Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Не)Планирана бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од DarkStormm, 23 јули 2022.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.878
    Допаѓања:
    267.284
    Не е научна фантазија.
    Зошто мислиш дека не можам јас или која било тоа да го изведе?

Еве ако ми успее, има тој одговорност или нема?

На senjorita-v, cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  2. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Безразлика дали зборуваме за маж или жена, секој може да направи нешто доколку тоа го замислил.

Ниту во еден случај не е оправдано, ниту пак човечки.

Не е во ред мажот намерно да свршува во жената за да ја затрудни без нејзино знаење и одобрување. Исто така подеднакво не е во ред жената да прави подли скришни работи за да затрудни - пример: прекинување на апчиња, ставање на спермата во себе или дупење кондоми.

Себично е, неодговорно, злобно тоа да му го направиш на својот партнер. Сепак во прашање е нов живот, промени, одговорности. Не секој е спремен за тоа.

На Cupcakee31, cresa-jagoda, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не е подеднакво.

Кога ќе носат и мажите плод, тогаш ќе е подеднакво.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Значи лошо е кога мажот ќе сврши во жената? А жената ако прави подли потези за да забремени намерно ако... таа сакала да стане мамичка и оправдано е?

Примерот од пред неколку страни е жената да прекине со апчиња, а мажот да не знае за тоа и сеуште да свршува во неа. Таа останува бремена и тој морал да сноси одговорност бидејќи бил крив?

А што кога жена сама во себе ќе ја стави спермата и забремени. Кој е овде одговорен? Што сега ова излегува дека мажот треба да си ја пие сам спермата за да не заврши некаде кадешто не треба.

На cresa-jagoda и DarkStormm им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Се' што треба да направи 'мажот' е да натни кондом и да не свршува во нејзе.
    не му кладе некој пиштол на чело, за да еба без кондом.

Ама неее...
    Нив 'ги стега' и после, ти си крива за се'!

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  6. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Приемер мажена сум и пијам апчиња, не се плашиме од СПБ. Кажи ми една причина зошто да не свршува во мене? Заштитени сме ете од бременост.

Треба да сум ментално нездрава за да ги прекинам апчињата без да му кажам за намерно да останам бремена.

И не ми кажа што кога жените прават подли потези за да останат бремени? Тогаш оправдано е за да станат мамички?

На drugarka, cresa-jagoda, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Се што пишувам е over thinking scenario. Пост породилната депресија ме дотолчи, планирано ми беше првото дете ама некако тешко се снајдов, еве го 2 годинки е и тешко ми е претешко. Ми се створи одбивност од нова бременост и се одново да правам од неспиење, до нервози и се што претрпев. Не сум пишувала не ми ја знаете приказната, Година ипол по пораѓај дури се оправив психички. Поради тој страв од друго дете сум несигурна многу. Не знам како да се изразам правилно. Во последно време сите коментираат за второ, како сум морала да родам, сите имале барем по две, зарем сам ќе си играл син ми, себичен ќе бил итн итн. Знаете какви се коментари има. Плус слушам и вакви приказни измамнички кој кого зафркнал и искрено се пострашно ми станува. Не знам можда трипујем ама не сум никако спремна пак се одново да терам и зато вков страв има кај мене и вакви размислувања. Ме плаши и тоа што се дрзнуваат многумина да го советуваат маж ми како да направи дете што поскоро, дури сме млади требало и слични глупости.

Нормално не се чувствувам должна да родам второ за да зачувам брак. Само не ми е јасно како некои се справиле со ваква ситуација во бракот. Моментално не сум во таква ситуација ама ќе признаам дека се плашам да не се најдам во таква ситуација во иднина. Значи ладнокрвни одговори од немажени/неженети кои трчаат да кажат РАЗВЕДИ СЕ не сакам. Толку и јас знам. Да е врска во прашање одма ќе раскинам без око да ми трепне. Ама брак ? Сме стварале заедно, дете веќе имаме, не е така едноставно да се разведеш. Тоа ќе дојде со последици. Не би да пишувам оти и за тоа имам сценарија милион, ама еве најважното, ако дојде до развод старателството и да е кај мене нема да можам со детето да заминам во странство без дозвола од татко така ? Не е баш така само разведи се. Мора да има начин да се разговара и да се разберат партнерите. Побогу не сме сите во брак само за да сме во иста куќа и деца да гледаме заедно. Бракот е многу повеќе од тоа.

