Нетфликс - општа дискусија и предлози

Discussion in 'Филм и ТВ' started by Doozy, Feb 17, 2019.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

@Stephen Amell Мене па ми се допаѓа, не сум обожавател инаку на ваков жанр. Но, супер ми е сега за сега. Има некои прости моменти, ама некогаш е стварно напнато. Потешка ми е за разлика од Госип Грл, Емили ин Париз ама океј е. Јас мислев многу покатастрофа ќе е. Може ради Томи замижувам на се :D
    @inception Ќе сакаш да ме тагнеш кога ќе почне новата сезона? Јас ќе ставам и римајндер на Нетфликс, ама ретко го гледам тоа. :D
    @Mishela ја почнав трета сезона. Океј е, ако имаш време погледни ја. Некако Грејс чудна ми е тука, а и веќе како приказната да почнува постепено да измумира, како да нема смисла веќе. Ама ајде, на почетокот сум, ќе видеме :D

inception, Mishela and Stephen Amell like this.
  2. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

@GirlRose Мене Peaky Blinders ми е е во топ 3 серии што сум ги гледала, значи пре-ја-ка!! Вреди да се изгледа до крај, па чекаме и нова сезона. :D А дека замижуваш на се ради Томи, same girl, same. Како да му замериш нешто само, како? Хахах :D:D:inlove:

Celltica and GirlRose like this.
  3. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Screenshot_20210217_151315.jpg
    Ќе ја гледа некој?^_^
    Добивам Dark и The 100 vibes, од трилерот.

Mencia, Lella, theowndemon and 2 others like this.
  4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Даааа, едвај чекам.

5. haruki

haruki Популарен член

Дај предложете добри серии со кратка рецензија ако не ве мрзи :)
    И друго сакав да ве прашам riverdale ја почнав стасав во 5 епизода на сила некако да и давам шанса?

6. Annora

Annora Популарен член

Дечки, предлог за лесна серија, по можност комедија, нешто налик Brooklyn nine nine, New girl?

7. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Modern Family :)

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Не! :rofl:
    Ако ја преживејш прва сезона после не е досадна туку е shitshow и можиш сеир да фаќаш. Ама ако ја гледаш за сериозно - не.

9. Annora

Annora Популарен член

Гледана и супер серија :D Сепак фала ти.
    Тешко да се најди нешто слично.

10. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

The Mindy project

Annora likes this.
  11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Леле ја имаш ли догледано да ми кажеш што се деси? I WANNA KNOW, but I don't wanna waste the time watching it! :rofl:

theowndemon likes this.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Па денешната епизода еве сега се договараме кога да ја гледаме на телепарти. Имам само да речам, it can and it will get worse. :D

crimson and x.Daisy.x like this.
  13. Luminary

Luminary Форумски идол

Не ми текнува дали имам пишувано до сега, ама за секој случај, ви ја препорачувам How to get away with murder.
    Првите 2-3 епизоди мислев е досадна тинејџерска серија што нема да ми го задржи вниманието.
    Среќа продолжив да гледам, и искрено се навлеков.:wasntme:
    Не сакам да раскажувам за што се работи, само ќе ви кажам, ако сакате трилер, драма, возбудлива серија што го држи вниманието, задолжително да ја погледнете.

LiliBoz, smooch and Antolinaa like this.
  14. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Моментално ја следам втора сезона на Snowpiercer.
    Научна фантастика, пост апокалиптична серија. Добри глумци (иако само еден двајца по познати). Добар буџет, добра приказна. Малку даркерски е инаку...
    Ако некој сака да ја почне, прво гледајте го филмот Snowpiercer со Chris Evans.

15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Па како тргнало, јас ќе ја завршам. :|
    Во позадина ми оди додека работам, не знам зошто едноставно не ја баталам, ама ме нервираат недовршени работи па ќе си сркам сега тоа што си надробив.

Ништо нема смисла повеќе, едноставно премногу се оптерети приказнава со секакви глупости и немам поим што всушност гледам.

