1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нешта што ви предизвикуваат солзи во очи...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lolipop23, 31 март 2010.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Нешта што ви тераат солзи во очи...

Загубите и тешките периоди низ кои морав да поминам во животот, сиромаштијата :@ , последиците од војните и се она што се лсучува за време на војна, деца без родители, љубовни приказни, животинчиња без дом, смртни случаеви, глад, сообраќајни несреќи...мн мн плачам :(

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    29.303

Плачам на филмови, книги, песни што предизвикуваат налив на емоции и ме потсетуваат на тажни периоди од мојот живот,стари изнемоштени луѓе, деца без родители, повредени животни, луѓе кои што живеат во сиромаштија, плачам на многу работи и сум многу емотивна личност..Еве едно видео што многу ме расплака:
    http://www.youtube.com/watch?v=GAaH_HlU ... r_embedded

На MarchelineAmaru, Shila89 и Mishela им се допаѓа ова.
  3. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    На Nine25 и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  4. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763

http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHg ... r_embedded

Не сум некоја плачка, многу ретко плачам кога сум сама, а не пак со некој друг.
    Ама, кога прв пат го гледав клипчево, се истурив плачејќи и пресушив, после тоа и да сакав неможев да плачам :D
    Ова нешто треба да се гледа секој ден, не еднаш или два пати, СЕКОЈ ДЕН.
    Треба да не потсети да бидеме благодарни за она што го имаме, како што вели тој.
    Ај да не зборам многу, гледајте го и ќе ви стане се јасно...

Едит: Ми текна на уште ТРИ видеа ме имаат расплакано...
    2-Песнава сама по себе е ужасно тажна и ги буди сите можни емоции во мене, а не па спотов... :x

http://www.youtube.com/watch?v=7qH4qyi1-Ys

http://www.youtube.com/watch?v=IuRE6HZL41U
    3- Типична филмска сцена, баш за оваа намена, да расплака некого. Никогаш не плачам на филмови, ама толку бев опседната со Рајан и Мариса, и кога ја даваа серијата на А1 воопшто незнаев дека Мариса ќе умре... Кога видов МАРИСА ДАЈС пропаднав во земја, а кога заврши видеово, бев стаписана, во шок, толку многу ме погоди. И сега кога го гледам ми е жал...

http://www.youtube.com/watch?v=cdIcP12Kd5k

4- Песнава ме убива во поим. Толку емоции набиени во едно место, текстот, гласот на човеков... Уф, кога ја слушам мислам дека некој ми го вади срцето на живо...

БТВ, уствари кога ќе размислам подобро, да, често плачам хахаа :)

5. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10

Паааа деца без родителиииии ;( .....сиромаштијатааааа :@ луѓе измачени,бездомници и гладни целите во партали и деца исто така,насилство врз деца ;( ;( :worried: :worried: ;(

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962

За повеќе ама сега се сеќавам само на филмови, најмногу плачев за филмот ,,Хачико‘‘ (Hachiko: A Dog's Story) гледајте го и подгответе си резервно марамче навистина е многу тажен :(

7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857

Можеби сум луда но изгледа период ми е. Веќе подолго време скоро на се` се расплакувам. Ми се случи еднаш една баба да ја слушам како зборува за своето семејство, ама ептен стара беше 80 и кусур години. Дека таа била најмлада од своите браќа и сестри кои сите биле живи, па замислете тие колку се стари. Како многу била битна хармонијата и топлината која владее во домот. Па како била поносна на своите деца кои успеале во животот. Некому можеби му беше здодевна, но јас со влажни очи ја гледав и верно ја слушав, како жената била среќна низ целиот живот и сега на стари години се гордее и се потсетува. Дурго исто така ме тераат на солзи ситуации кога некој ќе ми покаже слика од некоја личност и ќе ми каже колку му значи, пример ако е далеку или ако ја нема повеќе. Се расплакувам на тажни приказни, на емисијата ,,Све за љубав‘‘ , на филмови. Се расплакувам на личности кои имале тешки периоди во нивните животи но сепак застанале на нозе и продолжиле со својот живот. Ме тераат на солзи и се восхитувам. Ме натажува сиромаштија, бездомници, сираци. Никакви услови за живеење, болка кај блиските, страдање... Можам да заплачам дури кога гледам машко да плаче, е машки солзи воопшто не можам да поднесам. Нели машките се од посилниот пол, па за да заплаче сигурно нешто многу го повредило.

