадна и психолошкиот дел. Онака те остава во замисла на крај. Воглавно задоволна сум, баш ми легна а и ептен кратка е, но супер вклопена.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Предлог крисмас филмче?

14. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Holidate

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610

Од мене голема препорака, одлична е, ептен ми легна периодов. Не знаев што да очекувам кога ја почнав и уште немам појма под кој жанр се води, комедија, крими, драма? :D Приказната се врти околу три жени за кои никој не би помислил дека би се заплеткале во криминални води, а се заплеткуваат зашто сите имаат многу добра причина заради која им требаат пари. Има одличен хумор и глума, супер продукција, и ми се допаѓа што работат на ликовите и ги развиваат. Не е баш лимУнатка, има длабочина и некои моменти што дефитивно те потсеќаат дека shit is real. Трите сезони се прилично јаки, ќе видиме за четврта. Дајте и шанса. :)

На oblace1, Juicy, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Се загледав сабајле една нова серија, Tiny Pretty Things. И дури се освестам стасав до пола. Има 10 епизоди, ја гледа некој?
    20201214_203206.jpg
    Се работи за елитно балетско школо во кое се случува една незгода и им доаѓа нова ученичка. Со вообичаени тинејџерски случки и драми, ама засега многу ми се свиѓа, понатака ќе видиме.

Шах знам да играм, ама од серијава посакав да станам балерина. :D
    Прекрасно играат, колку се грациозни.
    Нетфликс годинава имаше агенда да нè натера да си најдеме нови хобиња. Прво надежни шахисти, еве сега и балерини. Се прашувам што е следно. :D

На JuLleE, theowndemon и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.267
    Ах, ги пропушти ти каратистите со Кобра Каи. Дур другарка ми ми јави дал уште се наоѓа дома кај мене кимоно. :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Чекај да излезам прво од балерина филмот ќе пробам и со карате, не е проблем тоа. А го чуваш ли кимоното, или со време да си барам друг извор со кимоно. :D

Ама од овие стварно да те фати мерак да играш, многу добри. Вака се немам возбудено по играње од времето кога гледав Чекор напред. :D
    Всушност не, Work it ми го пушти црвот, многу клише ама забавен Нетфликс филм. Сега овие само дотурија зачин. Готово, сцената е моја. :emo:
    Имам уште 3 епизоди, некако сè и сешто измешаа и нема еден саглам лик за кој би можела да навивам, ама забавна ми е серијата со сите мали и големи глупости. Сè ми е симпатично.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.267
    Мали се кимонара за жал ама појасите мислам дека можат да се користат. :D

Јас ако не да се пробам со балетов. :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    За Good Girls и јас рака давам, навистина интересна лимонатка, која сепак има акција, шарм и убави ликови, а Кристина Хендрикс ја обожавам.
    Ликовите се детално разработени и секоја една од нив шармира и освојува, глумата е на ниво како и главниот негативец, бед бои фор риал.

Гледам никој не пишал за Virgin River.
    574819.jpg
    https://m.imdb.com/title/tt9077530/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ептен ми се свиѓаше мене, штета само две сезони има, ги изгледав за три дена.
    После неколку трауми што и се случуваат, медицинска сестра ја напушта својата работа од Калифорнија и се преселува во мало градче, буквално што се наоѓа во шума, одсечено од метежот и брзиот живот во Калифорнија.
    Прекрасни пејсажи на реката, шумата, дрвјата, прекрасни мали дрвени колиби и куќи што мене ме оставија со отворена уста, љубам вакви места.
    Мало градче, каде сите еден со еден се знаат и се држат заедно, каде трачот брзо се шири.
    Лесна серија, не очекувајте многу мозгање, релакс серија за после напорен ден со какао/чајче, за пред спиење или за одмор преку ден за опуштање мозок.

На dayla, Luminary, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.