Се излажав и ја изгледав Fool Me Once. Глумата лоша, милион нелогичности во приказната... 6.8 на imdb е дефинитивно превисока оцена за серијава. Би и дал 5/10 пошто не беше некој ужас па да се каам што изгубив време, но добра не беше.
Не функционира, има интересни серии ама за жал кај нас се многу ограничени, јас го имам од УК и тука ми дава само мала листа за гледање.
Ја изгледа некој "3 body problem"? До 3та епизода сум и се навлеков. Конечно чудна и мистериозна серија.
Интересно изгледа, и така немам моментално ништо посебно за гледање, ќе и дадам шанса. Јас The Gentlemen демек ќе ја гледав ама предосадна, веќе видено, не знам, ич не ми се допадна.
Само една епизода пројдов пред некој ден и дефинитивно ми фаќа око. Чекам викенд за да седнам да гледам поасално.
Чудна ама во sci fi смисла. Спојлер: Друга серија предлог Исто одлична чудна нова серија е "Constellation", ама не е од Нетфликс.
Знае ли некој добар амерички VPN за на телевизор за гледање серии на нетфликс што не се достапни кај нас?
Мене ми се допадна. Инспирирана е од вистински настан, сценариото е на Ричард Гад, а и самиот тој е главна улога. Епизодите со по 30 минути, мене ми беа гледливи. Психолошка драма е, со мала доза на црн хумор.
Мене некако тешко ми оди 3 body problem, гурам некако ама тешкичко...Има нешто што не ми одговара во текот, во концептот, не ме воодушеви иако многу го сакам жанров. Не би продолжила да гледам следни сезони од оваа конкретно. Периодов имам некој tv show slump. Ништо не ми задржува внимание. Ја почнав True blood на Нетфликс (никогаш не ѝ дадов шанса кога беше актуелна, па си реков зошто да не) и просто комична ми беше. Дефинитивно не можам веќе да се справам со the vampire trope. Ми прошол возот. Ја изгледав Pieces of her, по истоимената книга на Карин Слотер. Книгата ми беше многу досадна, серијава дали дека брза (8 епизоди по 45 минути), скроз ок ми беше. Ни предобра, ни прелоша. Иако имаше доста предвидливи моменти, сепак имаше и добра интрига. Сега се занимавам со Young Sheldon и можам да кажам дека ми е вистинско освежување. Ми фалело некоја комедија, некој ситком да ме врати во живот.