И за Бекам и за Роби документарците ми се преубави, многу емотивни, поготово за Роби добиваш сосема друга слика, цел живот си мислел дека е среќен човек што ништо не му фали а е тотално спротивно. Љубов ми е Роби Заедничко и за двајцата е што новинарството во УК нема милост кон нив . И двајцата се успешни и сакани во цел свет само дома не. А тоа е најголема болка дома да не си почитуван и сакан .
Како сте расположени за новата Walking Dead: The ones who live? Гледам првата епизода во февруари ќе биде, ќе ја гледате? Јас планирам да ја гледам, само сѐ надевам ќе биде нешто интересно а не тапа како што беа последниве епизоди, и да Рик ќе биде во сезонаваааа!
Дајте некоја релаксирачка серија. Онака за пасење мозок, по можност со не многу долги епизоди. Ги имам изгледано Younger, Emilly in Paris, Sex education, Sex life of college girls, Sex/Life, Heartstopper, Never have I ever .... Fake profile и Pact of silence иако не беa нешто од истиов калибар ама ми се допаднaа. Онаа шведскана не се сеќавам на името ја почнав два пати ама не можев ни првата епизода да ја завршам, Ginny and Georgia исто не ми се допадна .
Го гледав Leave the World Behind (2023). Мене ми се многу допадна филмот. Не е хорор, но начинот на кој е снимен и многу језив и уникатен. Крајот не е нешто groundbreaking, но јас се многу внесов во светот, онака бев превнесена во се што се случуваше и во очекување што ќе се случи, па ми беше преинтересно. Ако сакате крај-на-светот тип на филмови, динг динг динг!
Ако некој тука има заентересиран/а да делиме Netflix нека пише мислам на оние кои веќе имаат. Иначе кои се таму ги препорачувам Alice in Borderland, Squid Game, Black Mirror, The Witcher, Stranger Things, The Night Agent, Sweet Tooth, The Sandman, Dark, The Umbrella Academy, The Fall of the House of Usher, Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities итн.
Почнав да ја гледам Fellow Travelers, ама некако досадна е, а баш очекував повеќе. Ја гледал некој, се случува нешто до крај за што вреди да се догледа серијава? Или нема поента? https://www.imdb.com/title/tt15384586/
Океј, морам да се поправам. Ја догледав серијава. Станува поинтересна негде од третата епизода, малку намалува политиката. Во првите епизоди има доста политика од 1950тите во Америка, а не сум баш запознаена со тогашната политичка сцена, па тоа малку ме кочеше, Ама, понатаму приказната процветува. Тим и Хок се запознаваат во 50тите и ја следиме нивната приказна во неколку временски периоди. Нивната љубовна приказна пропратена со многу експлицитни геј секс сцени. Ако не сакате да гледате нешто такво не е за вас серијава. Ама, љубовта на крајот ме освои и ми го скрши срцето. Многу морални дилеми, не е ништо црно или бело во серијава. Посебно кога станува збор за преживување во еден никаков период. Љубов или живот? Мет Бомер се надминува себеси во улогава, морам да признаам, предобар, a и Jonathan Bailey не заостанува. Страшна on screen хемија имаат. Па, на крајот, сепак ќе ви ја препорачам серијава. Ако сакате една страсна, љубовна, геј приказна. И малку историја и политика уз тоа.
Ја изгледав серијата Берлин, нешто што се случувало пред La casa de papel. Спојлер Мене ме чуди како овој Берлин толку брзо го убија во La casa de papel, каде што беше претставен повеќе како негативен лик. Дури на крајот на серијата даваа повеќе за неговото минато.
И јас го изгледав, ама мене не ми се допадна. На почетокот на филмот добив чувство дека ќе биде интересен ама на крај се разочарав. Како да имале една замисла ама додале безброј непотребни елементи.
Можеш ли во текстот да го вметнеш и насловот на филмот/серијата а не само слика? Бидејќи по некое време сликата ја снемува и намеме појма за што се зборува.
Maestro да не го гледала некоја да даде коментар? Се мислам да го гледам, ама сè некако се премислувам. Добар е?