Bezdomnici,luge so teski bolesti za koi sekoj den donirame terorizam drugo da gi gledam najbliskite kiga stradaat :/ bukvalno se ...ne gledam nisto sto mi predizvikuva radost i verba vo lugevo ...
Κога гледам луѓе на семафоρи κаκо пρосат а неуκи луѓе на цела маκа ги исмејуваат и лицата κои немаат κρов над глава
Војна, сексуално злоставување на деца, болни животни, напатени и изнемоштени луѓе, вистински тажни и болни приказни, гладни деца како стојат пред излогот на некоја пекара....
има доста работи, ама една посебно: кога ќе видам стар баба или дедо како јаде сам/а...кога на крај на животниот век нема корка со кого да поделиш е ептен хартбрејк момент
Многу ме растажуваат нечии тажни судбини, болести, страдањата на луѓето кои живеат во сиромаштија, неостварената и невозможна љубов, разделбите...Ме растажуваат и кутрите повредени и бездомни животни. Жал ми е и за осамени стари лица на кои сите им го свртеле грбот. Емотивна сум и често се случува да заплачам кога ќе слушнам за нешто вакво.
Војна-веќе имам поминато во 2001 г. најлошото нешто што го имам поминато во животов. Малтретирање мали деца. Гладни,жедни и болни деца.
Najcesto i najmnogu se rasplakuvam na nekoja pesna od Tose Me pogoduva negovoto glasce, tekstot i toa sto veke go nema i odma me dopira na emocii Inaku voopsto najcesto placam na pesni so emotiven tekst i melodija
Посебно ме растажуваат децата кои често плачат за леб и мора се тоа да излезе медиумски за некој да им помогне, иако е тоа добро познато .."хуманите" луѓе собираат публицитет. Ме растажува и кога на фб ќе ми излета од некаде некое видео, каде измачуваат животни . Ах овој злобен свет
Злоупотребување на послабиот и оној кој неможе да се одбрани во моментот на било каков начин. Не само што солзи ми предизвикува, него и бес и гадење.
Тажни животински очи, солзите на моите најблиски (особено оние на мајка ми), тажни филмови и книги, песни кои ме потсеќаат на некого или нешто (на пр. See you again и Wish you were here ме потсеќаат на братучетка ми)... Тажни животни приказни....
Искреност кога некој зборува за себеси и секогаш кога некој ќе запамети нешто за мене за кое самата не сум ни помислила дека е важно
Во последно време плачам дури и за ситници. Овој период ми се струпаа проблеми, па така тажна и нервозна плачам за било што. Некако послесно дишам откако ќе се исплачам.