Дали сеуште постои можноста за поделба на акаунт? Сега пример да уплатам за 4 корисници и на 4 различни места да се гледа? Со 4 Ip адреси.
Јас користам со уште тројца заедно профил, веќе 2ипол години. Само јас гледам на ТВ редовно (мојот ТВ е ставен како Household), на другиве нонстоп им излегува тоа дека не се дел од Household, чат пат си кликаат "I'm travelling" па можат да гледаат по 7 дена на ТВ. Додека пак, на други уреди како телефон, таблет и лаптоп може да се гледа без никаков проблем, а дури и да се појави предупредувањето за household, на овие уреди лесно може да се заобиколи.
Сакам јас на мобилен да си направам акаунт. Најчесто сум со телефонот во раце, па затоа. Е сега на пример дали исто на телефон би можел да речеме и татко ми да активира со истата претплата за повеќе уреди? Или мора еден уред да е телевизор секако? Немам користено и затоа со милион прашања сум.
Не мора да е еден уред ТВ. Истиот акаунт може да се користи на повеќе телефони (ќе си направите на истиот акаунт повеќе профили), но не истовремено. Најскапиот план, Премиум (10€) дозволува во исто време да се гледа на 4 уреди. (Телефон, таблет, лаптоп - небитно) Стандард (8€) на 2 уреди и Basic (5€) на еден. Последниов воопшто не го препорачувам.
Ние сме 4 акаунти и секој си гледа, некој на тв, некој на лап топ, на моб... Не знам зашо викаат дека не може?
Па затоа.. Само на 1 уред може да се гледа и сите содржини се 720 пиксели. Сепак, преференци се во прашање
Јас користам стандард и користам на сите уреди шо ги имам дома, телефон, таблет, телевизор, лаптоп. Цаката со два уреди е дека можи да има вкупно два активно, а не два вкупно. Ама ако е еден активен, и си на иста адреса - можиш да користиш кој сакаш, во случајов јас сум најавена на 4 ама реалистично ко поединец можам да гледам само од еден во даено време. Брат ми кога гледа е "вториот" уред и тој е најавен на уште два ама секогаш само од еден гледа во момент - или телефон или лаптоп. И двата кога користиме паралелно - то се два активни уреди. Ако сака трет чоек да гледа на трет уред - веќе не можи активно то, иако вкупно сме најавени и менваме меѓу 6 уреди. За Нетфликс оти јас користев како админ, мораше на не-знам-колку време да идат другите на мое Wi-Fi да се конектират за извесен период да гледат пред да добијат некое известување или забрана. А, пример можеа да дојдат само со телефон. Еднаш и добивме мејл за суспензија на акаунт. И од тогаш сите се разединивме иако 4ца да делат Премиум е најефтина опција пошто ти иди активен уред по корисник.