1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нешта што ви предизвикуваат солзи во очи...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lolipop23, 31 март 2010.

1. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Сиромаштијата и бедата на многу луѓе, неправдата, понижувањата, кога некој мисли дека е подобар од сите останати, но најмногу смртта, неуспехот, кавгите и стравот да не ги загубам најблиските или тие да ме загубат мене.......

На Srce01 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Кога ќе видам некое болно, гладно, повредено животинче : ;( Премногу ги сакам животните. Исто така ако некој ми приреди големо изненадување или ако видам некоја личност која со години не сум ја видела :)

3. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    148
    Не сум некоја голема плачка..
    Успевам да се воздржам во одредени ситуации, не можам да заплачам на пример од бес,не плачам ни кога ќе се осетам повредена.. тагувам во себе.
    Мегутоа, секогаш кога гледам лица со хендикеп - Даун,церебралци, слепи.. мене душата ми затреперува.. солзите ме загрцнуваат..ми се јавува цунами во стомакот.
    Солзи ми надоаѓаат и кога во убави и радосни моменти ми недостасува мојот татко ;( ..ми се мешаат чувствата на среќа и на тага. :(

4. Tazna-solzicka

Tazna-solzicka Нов член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27
    Кога ќе видам стари лица оставени на улица кои мораат да просат за да преживеат, е тоа страшно ме растажува. Исто така кога ќе видам млади луге инвалиди со штаки, како се мачат и секогаш се ставам на нивно место и ми доага некоја тага во градиве, и солзи во очиве и си викам што тие му згрешила на бога што им ускратува задоволство да и они како и останатите ги почувствуваат благодетите на ова време. Ете тоа е она што ме прави тажна и кога би имала многу пари би отворила една агенција со девојки и момци кои секако би биле платени за да им пружат љубов и внимание на овие луге да и они почувствуваат задоволство, бидејки реално тешко можат да си најдат партнер овие особи и доколку го најдат тој ќе биде некој сличен на нив, никогаш нема да имаат прилика да бидат со "нормална" особа.

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Siromastijata i bedata vo nasava drzava,tesko bolnite koi sto nemaat pari da se lekuvaat a fondot ne im izleguva v presret.Decata pitaci nasekade niz gradot...toa se mn.grdi sliki koi sto me nazaluvaat,a istovremeno i revoltiraat sto so godini nisto ne se menuva :(

6. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513

7. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Скоро се! Јас сум плачка и на среќа и на тага плачам... ете таква сум си.
    А има некои луге што ке кажат нешто и одма ме расплакуваат -тоа што ке го кажат ме погодува толку многу што плачам...

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Па зависи од денот...
    Има денови кога и некое куче скитник може да ме расплаче, а друг пат ни за смртта на комшијата нема да пуштам солза.

9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Сиромаштијата, нечистите понекогаш и крвави раце што молат за парче леб, луѓето што мрзнат со својот инструмент, невоспитаноста, урнати домови, збрчкани раце кои кријат томови приказни, неправедноста, солза во машки очи, болести, сирена на амбуланта, полиција, пожарна..

10. mirindaa

mirindaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    25
    некоја тажна песна,луѓе што просат за да купат една кифла да јадат,луѓе кои некогаш ми биле се а денеска ништо,тажни приказни кои животот може и умее да ги раскаже .. ;(

11. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Најмногу од се кога ке помислам дека на брат ми ,љубовта моја , мама , тато , дада ... им се случи нешто лошо. Е тогаш отепај ме нема да можам да се смирам .
    Кога ке видам некој болен од рак - тоа ме скршува , посебно мали дечиња ... ;(

12. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Некои приказни со поука како оваа на пример
    Еден ден. еден човек кој потекнуваше од богато семејство, го поведе својот син на патување низ земјата, со цел да му покаже како луѓето сиромашно живеат и дека треба да е среќен што има богат татко. Тие отидоа на една фарма и таму останаа неколку дена, за да малото момче почувствува колку е тешко да се живее во тие услови.

Кога се враќаа назад, кон домот, таткото го запраша своето синче: „Па, сине како ти се допадна патувањето?”

„Одлично беше тато” – му одговори замислено детето.

„Дали виде како живеат сиромашните луѓе сине?” – повторно запраша таткото

„О, и те како видов и почувствував” – рече малиот.

„Видов дека ние имаме едно куче, а тие имаат четири. Ние имаме базен кој достига до пола од нашата градина, а тие имаат поток кој нема крај. Ние имаме скапи стаклени фенери кои се палат кога ќе падне ноќ, а тие имаат цело небо со ѕвезди. Ние имаме мермерна патека од задната до предната градина, а тие имаат цел хоризонт. Ние имаме парче земја, а тие имаат цветни полиња за трчање. Ние имаме слуги, а тие им служат и помагаат на други. Ние ја купуваме нашата храна во пластични пакувања, а ним им расте насекаде. Ние имаме ѕидови околу нашиот имот за да не заштитат, а тие имаат пријатели кои ги штитат.”

Додека таткото засрамен и затечен од одговорот сфаќаше дека освен пари, тој ништо му немаше друго дадено на својот син, детето додаде:

„Ти благодарам тато што ми покажа колку сме сиромашни!”

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.679
    Допаѓања:
    174.605
    Болни деца, повредени животни....и коа ќе видам кој се има факултетска диплома!! ;(

14. 943pgpb678

943pgpb678 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Многи сум лесна на солзи. На секоја глупа работа ми доаѓаат солзи. Особено кога ќе добиам слаба оценка и дома нешо ќе ми речат за оценката :doh:

15. 943pgpb678

943pgpb678 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Многи сум лесна на солзи. На секоја глупа работа ми доаѓаат солзи. Особено кога ќе добиам слаба оценка и дома нешо ќе ми речат за оценката ај помош што да направам за да не плачам мислам да бидам по јака

16. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    бездомници и деца без родители јас мометално немам родитили и сум пораснта од мојта 5 година без татко и знам колку е тешко и тажно а особено оние деца сирачиња да имаш живи мајка и тако а да те остват да се мачиш сам нема потешко и пожално!

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Кога ќе видам болни деца и стари изнемоштени лица.

18. Pufce27

Pufce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    88
    поголема плачка од мене нема секоја тажна ситоација макар и во некој сериски филм може да ме расплаче а,понекогаш знам да заплачам и од среќа ... звучам како некоја лудача ама јас сум само премногу чувствителна :|

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Cuvstvitelna sum no nikogas ne iskazuvam pred drugi sekogas koga sum sama,,site me mislat bez custva deka sum dodeka site placat za nesto jas ne,,,duri i za svadbata koga me zede mazmi bev cvrsta i veruvale ili ne ni edna solza ne pustiv celiot den i mi rece edna zena kako mozes da nese natazis deka si zamina od domati,,,no zatoa koga legnavme so mazmi za cel den se iznaplakav :) tva e zivota

20. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    кога ќе помислам на бабами.... :'(