Еве на оваа жена и се восхитувам и верувајте единствена приказна до сега на која секојпат ми се насолзуваат очите кога ја гледам.

http://www.youtube.com/watch?v=BP4G0A-oM8s

8. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99

порано бев голема плачка но едн ден си вети самта на себе дека нема да запалчам и вистина година дена не заплакв станва мн бесчусвителна сеа ми е уште потешко него порано!! затоа луѓе плачете олеснете се!!!убаво да се исказат емоциите на каков и да е начин!!

9. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Не расправај :'( :'( :'( толку имам плачено на тој филм што неможев да се совземам

10. Inna15

Inna15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8

Музиката...Текстовите во некои песни навистина можат многу длабоко да допрат до мене...Може да ме расплаче некое позитивно мислење за мене (кога ќе ми го каже некој близок) исто како и негативното...Може да ме расплаче и да почувствувам длабока болка во мене, некое машко...Или некоја загуба, изненадување, проблем..Често плачам, и не се срмамам од тоа..Ги искажувам свите емоции пред самата себеси, иако ми е потешко тоа да го направам пред други...

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.107
    Допаѓања:
    112.665

Секогш кога ја слушам песнава плачам како мало дете.

<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4I3TxyYDcSw?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4I3TxyYDcSw?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="349"></embed></object>

еве го и текстот

Mamma
    You gave life to me
    Turned a baby into a lady

And mamma
    All you had to offer
    Was a promise of a lifetime of love

Now I know
    There is no other
    Love like a mother's love for her child

And I know
    love so complete
    Someday must leave
    Must say goodbye

Goodbye's the saddest word I'll ever hear
    Goodbye's the last time I will hold you near
    Someday you'll say that word and I will cry
    It'll break my heart to hear you say goodbye

Mamma
    You gave love to me
    Turned a young one into a woman

And mamma
    All I ever needed
    Was a guarantee of you loving me

'Cause I know
    There is no other
    Love like a mother's love for her child

And it hurts so
    That something so strong
    Someday'll be gone, must say goodbye

But the love you givin me will always live
    You'll always be there every time I fall
    You are to me the greatest love of all

you take my weakness
    and make me strong
    And I will always love you
    Till forever comes

And when you need me
    I'll be there for you always
    I'll be there your whole life through
    I'll be there Please stop crying its me, mamma

I'll be your beacon through your darkest night
    I'll be your wings that guide your broken heart
    I'll be your shelter through the raging storm
    and I will love you till forever comes

'Till we meet again...
    Until then...
    Goodbye......

А инаку си плачам и на филмови и на серии и на нечии судбини. А на свадба ако ја слушнам Черешна се од орен корнеше плачам ко мало дете . Таа песна ми е најтрауматична за една невеста и мислам дека треба да се забрани со устав!!

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299

Ме растажува сликата на мало, болно детенце. Невини душички кои се принудени уште од најраната возраст да препаснат во борци. Ништо потажно од тоа :( Едвај ги спречувам солзите и чувствувам внатрешен немир :|
    Понекогаш и некоја песна, во моменти кога сум тажна или разочарана.

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

по природа сум емотивец и голема плачка
    и плачам на се, и на емотивни моменти, понекогаш кога навистина ми е тешко или од лутина
    а најжално ми е кога ке видам луге како просат по улица, или пред Тинекс во центар или на клиника
    или пак некое повредено животинче(мачка, куче)
    тогаш солзите во очитеи не престануваат да течат сами по себе... :sweat: ;( ;(

