И уште нешто да напоменам. Ужасно ми пречи кога ќе видам мажи со долг нокт на најмалиот прст. Не сфаќам зошто е тоа така.
Многу сте заостанати во погледите, демек ако бил некој со влакна бил неуреден? Се е до хигиената, кој колку посветува внимание на себе, ништо друго не е битно. Може да е со брада и долга коса (некој уметник) а по чист од пола овдека што коментираа. А и видеата ете можат да отсликаат една друга слика, ти не си грд туку си само недоволно финансиски поткрепен. Имав пријател имаше проблем со усната шуплина некоја инфекција или болест по пет пати ги миеше забите на ден и пак му смрдеш устата, немаше шанса никако беше на лекар и може 6 месеци никаде не излегуваше додека не се среди со лекарства и т.н. дури и отказ си даде поради вакви затупени размислувања. Никогаш не знаеме што се случува во животот на тој што стои, седи или се движи покрај нас, затоа намалете со тоа предрасудите и генерализирањата во животот. Зборувам и за мажи и за жени. Неуреденоста нема врска со хигиена. Неуреденоста значи кој колку си чисти по дома, кој колку си се пегла. И јас пред излегување земам што ми падне во рака но затоа се е подредено испеглано и убаво организирано. Ме нервираат луѓе што велат 21 век е, а имаат позаостанати размислување од тие на кои што им го велат тоа.
Најодвратно нешто ми е кога ќе видам маж со неуредни, нечисти нокти, а посебно долг нокт на малиот прст, згора на тоа и пожолтен. Страшно!