1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неуредни девојки

Дискусија во 'Тело' започната од Strumka22, 30 септември 2013.

1. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Денеска сум запрепастен од колешка,значи девојчето е од Скопје,девојка од град,секогаш е ок облечена уредена,али луѓе колку смрдииииииии уффф ми се згади значи,колегиве/колешкиве ми викаат дека и вчера смрдела,ама вчера немав контакт со нејзе и не сум ја приметил.Сабајле само што влегов кај нејзе во канцеларија и се приближив до нејзе смрдеа опасна и гадна,па добро бе луѓе 21 век сме,постои вода,парфеми,стикови,барем сега има еден тон препарати против тие ареи,најтрагичното е што колешкава работи во ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА мизерија.

На crazylady, SAMIRA, iloveyou29 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.709
    ^
    Не се чуди,и јас имам во канцеларија таква.Жената незнае колку пари има,од најскапи телефони до одмор во хотели со 3 ѕвезди ама не се бања,се чеша ко да има шуга,на косата има мрсотија и бели парчиња од што и е немиена,алиштата и смрдат на скиселена манџа од тенџере,а она кажува дома дека секој ден правела генералка.И кога ќе кажеме дека многу смрди во канцеларија вади дездоранс и се прска на врат (facepalm) Ама оа е,греоота само за луѓето околу таквите што се приморани да седат со нив во иста канцеларија.

На Valentina.Vaki, 1209, EdnaDevojka21 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Imam i jas eden kolega, baska zamenik rakovoditel na sektor e.smrdes neviden, true korne, do dusa i slabo menja garderoba pa koga le zatrue..baska rakovoditel(facepalm)

На SAMIRA, sugarlips, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Офффффффф гадно гадно ептен гадно :puke::puke:,неможам и неможам да ги разберам значи џабе.И оваа има одлична плата некаде околу 500-600 евра,ептен е учена и е на јака позиција,ама џабе и се,кога хигиената и на мизерно ниво.

На sugarlips, rose60 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  5. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    На една моја другарка еднаш толку многу и беше мрсна косата што ми се згади и мислев дека ќе повратам,цело време додека разговарав со неа,се трудев да не ја гледам во косата :puke: Ама тоа не било поради тоа што не се бања,туку има друг проблем девојчето.
    И нема многу врска тоа колку плата земаш,па не купуваме којзнае какви скапи козметички и хигиенски производи,можеш барем да си ги купиш само тие најпотребните работи.
    Една другарка сама си кажа дека не се бањала кога излегува зимото,кој ја гледал таму? (facepalm)
    Е најглупо ми е кога ќе ми го кажат тоа,божем зимото не се потиме,па нема потреба да се истушираме.(facepalm) И миење коса еднаш,два пати неделно.Косата се мрси преку еден ден,и да не се мрси толку скоро,пак има прашина,мириси...
    Ама неуредноста не е само хигиената,некои на работа одат неиспеглани,неисчешлани,смрдат бљак :puke: И има некои куќата/станот им е како бомба да паднало.Можеби куќата одзема малку повеќе време да се исчисти,ама можеш во сабота,недела да исчистиш се.И средствата не чинат многу пари.
    Еве гледам кај повеќето мислења овде сте напишале кој колку плата зема,кој има повеќе кој помалку пари,дека немаат време,ама тоа нема врска со хигиената.Не сакаат да се средат поради мрзеливоста.Секој може да најде барем 15 минути во денот за да се истушира,десетина минути за да ја испегла облеката,не мора во еден ден да ја испегла наеднаш целата облека,туку само тоа што ќе го носи за наредниот ден и така :D

Последна измена: 7 март 2016
    На jasna83, buttercup5, Grungie и 2 други им се допаѓа ова.
  6. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.616
    Под не уредни девојки јас подразбирам девојки кои не се средени во своите коси,не средени нокти,не миени заби,просто они кои не си одржуваат хигена и не се грижат за себе ,а знам дека има такви .. Колку и да се финанскиски слаби тие се основни работи на секоја девојка ..

На SAMIRA и sugarlips им се допаѓа ова.
  7. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Е се ова разбирам ама има една, никако не се туширала додека имала период, подолго ќе и траел...
    Па да видите што е смрдење, сите во класот знаевме дека добила...
    Плус мрсна коса, нечиста облека, банално е да набројувам.
    Не е до финансии до осет е.

