1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неуредни девојки

Дискусија во 'Тело' започната од Strumka22, 30 септември 2013.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.399
    јас сеуште со јорган се покривам,ми студи, Какво потење. Никогаш не сум се испотила при спиење. Јас просто се чудам како можат луѓе толку да се потат. Еве за разлика од мене син ми многу се поти. Секој ден го туширам.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Цел живот се бањам секој ден кожава одлична :) Најсува кожа да имаш ќе се испотиш во тек на денот особено лето а не пак мрсна кожа како мојава.Секој ден се бањам немам последици не се плашете девојки убаво е за вас свежи чисти :inlove:;)

Не вреѓам никој кажувам свое мислење.Останав фрапирана после изјави дека женско се бања на 3 дена дечко ми и браќава дома се бањаат секој ден а не женско еј женско???? Не можам да разберам извинете ама тоа па ми е најголема дефиниција за неуредност. Плус ова со менструацијава јас како медицинско лице тврдам дека е потребно бањање ама па за тоа не треба да си образуван на тоа поле.Општа култура воспитание нешто?

Јас не можам да се освестам од ова со 4 5 дена и сода бикарбона под пазуви .............

Последна измена од модератор: 30 мај 2018
  3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    13.307
    Потполно исто правам како @Rebecca_R . Први два дена мењавам улошка на 20 мин, значи не можам да мрднам од дома ама секогаш се бањам особено на вториот ден. Не можам да се замислам цела недела после толкаво обилно течење да не се избањам? Па мириса бре. Не те удира дамла?!:drunk: Да сум во некаква ситуација да не можам да се избањам 2-3 дена па во состојба сум кожа да си одерам од што не можам да се поднесам. Секој ден дур миеш мишки и нозе ќе влезеш у када да се истушираш...

Секогаш внимавам косата да ми е средена и ноктите. Да мирисам на парфем и да имам чиста и перена облека на мене. Соба секогаш средена, кревет секогаш наместен. Многу ми е глупаво кога ќе отидам кај некоја другарка и креветот не и е наместен, чорапи на сите страни... па си поттргнуваш работи да можеш да седнеш.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Јас и зимно време ако не секој ден, секој втор ден се туширам. Еве коса не мора да мијам али тело обавезно. За на лето па да не правиме муабет. Од оние сум што се потат премногу, па дури и повеќе од 2 пати во денот се туширам некогаш.
    За време на циклус исто така. Немам обилна меснтруација, такада немам проблеми од типот да ми тече како чешма додоека да ставам гаќи и влошка. Ако се растечи обилно, ќе тече додека се туширам, па ќе почекам да доистечи се и да се досредам.:D
    Глупава тема ми е ова со туширањево искрено. 21век сме, не треба ова да е тема на разговор мислам.:?:

На Lolo5, Someonespecial, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Што ако сме 21 век? Баба ми што е 60 години секој ден се тушира а секој втор трет ден целосно се бања значи или одржуваш хигиена од мала па се до стара возраст или не.Работата е овде што очигледно на некои им одговара да седат усмрдени и нивен избор фала Богу :)

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.888
    Допаѓања:
    89.355
    ^
    Истото ќе го кажам и јас после неколку муабети од погоре.
    21век... треба да се дискутира како, колку и кога треба да се одржува хигиена ли :?::tmi:

На Lolo5, joy1, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.549
    Лелее некои коментари толку ви се глупави (facepalm)

За мензис обавезно се туширам ( три дена ми трае) косата морам секој ден бидејки ми се мрси , кога вежбам се туширам секој ден , но кога не вежбам и не е лето зошто да не се туширам на 3 дена ?? Ниту се имам испотено , ниту дома се готви во дневна , ниту имам мензис и итн ??

Последна измена: 30 мај 2018
    На kikkki, WildMk и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  8. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.130
    Да не се бањаш за време на циклус, а иначе онака на 5-6 денa? Во 2018?

На SexiLy, Lolo5, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.621
    Да прашам едно интимно прашање. Не се бањате, а имате односи со дечко, маж? :^)

На SexiLy, Lolo5, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Лелеее, истото го помислив. :tmi:

Како човек што не може да заспие ако не е истуширан, и што некогаш се бањам/туширам и по двапати во ден (а по потреба и повеќе ако излезам и се испотам) се фрапирав од муабетиве.

Од кревет кога не сум можела да станам, сум наоѓала начин да се истуширам ако ништо друго. Косава мислам уште не можам да си ја оправам што ми стоеше немиена толку долго во болница, ме прогонува тоа колку ми беше мрсна таа една недела. :D

Сериозно, бањајте се. Нема зијан.

