1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нешта што ви предизвикуваат солзи во очи...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lolipop23, 31 март 2010.

1. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Мојата мајка имаше само едно око.Ја мразев...беше срамота за мене.Во нашето училиште приготвуваше храна за учителите и за нас.Еден ден додека уште бев во тоа основно школо,мајка ми влезе во класот и ме поздрави.Ми беше толку многу срам.Како можеше тоа да ми го направи?Ја игнорирав,и упатив поглед полн со омраза и побегнав.Подоцна сите мои пријатели ми се подсмеваа и ми велеа:Ужас, твојата мајка има само едно око!Пропаднав в земја и посакав мојата мајка да ја нема...Кога повторно ја видов станав и и реков:-Ако повторно мислиш да ме правиш предмет на исмејување подобро ти е да умреш.Мајка ми ништо не ми одговори..Не застанав ни за момент да размислам што реков,бев полн со омраза и бес во себе.Бев незаинтересиран за нејзините чувства..Едноставно што сакав е да побегнам што подалеку и да немам никаков контакт со неа.Во касниот живот учев многу и тешко.Така да добив шанса да одам во Сингапур и да студирам...Бев пресреќен!Се оженив,купив куќа и добив свои деца.Бев среќен со својот живот,со своите деца иако живеев во друга земја.Но еден ден дојде мојата мајка да ме посети...Ме немаше многу години видено,а и внуците исто.Се појави на вратата.Моите деца почнаа да ја исмејуват.Јас почнав да и се дерам како може само така да се појавува непоканета.Се дерев:-Како можеш да доаѓаш туку така и да ми ги плашиш децата?Оди си од тука !Мојата мајка само тивко одговори:„Извинете мора да сум ја погрешила куќата„ и замина...После неколку години дојде писмо кај мене.Повикан сум на матурска.Ја излажав жена ми дека треба да одам на службен пат.После прославата,одљубопитност наминав до стариот дом.Кога ме видоа соседите ми рекоа дека е веќе мртва.Ниту една солза не пуштив.Ми дадоа едно писмо и ми рекоа дека е од неа...„Мил мој сине.Мислав на тебе цело време.Извини што така упаднав во твојата куќа и ти ги исплашив децата.Ми беше драго дека си успеал во работата и дека ќе дојдеш на прослава овде.Јас можеби нема ни да станам од креветот да те видам.Жал ми е што секогаш те срамував и ти бев терет.Гледаш, кога беше мал се случи една несреќа и го изгуби едното око.Како мајка неможев да поднесам да растеш со едно око.Докторите те прегледоа и ми рекоа дека е можно.Тогаш јас ти го дадов моето...Бев пресреќна кога знаев дека мојот син,го гледа светот за мене со тоа око..
    Со љубов,Секогаш за тебе..
    Твојата мајка!

На Aleks96, joana18 и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  2. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Гладни деца во Африка. Не само децата, но тие најмногу ме погодуваат.

Романтични филмови (иако ретко ги гледам). Вистината за животот кога е кажана на убав начин.

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Спомените, детството (нешто кое толку многу сакам да го вратам макар и на еден ден, ама за жал тоа не е можно), бездомникот кој се шета покрај војската, човекот кој продава јаболка дури и на најладното во зимата