На EdnaDevojka21, kim.k и sugarlips им се допаѓа ова.
  8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Jas pod uredna devojka podrazbiram eden kompleten paket. Od licna higiena, sekogas izmiena i sredena kosa,nokti..., sminka, garderoba uredna i cista. Pa i prekumerna debelina ne prifakam koga e od bes i nepazenje sto sve se jade i pie. Obozavam sredeni devojki i zeni. A pod neuredna...ne podrazbiram samo takov ekstrem so smrdei i slicni bljuvotini. Za mene neurednost e koga nasabajle posle 10 min.od budenje,veke se na avtobuska. Ni edna voda ne frlile na lice. Kosa fatena po skali dodeka trcale, obleka sto potfatile u temnoto sabajle. Sminka jok. Nemora da mi smrdi nekoj za da mi e neureden. Samiot fakt deka istrcal od krevet bez u ogledalo da se pogledne...mi e dovolen za da oformam mislenje za nego. I toa ne samo za fizicki izgled...mislenjeto mi e za cel negov karakter voopsto.

На sugarlips, Doozy, Скопјетесакам и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Кај мене нема врска со нехигиена.:| Јас сум страшно неуредна, али се туширам и бањам и мијам заби, и коса и стапала и се. Али сила нема да ме натера да ги прелакирам ноктиве или да прекинам да ги гризам прстите, или да се нашминкам пред искачање од дома кога не ми се гледа пред очи. Али да бидеме искрени тоа се е од мрза! Еве ви признавам. :D Ко што можам некогаш да изгледам ко пи*ка америчка за искацање, така можам и во пижами да отидам на факултет со веги растени два месеци.:rofl:

На fallenangel, Priroden, Valentina.Vaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. wanderlust

wanderlust Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    2.383
    Лично познавам една девојка која што дома има сауни, џакузи, све најмодерно што постои по најнова технлогија , може да се избања, има услови но таа толку непријатно мириса што изгледа само на одмор во море кога ќе влезе вода ја поминува. Џабе и при толку пари таа не води сметка за личната хигиена...:?:

11. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797

Не значи дека ако една девојка има неколку кила + од „светските стандарди“ кој само за оние пред анорексичност велат дека се убави а останатите се дебели. Такво е темпото на живот едни едноставно неможат да си го дозволат тоа, додека други пак само немаат доволно време, па мораат да купат нешто од најблиската продавница и да го јадат истото по пат кон училиште/ работа за да не им кркорат цревата цел ден. Или дека онаа без средени нокти не е уредна. Не е точно дека убави се само оние кој имаат еден тон шминка на нив, а оние кој не се шминкаат се грефки или незнам таму што. Ако не се издепилирани сите ги напаѓаат и ги избегнуваат (добро, признавам и мене понекогаш ми се гади од такви со неиздепилирани нозе а шетаат со кратко фустанче, ама еве имам еден пример од средно: имаме физичко и во соблекувалната каде што требаше да се преслечеме во спортската опрема, сите нормално требаше да ги соблечеме фармерките и да облечеме хеланки/тренерки. Имаше едно девојче со влакна на нозете. Носеше долги фармерки и облече долги хеланки така што нормално влакната не се гледаа, но кога се соблече некој почнаа да се смеат а други ја советуваа да се издепилира што побрзо бидејки не е машко. Многу ми беше жал. Незнаеме зошто била таква, нели) Што ако не се облечени по најнова мода? Треба да не се дружиме со нив бидејки не се убаво облечени или дека и минатиот ден ја носеле истата блуза? Секако дека не. Не е важен изгледот, туку хигиената. Да не им шетаат бубачки по косата, да не мирисаат непријатно и да бидат чисти. Немора да имаат некој си брендиран парфем, не ни мора да имаат парфем само нека не смрдат. За хигиена мора да се најде начин, а за сите оние погоре наведени нешта можно е да немаат доволно време или парични средства да отидат на третмани во салони за убавина, или да купат нешто со кое можат дома да се негуваат. Никој не смее да ги „руга“ поради тоа.

На Jane.Birkin, Nausicaa, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Poseben krug vo pekolot za onie : “Ne se tusiram za vreme na menstruacija „:puke:

На Jane.Birkin, Ицолгудбејбе, Chanell* и 27 други им се допаѓа ова.
  13. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Има една што работи со мене, жена во години е црнкиња секој ден е дотерана, од шминка до коса до гардероба ама, независно од тоа дали се истуширала таа или не пред да излезе од дома кожата и мириса толку гадно што не сакам да седам до неа.
    Ии нема врска тоа со плата и примања ако е за тоа маж и е пензиониран професионален фудбалер и има своја фирма, двајцата прават преку 1.2 милиони долари ама џабе е не вреди не е и до неа не е и до него.
    Таква и је кожата.