Или со други зборови - това се мие, не се луфтира. 8-|

На VDT2906, SexiLy, Lolo5 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.423
    Ne veruvam deka ne se tusirate sekoj den,posebno vo Leto I menzis.Devojceto se zeza sigurno.Ne e mozno toa ,ama se razvi diskusija :D

На Lolo5, marchi-cool и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.621
    И ја се надевам дека ќе каже дека е скриена камера. :wasntme:

На Lolo5, Nigredo Odor, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.434
    Допаѓања:
    165.370
    Целосно капење секој ден, сем на зима секој втор. На лето туширање дур и два пати во ден и кога ќе излезам ако се подиспотам се думам да не сметам на околината, да не сум јас таа која смрди зошто некаква реа иди во близина.
    А пак ако денес цел ден не се истуширам и да излезам? Незамисливо.
    А нетуширање за време на менструација? Ма дај, тоа само по себе смрди, а не пак и ако не го миеш. Не е страшно од када/ туш кабина дирек да се префрлиш на шолја или да имаш крпа- жртва за добро да се избришиш и да ставиш влошка/ тампон. Искрено мене некогаш болки не ми разминуваат дур не се истуширам.
    Да одиш да имаш однос со дечко, а да не е ден за туширање? А тоа, како оди? Шознам јас ако знам дека денес одам кај дечко ми си земам брич, сапунче и си се средвам. Кога ќе си дојдам дома пак.

Сега за несредени луѓе и девојки конкретно зошто темата е таа - не ми е гајле дали му е средено дома, дали ноктите се средени или алиштата пеглани, не ми смета тоа. Ми смета кога ќе застани до мене ако не можам да дишам. За среќа ваквите луѓе се реткост во мојот близок круг на пријатели и познаници.

На Lolo5, crimson, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    И јас истото го помислив. Ајде тоа, туку и после секс си седи така небањата до недела? :puke:

На Lolo5, ivana--aerodrom, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Некои пишани зборови не можат да бидат undone.

На Lolo5, Annath, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  16. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Секој ден се бањам и лето и зимо се случува летно време и по двапати во денот
    Коса мијам на 2-3 дена не ми се мрси толку брзо.
    Кога имам добиено ако не се истуширам ќе полудам.

Имав другарка се бањаше еднаш до двапати во неделата во 21век :drunk:
    Нит ќе се средеше нит ништо и мирисаше понекогаш сакав да и кажам ама ајде да не се налути си викам сама ќе си се осети.

Прочитав погоре коментари лудило еј:rofl:
    Женски сме треба да водиме чистота посебно во денови кога имаме добиено
    Возрасни сме имаме дечко/маж треба да бидеме средени и чисти не само заради нив и заради себе
    Дојде век каде што има многу болести и бактерии
    Мајками како мала кога бев ме учеше секој ден дека треба да се истушираш да се држи чистота.

Секој ден среќавам неуредни девојки низ автобус ајде што се нашминкани облечени ама мирисат и со мрсни коси не само девојки и жени што ги знам постари и се чудам понекогаш со како идат годиниве само гледам неуредни луге дали машки или женски и тоа се помлади (n)

На Lolo5, hermosa, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Луѓе ве молам, секој со малку чувство за естетика и здрави хигиенски навики ќе изгледа и мириса добро :)
    За она со менструацијата, многу луѓе си го толкуваат како што им одговара. Не е препорачливо да се бања за време на циклус точно, ама во езера, базени, мориња...а не и под туш :)

Често ми се случува да ме мрзи да лакирам нокти, но никако не го оставам излупен лакот, го бришам, турпијам нокти и ставам заштитен проѕирен лак, или и да не ставам не е страшно, сепак ми се чисти и уредни. Секогаш, ама секогаш кратки и чисти нокти изгледаат дааааалеку подобро од искршени нокти со излупен лак, или пак подраснати гел-нокти.

За чисти алишта веќе да не правиме муабет, маичка се фрла по едно-две носења, без разлика дали си се испотил или не. Туширањето секој ден ми е како терапија, па нема поубаво да си легнеш освежен и миризлив, како нов си :)

Тешка дневна шминка на овие топли денови е hell no no. Доволно е малку пудро маскара и нежно моливче-туш. Исто така и тешки парфеми и миризливи дезодоранси под пазуви или на самата блуза...немојте, си има посебни сапунчиња/стикови за тоа.
    Самото тело ви кажува што не ви годи, слушајте си го, ама има екстреми кои се за набљудување не викам не...може вака злобно звучи ама стварно.

На Annath, marchi-cool, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.700
    Чекај, ти ова сериозно го правиш?
    Исто и ова???
    Дури сега сфатив зошто некои луѓе само што ќе влезат од врата шират непријатна миризба во просторијата. И зошто кога ќе им го погледнеш мобилниот има бели остатоци на екранот :|

На Lolo5, Annath, Nigredo Odor и 4 други им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па ете пиша дека син имала, сигурно преку воздух не го зачнала :sweat: сопругот ако ја сака кога во недела ќе биде тазе избањата нормално ќе ја сака и во четврток небањата со малку циклус по нозете растечен :inlove: тоа е љубов.

И јас мислам се зеза членката, ама не се чудете зашто сигурно има и такви луѓе што навистина се бањаат еднаш неделно и во лето. Нема врска кој век сме... Мрзата секогаш постои.

Па и овие се криви што почнаа да произведуваат дезодоранси со по 72 часа заштита, и луѓето мислат навистина нема потреба од капење :!:

На VDT2906, Lolo5, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.434
    Допаѓања:
    165.370
    За ова со езера, базени, мориња искрено верувам зошто лично од малку поладна вода ме фаќа стомак кога имам менс, ама да не се тушира некој кога има менструација е поразително. :о Ама верувам на членката, зошто имам сретнато таква девојка. Не ми е во близок круг, ама имам сретнато.

На Lolo5, marchi-cool и Lunaria им се допаѓа ова.