1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неуредни девојки

Дискусија во 'Тело' започната од Strumka22, 30 септември 2013.

1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Mnogu e glupo da gi stavate debelite luge vo ist kalibar so neuredni.
    Imam drugarka koja ima visok kg i cel zivot se bori so niv,vnimava sto jade,vezba no moze da se kazi i vodata sto ke ja ispie se faka za nea.
    Sekogas e sredena spored okolnostite i moznostite sto gi ima.

Prvo zalam za tvojata zaguba i bravo za tebe sto i pokraj toa si uspeal da se izbores vo zivotot.
    Mene mi bode oci drugo..
    Devojka od grad?
    Sto ima vrska od kade e licnosta?
    Da bese od selo ili da ne e od Skopje ke i bese prosteno toa sto smrdi?

Da ne bidam off
    Neuredna devojka/decko se licnosti sto ne se grizat za svojot izgled.Ne spaga tuka samo toa sto loso mirisa ili obleka.
    Imav skolska i da bas od Skopje bese,ne merisase na pot no vo lice ne sakas da ja poglednes..
    Kreon i maskara na sekade po lice razmackani.
    Zamislete od vecer da si legnete so sminka i nasabajle za na skolo,rabota da stanete i takvi da odete ne izmieni lice. Gnasno e.
    Za onie sto ne se banjaat za vreme na menstruacija nemam sto da kazam.Higiena nikakva.Sreka sto ne poznavam takvi devojki so prosti svakanja.

На Mishela, mami blue, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Izvinete,ama jas pod neurednost,ne podrazbiram visok na kilogrami.

На mode-kristina, cresa-jagoda, mssuniquee и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Така е да во право си дека е глупаво дебелите да ги ставиме во иста бранша со неуредните девојки,но ете погршено сум се изразил и сум ги ставил се извинувам многу,целта не ми беше таа друга цел имав но отиде веќе муабетот ете го кажав во претходните постови.

Девојка од село повеќе ке разберам да е несредена него ли девојка од Град нели е така?Претежно знаеме какви се селата во нашата држава,и знаеме ситуацијата во тие села каква е.

Немаше да и биде простено нормално но повеќе ке разберам од село него ли од Град.

4. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Можам со 2 раце да потпишам дека со проблеми со тироида, полицистични јајници, и пореметени кортизол и инсулин се качуваат 30 килограми за една година. Додека да трепнеш си друг човек. Со диета од ендокринологија може да се застане на тие +30, а за да се влезе во минус треба многу многу труд (не диети, туку лекарства кои ќе се обидат да го враќаат организмот колку-толку во нормала). Но сечиј метаболизам се пореметува на различен начин. Еве, зошто од хипертироида се станува стапче, луѓето буквално се сушат?

Но, бидејќи темава не е за здравје, и повеќето овде имаат голема среќа да немаат такви проблеми, би прокоментирала за неуредноста.
    Јас лично не сум имала искуство со неуредни девојки. Во средно имав една другарка која секогаш ми мирисаше чудно и мислев дека можеби е до нехигиена. Но еднаш кога и бев на гости, штотуку излезе од бањање и мирисаше исто, па заклучив дека тој е некој нејзин јак мирис, на кожата... на косата. Потоа сфатив дека некои луѓе си имаат свој карактеристичен мирис.
    Мене ми е до некаде и привлечен тој неуреден изглед, долга коса, излитени кондури, во стилот на Johnny Depp, но доколку е избањат :)

На ennaz, blackwave и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Zosto?
    Vo selata da ne nema voda,struja pa zatoa za niv treba da imame poveke razbiranje?
    Eve majka mi poteknuva od selo,imam bratucedi vo selo pa ne gledam da se nesredeni.
    Jas sum izrasnata kaj baba mi i dedo mi vo selo.

Se e do samiot covek.Nema vrska dali zivee vo Skopje,Prilep,Rosoman,Krivogastani...
    Nema potreba od vakva diskriminacija.

