1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нешта што ви предизвикуваат солзи во очи...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lolipop23, 31 март 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Дете кое страда поради своите родители...
    Или на ТВ кога ќе видам луѓе на кои не им се пружила помош, или пак како тие родители вчера на ТВ што ги покажаа дури по 13год. успеале да посвојат деца...

2. Wild.Woman

Wild.Woman Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Тажни филмови, тажни песни, мачење на билокакви животни, луѓето кои просат по улиците или било каде и многу други работи, но овие највеќе. :(

3. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Тажни животни стории,песни и слики кои што ме потсетуваат на времиња кои никогаш нема да вратат,дечиња кои просат и се оставени сами на себе без никаква грижа,суровиот однос на луѓето кон животните,некои зборови кои многу брзо го пронаоѓаат патот до моето срце и знаат премногу да ме развеселат или растажат.....

4. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Дефинитивно повредено животно, или некое кое шета само на студот..
    сум се расплакала толку многу.. ептен ме погодуваат животните бидјеки ги сакам повеќе од луѓето,
    дефинитивно побрзо би се жртвувала за нив одколк за некој човек.

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MMMKKK

MMMKKK Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    по природа сум емотивка но нема ден а да не ми надојдат солзи кога ке се сетам на маките што ги преживуваше татко ми додека боледуваше 5 години беше парализиран неможеше да оди,да збори,тешкон дишеше,ми доагаат и солзи кога ке се сетам и на мајка ми која што страдаше покрај него исто колку и тој.Една слика што ми е нон стоп пред очи постојано ми предизвикува солзи кога со мајка ми ги видов во парка како го турка со количка и седнаа на една клупа мајка ми има 55 а татко ми 60 год неможева да се воздржам а да не заплачам не им се ни јавив солзите сами ми течеа.

6. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Има повеќе нешта што можат да допрат до мојата душа и да ми пуштат солза од очите.
    Бидејќи сум малку повеќе емотивна така и си плачам повеќе.
    Кога некој ќе ме навреди, а посебно ако се моите родители тогаш не можам да ги сопрам солзите.
    Кога некој ќе ме обвинува за нешто што не сум го направила и тогаш..
    Кога ќе видам маченца или кученца како шетаат по улица гладни, изнемоштени. :( Исто така и луѓе, бездомници.. Жално. :(
    Кога гледам филмови со тажни приказни, кога читам книги исто така со тажни приказни..

И оваа видео секогаш ми предизвикува солзи..
    http://www.youtube.com/watch?v=S-yD4OfY8cM

7. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Убава книга,мудри и поучни приказни,животни стории во кои победува љубовта.
    Ова солзи радосници,а за тажните не би пишувала.

8. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Најчесто некој тажен филм особено со животни. ;( Но понекогаш плачам и на среќни филмови сепак. :$

9. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Коа ќе размислам,колку сум разгалена! :@
    Плачам и за најмалата ситница шо може да постои на световв!!
    Некои деца,луѓе немаат пари за леб,плачат од што неможат да го нахранат своето семејство ете такво е тоа чуство!!
    Свесна сум и продолжувам да се однесувам разгалено!
    Го мразам тоа!
    Некои деца немаат облека а мене целиот плакар ми е полн!
    Некои немаат топол кревет,па ни дом..
    ехх кога би можела да им помогнам..
    Се помалку луѓе на светов се сожалуваат на нив..
    Но ја сум само дете као можам да им помоггнам!?

10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Деца кои немаат родителите, немаат храна, талкаат по ладното по улиците барајќи храна. Пред некоја ден сестра ми рече дека требало да однесат облека за децата без родители ;( жал ми падна. Мајка ми и спакува две големи ќеси облека и и ги даде. За жал , некои деца немаат што да јадат, немаат со што да се облечат а ние плачеме за лап-топи, ајфони, и што уште не. :x :worried:

11. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Ќе раскажам една мала случка што ја доживеав летово.
    Некаде околу 8 часот наутро поминував кај мојата улица а спроти мене едно мало босо детенце распарталено со прстето во уста бараше некоја за него вредна работа во кантата.Кога го видов неможев а да не заплакам.Се приближив и го прашав кај му се родителите.Рече дека незнае.Му го зедов рачето и му купив нешто за јадење.Неможев да се изначудам колку е сурова оваа денешница.И сега кога го пишувам ова ми течат солзи,колку беше болна таа средба за мене,што знае тоа кутро ЗА ОВОЈ ОДВРАТЕН СВЕТ. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

На Aleks96 и Ecii им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.358
    Mногу сум чувствителна за човечки несреќи и судбини :worried:
    Денес ме растажи една циганка која собираше шишиња.Случајно се разминавме ,а таа плачеше и ме погледна тажно. :worried: Беше млада накај 30 години.Јас потоа цел ден се запрашував-зошто плачеше,дали има избор да не го работи тоа,зошто не побегне,зошто не побара помош.......Во такви мигови,сакам да сум милионерка.Сакам да ги израдувам со скромна,топла куќа,облека и јадење.Со телевизор и интернет.Со одмор на море.Жално ;(

13. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Ма јас сум плачка голема. Секакви ситници можат да ме расплачат доколку се задлабочам... :D Дај да не се расчитувам мислења приметив многу ;( смајлиња нагоре ... :D

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    -тажен филм ;(
    -на деца без родители ;(
    -инвалиди ;(
    -сиромашни луѓе и деца кои немаат што да јадат,да спијат у топло а денес децава ЛИГАВАТ за лаптопи.. :@ :@ :@ :@ :@
    -кучињата кои се мачат надвор да преживеат на студот..талкајки на сите страни и очекувајки храна...
    Ах да бев МИЛИЈАРДЕРКА да можев да им помогнев на тие јадни душичкии ;(

15. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    Хаха мене се ме тера на плачење :D Ама буквално се.Дури и ако се спремам за негде и ке си испланирам што да облечам и ке ми нема некое парче облека,ми се полнат очите со солзи се нервирам :D Ааа најтажно ми е кога ги гледам животните надвор.Сами.Без никој,оставени сами на себе да се снаоѓаат.Па дури и по снегот,ние се жалевме неможеме да отидеме на училиште/работа а тие?Цел ден надвор.Многу ми е жал...Исто ака и сираците бездомниците...Но најискрено оние циганине не ми се баш за жалење.Бидејки се многу безобразни..

16. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Кутри луѓе кои немаат пари ни за леб, кои го јадат она што ќе го најдат во контејнер.. жално
    исто и безпомошни улични животинки, кои се оставени на суровоста на луѓето ...

ех колку сакам да имам пари, би помагала.. барем за најосновното

17. Somnitelno-Lice

Somnitelno-Lice Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    248

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mezzaluna

Mezzaluna Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Неправда,сиромашни луѓе,некој тажен филм,кога ми недостига некој близок а најтешко ми е кога ќе видам некој во невоља и не можам да му помогнам.

19. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Старите слики од сите изминати периоди од животот,луѓето на нив некои се далеку,со некои си се одалечил.Тажни филмови,песни што ме потсетуваат на убавите времиња и на пролеаните солзи и разочарувања. :|

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.