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Плачам, често. Знаат да ме расплачат мали нешта. Како мала секогаш плачев кога ќе најдев некое бездомно куче, такво повредено, гладно, само, и ке го однесев дома, но за жал, не секогаш ми беше дозволено да го чувам и да го задржам, па така како мала, многу кучиња и мачиња имаат поминато низ мојот дом. Најразлични од слаби и изнемоштени, со скршени нозе, напуштени сеуште бебенца...и константно го тормозев татко ми на секое да му даде нешто, вакцина или апче или шо и да е само да биде среќно. Сега кога ке се вратам назад се прашувам и дали стварно му давал. Ама знам дека многу плачев кога ги гледав како страдаат и се обидував да им помогнам. А потоа плачев кога веќе требаше да се разделам ос истото бидејќи веќе се опоравило, ама мн ми беше тешко, се обидував да им најдам дом ама не секогаш ми успеваше. И денес знам да се расплачам за некои само и напуштено животинче кое иде по мене како да ме моле да му помогнам. Пред некој ден ме расплака едно мало детенце. Идеше по зградата од стан на стан и продаваше влажни марамчиња и крем бананки. Како да не му купиш на такво детенце? Па и ми се извини што ме вознемирило, ама ако сум можела да купам нешто бидејќи неговите немале пари да му дадат за у школо и за тетратки и да си ја купе работната тетратка по математика. ;( ми се идеше да му купам се што носеше со себе. Незнаев друго што да му дадам...го прашав дали ќе му помогнат неколку пенкала или тетратка. Ми рече дека мн добро ке му дојдат оти така ќе имал пари и за работна и за да си купи нешто у школо како другите...не верувам дека детенцето лажеше. Знаеше мн работи. Па така му дадов неколку пенкалца, 2 тетратки (добро е шо имав :D ) една чаша сокче и купив крем бананки и едни влажни. шта кеш...исто така и спомените од драгите луѓе ми предизвикуваат солзи во очите. Кога ќе се сетам колку убави моменти сме поминале заедно, што сме правеле, како сме се смееле...е тогаш почнувам да плачам. Ама не секогаш имаш можност повторно да ги гушниш тие драги луѓе и да им кажиш ти благодарам што беше дел од мојот живот. Ме направи среќен....такви моменти ме расплакуваат

5. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    jos uvjek sanjam da smo zajedno, ko nekad davno ti i ja..
    al' jutro svaki put mi pokvari tu slatku prevaru iz sna.
    jos uvijek sanjam da smo zajedno, i da je sve ko prvi put..
    al' jutro nosi golu istinu, da je sve je bilo uzalud.
    <3!

6. Manasievaa

Manasievaa Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Незнам дали може да се биде толку емотивна личност значи .. 
    Во некој моменти е добро ама понекогаш 
    неможат да ти кажат 2 романтични збора а ти веќе плачеш
    :) :)

7. Manasievaa

Manasievaa Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6

На Aleks96 и cherry91 им се допаѓа ова.
  8. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
  9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сум се убила од плачење ;( ;(
    Zdravo mamo!
    Jas sum tvoeto bebe. Seuste ne me poznavas, zatoa sto sum stara samo nekolku nedeli. Nabrzo ke me zapoznaes ti vetuvam. Zensko sum! Mamo deneska bese mnogu srekna, na site im raskazuvase za mene, imas prekrasna nasmevka. Deneska koga mu kaza na tato deka si bremena ne mi izgledase sreken, mislam deka bese lut, zosto mama? Ne me saka, ne mu e milo kako tebe? Togas on napravi nesto strasno, te udri, te osetiv koga padna, i kako so racete me zastituvase mene, jas sum vo red, ama se plasam za tebe, ti rece prosti mi i kaza deka te saka, no zosto go napravi toa. Ne mi se dopaga toa mama! Uste malku ke mozes da me vidis, stomakot ti e pogolem, gorda si na mene. Deneska bese vo prodavnica i kupuvase za mene mnogu raboti, bese tolku srekna. Isto taka mi peese, imas najubav glas na svetot. Mama mozam da mrdam so racete i nozete! Koga ke gi stavis racete na stomakot me skokotkas, i togas jas mrdam. Se smees. te sakam mamo! Deneska pak dojde tato i pak te udri, rece deka moras da abortiras, i deka ne me saka, me rastazi. No mama sto znaci toa abortiranje? Objasni mi, zosto ne me saka? Ne zboruvas so mene mama, dali e se vo red? Mamo veke ne go dopiras svojot stomak, ne mi pees, ne mi zboruvas nisto, zarem ne me sakas? Jas uste te sakam so seto svoe srce. Mislam deka si tazna! Stara sum 21 nedela, mama zarem ne se gordees so mene? Odime nekade, nekade kade sto nikogas ne sme bile, vozbudena sum, izgleda kako bolnica! Mamo se plasam. Srceto ti cuka prebzo, doktorite zboruvaat so tebe, imam loso pretcuvstvo deka ke se sluci nesto loso. Mnogu, mnogu, mnogu sum uplasena mamo, kazi mi dali me sakas, te molam, te molam! Jas tebe te sakam! Mamooo sto mi pravat? Me boli kazi im da prestanat, te molam mamo pomogni mi, te molam.
    Ne se sekiraj mamo, sega sum na sigurno, so angelite vo rajot. Mi kazaa sto si napravila, i deka toa se vika abortus! Zosto, zosto? Zosto toa go napravi? Veke ne me sakase? Mama mene mi e mnogu zal, dali nesto loso napraviv? Te sakam, te sakam so seto svoe srce, no zosto me ubi? Sto napraviv, zosto go napravi toa? Navistina te sakam mamo!

