Вчера ја завршив Never Have I Ever и ќе кажам дека засега ми е една од најслатките и најзабавни серии кои сум ги гледала во 2020. Забавна, лабава, ама обработува баш сериозни теми меѓу кои и како да се справиш со себе и со светот околу тебе кога ќе изгубиш некој близок. Многу, многу, многу убава серија. Ми ја стопли душата, ме расплака, ме насмеа, баш тоа што ми недостигаше долго време кај некоја серија. Препорачувам. Друго, ептен ме бендиса што епизодите беа кратки, во просек траат 25 минути што е одлично. Мене ми е смачено од епизоди кои траат цел саат, па ова беше вистинско освежување. И не знам кој лик ми беше најомилен, сите си имаа свои моменти и свои бубачки, ама Дејви, Налини и Бен ми беа онака, трио фантастико.
An with an E обработува тематика како серијата порано што ја даваа на ТВ Патот за Авонли? Ја изгледав Next in fashion, ми беше совршена, за разлика од Making the cut.
Becoming Со мерак го изгледав. Прекрасно е направен и толку емотивен. Иако мене книгата повеќе ми се допаѓа, Мишел има толку пријатен и интимен стил на пишување, ко со другарка да си, фолмов е одличен прилог на книгата. Би препорачала прво книга па филм, ама и само на филм да бидете вреди.
Излезе втората сезона од Dead to me! Планирам да ја гледам од утре, таман ќе ја завршам Hollywood. Кога сум веќе кај оваа мини-серија, да ја гледате. Мноооооогу ми е по мерак, ептен. Пукната сум за тој период пред-за-по ВСВ, а серијава фаќа вакви жички од периодот после војната. Неколку млади луѓе имаат намера да го освојат Холивуд, макар им било последно. Многу добра серија, 7 епизоди од по 40-45 минути.
@Mishela ќе те частам шампањ ама у вакви чашки за Hollywood. Го видов на неколку места, на мисла бев дали да ја почнам и еве, два врнежливи дена подоцна воодушевена сум. Сè и сите ми се прекрасни, и јас сум пукната за овие години и ептен убаво ги доловува. Супер приказна и изведба од сите. И многу ми е мило Џим Парсон што го земале во многу многу различна улога од тоа што го знаеме до сега. Прекрасен е како актер, греота е само како Шелдон да биде препознат.
Епа cheers! Нели колку е добра? Сите актери ми беа срцки, некако ептен ми прираснаа при срце и не можам да издвојам некој најомилен или некој кој ептен ме иритирал. И „негативците“ ми беа симпатични. Луди беа, тотално луди. За Џим и мене ептен ми беше мило што го гледам, после толку години поминати во ТББТ редно беше нешто ново и малку поразлично. Flamboyant, vibrant, vivid. Е вака би ја опишала серијава во три збора. Dead to me не успеав да ја изгледам неделава, ич немав време, ама затоа си најдов нова и тоа шпанска. Valeria, првата епизода ми беше интересна доволно за да ме привлече да посакам да ја изгледам до крај. За остатокот ќе видиме.
Sweet Magnolias Колку е нереална и америчка и сите се убави и богати, многу. Колку мерачки си ја изгледав исто многу. Приказна за три најдобри другарки во мало градче во близина на Сан Франциско. Кујните им се преубави, сите се дотерани, мажите се презгодни. 10 епизоди се, супер за во два дена кога имаш добиено и не ти се мрда од кревет, а и приказната не е лоша. Плус, да ги пофалам, инклузивни станале, не се сите ликови слаби и високи плавуши, браво. Restaurants on the edge Уз ручек си ги гледам и забавни ми се. Тим од тројца (дизајнерка, готвач, менаџер?) им помагаат на ресторани да ги бива поише у бизнисот. Иако малку е бавен ритамот има многу убави идеи за уредување и се трудат да направат нешто поодржливо. Плус епизодата во Финска
Јас дојдов да ја пофалам Control Z. Ако ви се допаѓа Елит, мислам дека и оваа би ви била супер, мене ми задржа внимание.
@Mishela јас по твоја препорака и од уште едно место ми ја фалеа, Hollywood ја гледав прва епизода ама не ми се допадна. Ама затоа Valeria е баш по мој вкус Следно може да ја гледам Control Z
Жал ми е што не ти се допаднала Hollywood, ама еј конечно нешто да ти утнам во предлози. Valeria ми беше стварно супер, а неделава ја привршувам Dead to Me. Де ми се допаѓа, де не. Некако ликот на Џуди ми нема врска од тоа што беше во прва сезона но добро...ќе видам како ќе биде до крај, не е лоша ама некако претходната сезона ми беше каде каде подобра. Ја почна ли вторава сезона? Не сум во тек.
@Mishela никако да ја почнам втора сезона на Dead to me, некако и првата не ми беше баш, ќе ја пуштам кога ќе нема што друго за гледање Јас од лајфстајл серии ја гледам Stay here и баш ми е интересна, а има и една Instant hotel ми изгледа исто интересна
Во процес сме на барање стан, па решив да си го уклучам мазохизмот на најако и ја почнав Selling sunset - треши стил американско реалити, со предобри куќи во Холивуд. Брокерки кои продаваат куќи во Sunset делот на Холивуд. Малку драма, врски, малку милионски суми, ја избинџав прва сезона со опуштен мозок Ако барате нешто да брбори во позадина додека гледате предобри ентериери, ете предлог.
Само што ја завршив Peaky Blinders вчера и можам да кажам дека ми е омилена серија на Нетфликс. Секоја епозида е превозбудлива, со прејаки cliff hangers. А Томи Шелби - мхххх, може да ми биде маж? Каков поглед, каков памет... Од комедии, Brooklyn 99 - 10/10. Се работи за полициски оддел во Brooklyn, New York. Сите ликови се толку добро осмислени, комични и преслатки. Не можам да изберам омилен. Штета што ја прекинаа на Нетфликс после 5та сезона, па морав да плаќам на Amazon Prime да ги догледам 6та и 7ма.
vis a vis (locked up) ми беше одлична откако ја избинџав ла каса де папел. наироби и трудната инспекторка глумат во серијава, вторава е преинтересен лик и star of the show и покрај тоа што друг лик има поглавна улога
Јас ја изгледав control Z, не е лоша за тинејџ серија. Ок глумци, има дејство, ама некако шпанска серија испаѓа работава. Ама нели такви се шпанците. Концептот со хакерот ме потсеќа многу на госип грл, а другите дејства се слични на Елит, (објаснување за тие што гледаат вакви серии). Добра серија за да пополниш време, ама ништо посебно
ок ок ќе ја проверам Елит ми беше супер серија Јас ја почнав Ingobernable, шпанска е. Вака по ќејф ми е . Ако имате гледано некоја добра нарко-серија препорачајте ми ја Благодарам однапред
Во една друга тема баш ја препорачав White Lines, на Netflix ја има. И баш таква е, со дроги алкохоли журки. Британско-Шпанска е, дејството се одвива на Ибица, една девојка го истражува убиството на брат и кој бил убиен пред 20 години. Мене многу ми легна серијава, ја изгледав за еден ден без да трепнам.
My Happy Family Прекрасен грузиски филм, за жена која живее со неколку генерации од нејзината фамилија, решава дека и е преку глава од нив и си изнајмува стан за да живее онака како што сака. Многу убава приказна, и одлично снимен. Деловите со фамилија и вревата по дома под кожа ми влегоа, посакав јас да отидам да ја преселам