Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нетфликс - општа дискусија и предлози

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Doozy, 17 февруари 2019.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.091
    Допаѓања:
    66.954
    Предобра втората сезона, пре. Со толку морални дилеми... Мене Џорџиа ми стана одвратна искрено, не знам зошто толку ја хајпаат ко најдобра мајка.
    И така ја откажале, не се мачи.

Ја откажале и Uncoupled, баш се радував на втора сезона, предобра беше со одличен хумор плус немаше завршеток. И ете сега.
    Не почнувам ниедна нова од нетфликс додека не се покаже дека ќе има иднина.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    Видов дека е откажана Блокбастер, би рекла среќа што им текнало. Тотално глупава, ја извртев со скип набрзина колку да се рече.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.006
    Допаѓања:
    14.274
    И јас ја предложувам Ginny & Georgia, ми беше интересна од самиот почеток ама стварно има океј приказна, на почеток беше лабава.
    А каков е Marcus :inlove::inlove::inlove:

4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.443
    Допаѓања:
    22.597
    Инаку 1899 е откажана.

5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    И јас ја завршив Џини и Џорџија. Ме измори, не бев спремна за вакви тешки теми да бидам искрена. Ама многу ми се допадна сезонава, подобра е од првата, најверојатно дека се пополнија делчињата кои недостигаа во приказната од претходната сезона.

Ја почнав Манифест, не е лош почетоков. Само осеќам малку slow burn моменти, па се надевам дека нема ептен да се разводенат дејствијата. Доста долга ми се гледа (јас и мојата „фобија“ спрема серии подолги од една сезона :sweat: ), ама темата ме влече ептен па ќе видам како ќе ми оди.

На simoncelicius и RainBow им се допаѓа ова.
  6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Ја почнав јас Woman of the dead, првите три епизоди ги изгледав и ептен ми се добри :D се надевам така ќе држи и до крајот. Засега ја препорачувам (fingers)

7. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    1.627
    Топло ви ја препорачувам "La chica de nieve", само што ја завршив и сум пријатно изненадена. Се опфатено а ништо претерано, спакувано во 6 епизоди. Се работи за девојче кое е киднапирано а работите во свои раце ги превзема една новинарка која не се откажува од потрагата.

На Kalina J. и Anomys им се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    И јас синоќа ја догледав, препорака и од мене :) Според крајот очекувам да има и втора сезона :)

Инаку во последно време само мистерии и мрачни серии и филмови сум загледана :D препорачајте некоја комедија или нешто по лесно за гледање, а да не е лимонада :D

На simoncelicius, Konfetka и SelenaGomez им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.998
    Има еден нов документарец "A Trip To Infinity" кај што физичари, математичари и филозофери раскажуваат за поимот бесконечност. Многу убаво е визуализирано сè, mind-puzzeling е сето, а истовремено има смисла. Ваквите муабети, заедно со археолошки/историски/антрополошки, ми разјаснуваат многу нешта, јасно ми станува дека сме (луѓето преку Земјата) дел од нешто поголемо (универзумот), дека се наоѓа помеѓу други планета, ѕвезди, астероди, дека постои милиони и милиони години без разлика на било што и да се случувало, дека животот на човекот е толку екстремно претерано краток што делува незначаен, но е значаен затоа што човекот постоел илјадници години и човештвото поминало низ сè и сешто иако животот е многу краток, дека луѓето се склони кон измислување на приказни за да си дадат какви-такви одговори на прашања на кои нема одговор во моментот, дека планетава постојано се менува, има движење на тлото, тресења, издвојувања, потопувања, ладно, жешко, тоа е дел од нејзината природа, без разлика на човекот, животните и растенијата, дека многу работи се мистерија и немаме пристап да ги разрешиме сè уште, дека кој знае од што сме дел, дека затоа е најбитно да се истражува и да се бараат одговори, да се создаваат нешта кои го подобруваат животот на човекот, да се еволуира.

На nadelinka, Cosmic Girl, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    jVgbsFE2neCJwMvbo6nUiOR4eer.jpg

Derry Girls, предобра серија, многу се смеев. Има хумор, малку драма, малку мрднати моменти, ама многу е интересна.
    Ирска е серијата т.е зборат со ирски акцент и дејството се случува во Дери за време на немирите во 90тите години.
    Главните ликови се тинејџери, и сите глумеа одлично. Погледнете ја, има 3 сезони излезено со по 6-7 епизоди :hai:

На Discovery, Nausicaa и 1209 им се допаѓа ова.
  11. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    * Препорука за серии:
    - La casa de papel,
    - Cable girls,
    - Diary of a gigolo,
    - Невини,
    - Striper,
    - Alpha males,
    - From scratch,
    - Holy family,
    - Emily in Pariz,
    - Sky rojo

* Препорука зa филмови:
    - Love tactics,
    - The weekend away,
    - In good hands,
    - Purple hearts,
    - Luckiest girl alive,
    - Someone borrowed,
    - Pipa,
    - The marriage app

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
  13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    И мене ми се виде интересна, ама само ја додадов на листа и не сум пуштила да видам каква е и дали ќе ми се допадне. Вака од трејлерот воопшто не звучи лошо, ама којзнае.
    Да не ја почна случајно?

Ми излезе и нова сезона од Outer Banks. Некако ич не сум расположена за уште драма, но сакам да ја гледам. Не знам дали некој друг ја гледа.

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Да, ја изгледав и ти ја препорачувам :inlove:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.998
    "You People" баш ме бендиса иако има ужасни оцени и критики. Две млади личности од сосема различни средини се вљубуваат и си ги запознавуваат фамилиите бидејќи сакаат да се земат. Он е белец евреј, таа е цркиња муслиманка. Има доста клише заебанции на тема расизам и религија, но сепак ми се допаднаа, добро е да се прилажуваат ваквите проблематики за да се види колку се глупави по природа, зошто сè што е битно во животот е човек да биде среќен.

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.190
    Некако во последно време ништо не ми се свиѓа. Сите популарни шоуа ги изгледав...

На golemiotmalisan и Konfetka им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    Нема нешто впечатливо, период ли е, што е не знам.

Мене па ептен ми се собраа, ама што дека, ништо од тоа не ми се гледа во моментов. :D
    Неделава ми излегуваат нови сезони од Sex/Life (не знам дали ќе продолжам да ја гледам), a гледам ќе има и нова сезона од едно фешн шоу, Next in fashion. Одлична беше претходната сезона, ептен ми беше интересен концептот и ќе го гледам пак. Препорака ако гледа некој вакви емисии.

Исто за околу месец дена излегува новата Love is blind, тоа ми е guilty pleasure шоу за тепање време и смеење.

Invisible city втора сезона, многу ми се свиѓаше првата. Бразилска е серијава, со митологија и некои такви фолклорни елементи.
    Многу се собраа, а мене стално ми се почнува нешто ново и секогаш е нешто што го нема на Нетфликс, тоа е. :lol:

На Flower27, JustBeautiful и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  18. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Ако не си расположена за драма немој да ја гледаш. :D новава сезона е буквално тоа, една голема ДРАМА. Едвај чекам да ја догледам, ги премотувам епизодите дури.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    Дефинитивно оди на пауза кај мене, барем периодов што следи. Ќе ја гледам некогаш кога ќе ми е многу, многу, многу досадно. :D

20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.023
    Prejaka

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.