Ама ја почнав оваа синоќа, и ептен ми е забавна.
    Behind her eyes

Според книга од Сара Пинбороу е снимена, книгата не ми се допадна и не ја дочитав, ама серијава ќе ја голтнам во еден залак денес. :D
    Драма-мистерија, доместик трилер, во која се вмешани еден брачен пар и една мајка со мало синче.

Лу е разведена млада жена, полека се охрабрува да почне да излегува и да се дружи, да си го негува и социјалниот живот покрај се друго нели...
    Но баш кога ќе се договори со пријателка да излезат на пијачка, оваа ќе ѝ откаже и ќе сретне еден мистериозен тип.
    Ќе испадне дека ова е нејзиниот нов шеф кој е оженет. И ќе ѝ се разбуди љубопитноста уште повеќе кога ќе ја сретне и сопругата и ќе станат друшки. :wasntme:

Немам поим што кликнав, го испратив мислењево дури пишував :D, ама засега серијава ептен ми е погодена, 3 епизоди изгледав вчера и да не ми се спиеше толку ќе ја завршев.
    Ќе видиме каков ќе биде крајот, ќе пишам.

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ја изгледав во еден ден, жртвував спиење :tmi:
    Супер е, ко за мене, сакам лимитирани серии, ама за ова посакав уште една сезона.

Фино се одвиваше, точно колку да те држи во неизвесност, да не ти здосади и да посакуваш да го видиш расплетот, кој ми беше тотално неочекуван.
    (Ни емотикон не можам да ставам да не откријам некоја емоција за крајот :doh:)

17. Mishela

И јас ја завршив вчера, ме бендиса ептен. Со мали исклучоци, ми имаше некои работи кои беа претеризам, ама солидна серија и покрај тоа. Ќе барам сега некоја слична, ако постои таква што не ми е гледана. :D

Sky-butterfly likes this.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Да, овака кога размислувам наназад имаше некои нелогичности ама па барем ми се генерално допадна серијава во морето други неинтересни.
    Ако најдеш друга слична, сподели. Фала и за ова ;)

Mishela likes this.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Ко себе си да си се читам :D:D:D

6 епизоди? Топ! Одлично! Супер! 8 епизоди? Ај ок, не е многу. Десет епизоди? Хммм, па што знам, ама ај интересна делува приказната... 13 епизоди? Ауууу, не, не, многу е тоа, ај да видам има ли нешто пократко...

Катастрофа сум периодов :D:D:D

Equinox ја изгледав, не беше лоша. Мене па крајот ми се допадна. Да имаше само повеќе митологија, ептен ќе беше мој тип на серија :)

Сега ќе ја симнам Invisible City.

Инаку, периодов се изнагледав серии од неанглиско говорно подрајче- 30 Coins, Zone Blanche, La Mante, Le Chalet, Tabula Rasa, Sweet Home, Jordskott (не се сите на нетфликс) и иако се забележува поскромниот буџет, морам да признаам дека беа супер промена :)

Last edited: Feb 21, 2021
    Mishela likes this.
  20. Mishela

И јас сакам вакви серии @Nausicaa, здосадени ми се овие од англиско говорно подрачје и сè друго ми е поинтересно.
    Вчера ја загледав Tribes of Europa, таа е германска.
    Многу насилство и крвови има, а така ко детска и невина ми личеше. :D
    Не е нешто што би одбрала да гледам, ама ми држеше внимание.
    Денес ќе ја гледам Caliphate, таа мислам дека е шведска серија и другарка ептен ми ја пофали па ќе гледам.

Сериозно ми оди на нерви ова со концентрацијата, мозоков ко да одбива да соработува со мене кога ќе видам дека се работи за серија која има повеќе од 1 сезона, за филм кој трае +2 саати, за книги над 400 страници...некој аларм ми се вклучува, некој panic mode, одма во секунда бирам друго. :worried:
    Ќе биде забавно кога ќе снема нешто за гледање. (lalala)

НаталиЛили and Avery like this.