@Mantub Пишав погоре. Разговаравме дека сега за сега немаме план за второ. Не дека се сомневам тоа дека ќе ми направи дете на таков начин. Ама јебига човек што преживеал многу нешта од сѐ се плаши и на сѐ треба да пази.
    Кога правевме муабет рече само дека сакал две деца да има, но дека е рано уште за второ. Јас сум решена дека и понатаму нема да сакам. Он ми вели ќе се предомислиш, има време за некоја година. Не пикам ништо под тепих, разговарано е. Ама јебига и други разговарале и верувале па сеа бремени или со неколку деца се. Не сакам да бидам бремена против моја волја. Не можам во никого да имам 100% доверба кога немам ни во сама себе доверба понекогаш.

На Lostinparadise, LiquidLuna, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Ако примаш орална контрацепција, нема причина да користи кондом
    Ама нема ни причина да не користи кондом, ако не ти верува... уште помалку има причина, да не сака дете и да свршува во тебе.
    Од шо мака?
    Ни едно контрацептивно сретство не е 100% сигурно.

9. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329

Пред некоја страна една членка пишала дека кога таа ќе сака да роди ќе ги прекине апчињата ќе забремени и ќе си роди. Без тој да знае дека таа го прекинала. За тоа ми е муабетот.

Се додека сум на орална контрацепција во ред е да свршува во мене. Но кога ќе ја прекинам човечки е да му кажам за да почне да користи кондом, а не да се правам паметна да кријам за да забременам.

Крајно нечовечки е да се крие жената дека прекинала орална контрацепција за да забремени, крајно нечовечки е мажот да и сврши внатре доколку не се заштитени. Доколку се заштитени со одредена контрацепција не знам зошто не би свршил тој во неа?

Но, муабетов оде надвор од контекст. На крајот од денот има жени кои намерно остануваат бремени, и мажи кои намерно ќе ја забременат. И двата случаеви се болни и неодговорни.

На cresa-jagoda, Ajronmen, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    20.599
    Има затоа што...сепак свршил.

11. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    А сега значи тој не смее ниту во кондом да сврши надвор од жената? Фино лепо нека си ја испие спермата па да нема сомневање.

На potatoface, Cupcakee31, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    20.599
    Нека научи да достигнува оргазам без да исфрла сперма па после нека оргазмира колку сака и без кондом

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.878
    Допаѓања:
    267.284
    Јас па поеќе жени знам шо нејќат кондом, им сметал.

Ја не го осеќам кондомот 8-|

На potatoface, senjorita-v, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.447
    Спремата немала да направи бебе ако останала на стомакот или во кондомот и не била набутана внатре. ;)

На senjorita-v, Cupcakee31, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: НЕ МОЖАМ ЕЈ:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На potatoface, MeowMeow, mucka3 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.878
    Допаѓања:
    267.284
    Значи ако воопшто сврши крив е :D

Ок :D

Јас па ако се сексам со некој и тој не сврши, како лична навреда тоа ќе го сфатам.

На potatoface, Lostinparadise, senjorita-v и 16 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    И јас не го осеќам и ич не ми е јасно шо осеќаат...

На senjorita-v, cresa-jagoda, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Сфаќам дека хипотетички имаше напишано. Мислам дека те сфаќам што сакаш да кажеш.
    Сопругот воопшто не те тера на уште деца, туку тебе те фаќа можеби паника од околината. Можеби си викаш што ако ги послуша и ете му створат доволно притисок, па потоа тој тебе да ти ствара притисок?
    Според мене најдобро е да разговараш со сопругот за тоа како се чувствуваш. Се додека тој те разбира и не ги дели ставовите на околината, немаш причини за грижа.

Што се однесува до болдираниот дел, никогаш нема да сфатам како брачен статус има врска со општа логика, ама ете ќе го почитувам тоа и тука веќе престанувам со реплицирање.

На cresa-jagoda, sj *O*, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.878
    Допаѓања:
    267.284
    Умирам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На potatoface, senjorita-v, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    20.599
    Јас сум увреѓена ако сврши ама океј, секој со своето.
    Има начин да ебе момакот и два саати без да сврши, има начин да достигне оргазам и без да ејакулира. Има начин. Прочитај за dry orgasm кај мажи.