SRCE KOE NIKOGAS NEMA DA CUKA!
    OCI KOI NIKOGAS NEMA DA GLEDAAT!
    RACE KOI NIKOGAS NEMA DA TE DOPRAT!
    NOZE KOI NIKOGAS NEMA DA TRCAAT!
    USTA KOJA NIKOGAS NEMA DA PROGOVORI:(((

На La.Reina.Del.Sur и Aleks96 им се допаѓа ова.
  10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Аууу голема плачка сум,а и мн емотивна,па не бива бе толку :lol: :lol:

Нешта што ми предизвикуваат солзи во очи:
    тажни песни (кои ме потсетуваат на лоши работи,на бившиот дечко....)
    тажни филмови
    и само еден збор може да ме расплаче
    на улица кога ке видам мали деца,кои се гладни,боси.......и мн др работи!!

11. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Филмов е еден од многуте нешта кои прават да плачам... Погледнете го.

Прикачени фајлови:

• Hachi Movie.jpg
      Hachi Movie.jpg
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      214
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Повлекувањето на Боки од македонската естрада, ;( просто не можам да се соземам денеска од плачење од кога му го прочитав постот. :wasntme:

На calliope, nena2010 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  13. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Ретко плачам се трудам и да не е пред други ама одма солзи ми доаѓаат кога ќе видам друг да плаче ;( Пред некоја недела кога се собравме цел клас со класната бидејќи ќе не делат...сите кога почнаа од женски до машки... ;( па така и мене мми дојде ...

14. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Кога ќе слушнам, видам несреќно дете, а најголема болка ми предизвикува кога ќе прочитам дека некој му го одзел животот на своето детенце ;(
    Господ да ги казни таквите ѓаволи!!!
    Да исчезнат , да ги земе побрзо сите од земјава
    , и да не дозволи деца да страдаат ;(

16. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Од сабајле црна хроника се изначитав, не дека барав ама ете една на фејбук една во дневен весник и желудникот ме заболе. Млада мајка од Кина ја присилиле да абортира во 7ми месец па и ушет фотографија има со мртвиот фетус, па некоја дрогирана мајка кога било мало синчето, го кастрирала...аааа ај да не ви го расипувам и вас денот. Ама што се случува во светот?!?!не апокалипса, не знам што заслужуваме “човештвово„..

На Aleks96 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Кога ќе се сетам на денот кога го родив мојот прекрасен син - кога го видов во инкубаторот ;( ;( ;( срце мамино тоа е најтешкото нешто за една мајка....

18. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Не ми треба многу за да се расплачам, доста е да ме мавне некој bad филм и толку... :)

19. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Гладно животинче , бездомници , начинот на кој ме гледаше тој.................

20. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас имам мн. цврст карактер. Лошите нешта ме болат, допираат до моево срце, но тоа ретко го искажувам.
    Исто така и мн. ретко плачам. Ова видео (погребот на Тоше) кога и да го гледам ми идат солзи на очите. Впрочем незнам на кој не би му дошле. Болката на неговите родители страшно ме растажува ;(

http://www.youtube.com/watch?v=ju5jg2ad ... re=related