14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641

Пишувам текстови и стихови, па кога ќе налетам на тие тетратки (а веќе поминало време откако сум ги запишала) ми надоаѓаат солзи, секако на тажните страници.
    Еве еден извадок напишан пред околу 3 години:
    Отиде...И ти, таа храбра личност која на ништо не потклекнуваше се предаде и отиде. Ме остави како мала срна залутана во ноќта низ страшна шума во која ретко допираат сончеви зраци. Не знаеше дека после тебе ќе бидам сама...и уништена. Иако опкружена со блиските, јас сум сама без тебе. Ти ми ги пролеа првите искрени солзи, ми покажа дека личностите кои си заминуваат најмногу ги сакаме... Ми покажа колку сум те сакала, ми покажа колку ми е преазно, пусто и штуро без тебе, но попусто. Беше предоцна кога сфатив што се можевме да правиме заедно. Колку сме пропуштиле! Не жалам за ништо, не жалам ако некого повредив со солзите кои ги пролеав за тебе, не жалам бидејки тие солзи не беа ништо во споредба со оние кои се слеаа во мојата душа и таму се залепија. Тие секогаш ќе ми ја држат душата расплакана!
    Зар веруваше некој дека толку бргу ќе заминеш? Јас не! Верував дека ќе се бориш, дека се ќе победиш, но..не успеа. Се прашувам дали ти фалев јас, дали не ти дадов доволно сила за да се избориш и да останеш крај мене во денешниве мигови...Одговорот го немам! Повторно солзи во очиве и немири во душава. Твоето мртво тело кое тој ден го видов...ах, сеуште ми е пред очи таа глетка...тоа ми ја раскина душата на два дела. Едниот дел е во мене и ме држи во живот, ми дава сила да продолжам да се борам и надеж дека еден ден пак ќе сме заедно. А другиот, другиот дел отиде со тебе. Отиде меѓу ангелите од кои сега и ти си дел. Тој дел од мојата душа секогаш ќе е со тебе и ќе се потсетува дека те сакав, те сакам и ќе те сакам!

Друго нешто што ме растажува е песната Небеске кочије на Нови фосили. Е тогаш буквално пролевам солза кај и да сум кога ја слушам.
    http://www.youtube.com/watch?v=RuEben37jnQ

Ni Bog ne prasta sve
    i prstom kazuje
    ko dalje ne moze
    i koga odnose nebeske kocije

Ja molim za tebe
    sa neba andjele
    da ne dolaze
    da zaustave nebeske kocije

Ako treba ja cu poci
    mjesto tebe ove noci
    da te spasim
    da te sacuvam

I do Boga i do neba
    i jos vise ako treba
    samo da te meni ostave
    nebeske kocije

На Aleks96, MarchelineAmaru, palavoto.devojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7

леле и јас многу плачам..али само кога сум сама..на песни филмови..нон-стоп си плачам.. :D

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949

по природа сум јака личност но срцето дури ми плачи кога
    ќе видам болно детенце за кое сите се борат да се спаси
    плачам за луѓе кој се на работ на егзистенција за паметни деца кој неможат да се образуваат заради финансиите и да бидат луѓе на место
    плачам за луѓе кој се без дом и кој премрзнати умираат по улиците кога би имала многу пари би изградила топол дом за бездомници
    плачам кога ќе видам како луѓето бараат храна и облека во контињерите
    да плачам за овие работи...

На s.u.n.s.h.i.n.e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895

Не сум емотивка некоја. Не сум ни камен. Ама порадо поголемиот дел од работите би ги примила ладно отколку стресно.

Многу изгубив во животов. Има што да ме тера на плач. Добар дел од животов по гробишта и погреби го поминав.

Само од тоа се плашам и тоа ми навира солзи во очите... дека можеби некогаш повторно некој близок ке ми снема.
    ... сите сеќавања, сите слики, сите песни што ме потсетуваат на некој од моите другари или роднини... ми ја пара душаат душава...

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70

И јас плачам кога гледам некој филмови тажни што се или кога се карам со некој или кога ќе ме изнервира некој и кога ќе помислам дека ништо убаво не ми се случува :( ;(

19. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892

Исто. Имавме презентација од Црвен Крст за дечиња без родители и на улица, абе едвај се воздржав! :tmi:

20. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32

Филмот ''Closer'' секогаш ми предизвикува солзи,а за ''The Blower's daughter'' мислам дека не треба да се коментира.Сега кога го пишувам коментарот ми течат солзи бидејќи се потсеќам на некои сцени од филмот,а песната само ми тече низ паметот.
    http://www.youtube.com/watch?v=5YXVMCHG-Nk