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    За жал во ова време каде што има толку многу производи за лична хигиена,се повеќе си смрдат,особено младиве јас не знам како можат самите да се поднесат.Треба за некого да се бањам?Или да чекам да се усмрдам за да се избањам?Не ги разбирам.Работам во продавница за бебиња и можам да кажам дека 50% се топ мајки и татковци,а 50% луѓе смрдат не можам да опишам како не на пот,туку на скиселено небањато не знам колку време и облеката така им мириса се осеќа на два метри од нив тој мирис одвратен,и косите смрдени не миени мрсни ги носат пуштени,мрсна до врвовите не знам како е можно тоа воопшто.Си викам како спијат еден со друг како не ми е јасно,или си смрдат така убаво им е.А даваат по 30 000 за колички?
    Јас гарантирам колку и да нема некој финансии ако секој ден се тушира макар само со сапун и вода не е возможно да смрди така.А за еден сапун секој има пари.

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Како бе така судите? Знаете ли само колку болести предизвикуваат гојазност? Како женски битија имаме јајници, а најмал проблем со јајници (пр. безопасна циста), предизвикува дебелеење. Проблеми со жолчката, исто така. Проблеми со бубрезите, и да не набројувам уште... Јас имам циста на јајникот, ги оставив цигарите и се здебелив неколку кила. Брзата храна ја јадам, ама не често, 3-4 пати во месец највеќе. Неуредна сум затоа што сум се поправила? Си имам мешлак и бутче, решливо е тоа, само глупавоста е перманентна. :D Крај краева, и хормоните во адолесценцијата си го прават своето, како и гените.
    Е, се ми проаѓа, ама кога ќе видам дека некои ги сметаат ненашминканите и оние што не се "лицкаат" за неуредни, им се чудам на паметот. Ете, не ја пеглам косата, не ја тинтрам, ја сушам со фен само, не носам фризури. Ама, секогаш ми е исчешлана, чиста и ми мириса убаво. Неуредна сум? Шминка не користам, многу ретко, ама лицето го мијам, го чистам со тоник, ставам крема и чисто ми е. Неуредна сум? Глупости бе, глупости.
    Инаку, според мене неуредност е, пред се, смрдењето. И што е најтрагично, ретко машко да ми засмрди, се женски... Ужас. Потоа, некои не се бањаат за време на мензис, баба им кажала дека не чинело. Ало, 21 век е! Гадури. Се разбира, тука спаѓаат и немиени заби, мрсна коса (немиена, се приметува кога е немиена, а кога е од хормонални причини), поготово зачинета со некоја дреч шнола, и така во Маркет влезена Господичната "Не знам што е тоа шампон". Вошки, и нема потреба од дополнителен коментар околу нив. Неуредност ми се нечисти чевли, се дотерал/а некој/а, а чевлите/патиките со 3 кила кал. Засушена кал, од пред 2 години. И за крај - Жени/девојки/мали девојчиња со 5 кила шминка, а лицето немиено 5 години, само со влажна избришано замачканото од претходнот ден. И тоВа би било тоВа, дај не ситничарете за подизлупен лак, "троа" подраснати веѓи и 2-3 влакненца мали од бркчето, на сите ни се случува. :D

На Bella •••, ebola, Orthophill и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Еи дали? Ја опраи државава,колку жени и девојчиња има што се здебелиле од стрес од тироидна жлезда од бубрези од триста болештиње ти ми кажуваш тука прикаски не било од кифла туку од брза храна,а извини мислиш таа кифла не е калорична? јаглехидратите односно лебот и пецивата највеќе дебелеат,после шеќерите. Не ти држи муабетов значи крај.

На Priroden, WarriorAngel, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  17. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    За неуредна девојка не сметам некоја која што има некое килце повеќе може да е од разни причини,а можеби па така на неа и одговора затоа не ни се осмелувам да осудувам.
    Но,девојка/жена која што е несредена (мрсна коса,нечиста облека,мириса) е навистина ми е несфатливо.
    За миризбата можам да разберам некоја можеби се соочува со тоа поради здравстени проблеми,ама другиве па..

На Роберт 7, romansa, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  18. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Да се каже нешто, де. Што мора да си информиран и да прочиташ нешто...

На Valentina.Vaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Леле колку си дрска и страшна ме исплаши бууууу,не си фантазирај и прај филмови.Јас не ја оправив државата еве сеа ти ја оправи хахахах.Ние не збориме тука за болештини,збориме за нездрава исхрана и непазење на јадењето.Па нормално дека и кифлата е калорична но неможеш да ми споредуваш кифла и брза храна во никој случај.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Никој не може да ме убеди дека стрес и проблеми со тироидна жлезда и останати хронични болести може да те направат 100 кила.
    Едно е десетина килограми вишок, скроз друго е да не те собира во столче и на висина од 160цм да имаш 90 кила.
    Тоа е од јадење мрсно, во огромни количини. Не е од макарони и од кифлички за доручек.

На Osamenadevojka1, 1209, Роберт 7 и 4 други им се допаѓа ова.