На I.want.to.sleep, cresa-jagoda, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Неуредни девојки не се девојки со вишок килограми.
    Неуредна девојка за мене не е ни онаа што не користи шминка туку баш напротив.Постојат девојки што ги знам што се СЕКОГАШ нашминкани буквално имаат 300 килограми шминка на лицето а смрдат на што не.Не е само стави пудрата и маскарата и најубава си.
    Во средно кога бев, во клас имав две девојчиња што буквално поради нив собиравме цел клас пари и купивме два освежувачи,се свика исто и вондредна родителска зошто сите се жалевме дури и професорите па класниот мораше нешто да направи.
    Значи треба да се бањаат луѓето,срамота е во 21 век да смрдиш на пот.Немора да имаш незнам какви не примања за да си дозволиш еден стик или еден дезодоранс.
    Нормално е дека постојат различни луѓе,едни се потат повеќе други помалку,но кога веќе знам дека сум склона кон непријатна миризба нема сигурно да искочам од дома небањата или без стик.
    Срамота е кога ќе видам девојки дотерани,згодни,преубави а не се седи до нив.
    Ова не важи само за девојките и мажите треба да водат лична хигена.
    меигфг

На Ane-Goki1 и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Јас сепак сметам дека денес има повеќе неуредни машки отколку девојки.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    И јас така мислев, ама обратно се покажа.
    Откако почнавме да издавме стан под кирија, разликата помеѓу машките и женските кираџии беше...не знам како да кажам, светлосни години... :|
    Неуредноста на женските е мултилевел, почнувајќи од лична хигиена, па се до начинот на кој ја одржуваат хигиената кај што спијат и јадат. Ко на пример, влези во тоалет откако ќе се истушира девојка, и влези откако ќе се истушира машко.
    Генерално мене вака ми изгледа, а тоа кој како си ја дефинира неуредноста може до утре да се збори. Здиплени алишта во плакар е далеку од поим за уредност. :)

На Magnolija, Mr. Right, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Колку дрзок, глупав и површен коментар.Нема што повеќе да се коментира со некој што ги проценува луѓето според килограмите и дебелината.
    Не сакал дебели девојки, ох леле душичка.:tmi:

На blackwave и Orthophill им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Хаххаха извини ке ти го дадам животов па ти да го управуваш и да ми избираш девојка хахахахах

11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Точно така,баба ми -жена од село па секогаш знаеше да каже, ако ми е стара облеката,битно да ми е чиста
    И на времето кога немало дезодоранси, омекшивачи и сл, пак жените наоѓале начин да се средат и да не смрдат

На referentka и MilaP им се допаѓа ова.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.825
    Допаѓања:
    80.894
    Исклучиво ако дебелината е последица на здравствен проблем
    Во друг случај укажува на личната култура или некултура на живеење.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  13. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    341
    Добро, во врска со компарацијата дебел - неуреден, едно нешто стои, а тоа е - Неуредност во смисла на грижата за телото и здравјето.
    Исто како и во обратен случај кога некој би пофалиле колку многу се труди да си го изгради телото од соништата и внимава да внсува здрава храна во својот организам...
    Не знам, мене ми е океј компарацијата до негде ...

п.с. увек ми било чудно кога ќе видам девојка или жена, со преку 100на килограми, со совршена шминка, нокти и фризура... Као проблемот е очеваден, али ај ќе се занимаваме со перифернте ствари како нокти и шминка...

14. bluden

bluden Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    56
    Toј што не бил со покрупна девојка, не знае што е право уживање. Нек се таласа малку :)

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Што има врска дебелината со неуредноста ? :?:
    Демек слабите се уредни ?(facepalm)

На Petra777, Belgin1, blackwave и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Се согласувам потполно со @BlondPrincess .
    Сум налетала на многу такви луѓе дотерани,нашминкани,ама премногу смрдат.
    Не би можела да искочам од дома,ако немам парфем или стик во мене.Зар тоа е толку тешко да понесеш,кога знаеш дека се потиш?
    Веќе 2-3пати налетувам на девојче младо,дотерано со дечко,еднаш седна во моја близина едвај издржав се угушив.Јака им душа на тие што можат да ги трпат.
    Во денешно време кога имаме се што ни е потребно,да се иде така (facepalm)
    И според мене исто дебелината не е пример за неуредност,ако е така значи и тие што се многу слаби и тие исто се неуредни
    Иначе во секоја тема се искача надвор од тоа што треба да се пишува.Што е битно сега тука кој какви девојки сака слаби или дебели?!?

На BlondPrincess и referentka им се допаѓа ова.
  17. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    341
    Е добро де, никој не рече коска и кожа, тоа е фуј

18. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Ни ти не си ништо подобра од тие што зборат дека дебелите биле фуј.

На blackwave, naturally, Priroden и 6 други им се допаѓа ова.
  19. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    341
    ПА дебелите и се Фуј.... ?!? а и тие шо се коска и кожа... Нормално,здраво , не право-цицлесто ако може:P, хихи :lol::lol::lol:

20. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Се надевам дека немаш повеќе од 14 години.

На naturally, crimson, RockNroLLGirL и 2 други им се допаѓа ова.