Predlog serija netflix… do sega gledani squik game ,alice in borderland, Wednesday… gi preporacvam super se
Вчера ја завршив последната сезона на YOU. Топло ви ја препорачувам. Јас, која шо сакав да гледам само романтики, комедии па и тинејџерски, станав опседната со психопатски умови хахаха На Нетфликс имам изгледано премногу филмови и серии. Ќе ги набројам тие шо ми оставиле најмногу сеќавање: - Sex education - The Crown - Bridgerton - Betty in NY - Sky Rojo - Wednesday - Tinder Swindler - Inventing Anna - ...
Серијата е одлична! Грчка серија, дејството е на островот Паксос (во близина на (Крф), како жанр би ја дефинирала драма, љубовна драма и суптилен трилер. Приказната е повеќеслојна и опфаќа подолг временски период. Музиката е прекрасна, амбиентот и убавината на островот пленат во секоја сцена. Глумците се одлични и општо сите сцени и сценографи се одлично смислени со стара архитектура и винтиџ ентериери. Од мене има 5 ѕвезди
Sex/Life и Brave New World ми се тазе изгледани, ги препорачувам. Листа на изгледани во изминативе месеци што ми се допаднале: Behind Her Eyes, What/If, Echoes,The Sinner, Mindhunter, Maid, You, Stranger Things...
Препорака за The Fall, кој сеуште ја нема гледано бидејќи е постара. 5/5 од мене, 8,1/10 од IMDb. https://www.imdb.com/title/tt2294189/
Дојдов само да ја препорачам серијата Beef. Ептен одлична, некој вид црн хумор е. Ја изгледсв за ден и пол. Оддамна не гледав некоја подобра.
Гледа некој Queen Charlotte? Ми треба нешто за луфтирање мозок, а оваа баш ми личи на некоја таква серија за ладуцкање. Пишете ако некој ја гледал, ако не чини ич да не ја почнувам.
Исто и јас. Ali Wong и Steven Yeun се предобри, ситуациите се интензивни а хуморот е врв и ескалацијата на ситуациите. Бев стварно шокиран на сцената со пиштолот. Не знам само што е контроверзноста со David Choe.