Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Не)Планирана бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од DarkStormm, 23 јули 2022.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Можно ли е некој да е толку неедуциран.:D
    Вие најдете со кој да дискутирате:rofl:

На potatoface, MeowMeow, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.984
    Допаѓања:
    267.996
    Мојата сексуална преференца е вет оргазам :D

На potatoface, Vanwik, senjorita-v и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    20.922
    Абе нека биде твојата каква сакаш.
    Јас ти зборам дека е можно да оргазмира а да нема ејакулација и таа појава се вика така, не е мит или глупост тоа.
    Или средства си постојат да превенираат рана ејакулација.

4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.984
    Допаѓања:
    267.996
    Ниту ти оспорив мислење ;)

И понатаму јас сум психопатот ако фатам да се самооплодувам.

Иначе, пошто се едуцираш по нет, таман прочитај дека да, можеш маж да силуваш.

Баш затоа што кај нив оргазмот е и многу повеќе механичка работа него кај нас.

На potatoface, senjorita-v, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.827
    Допаѓања:
    23.478
    Girl. :rofl: Остај мажите на раат да свршуваат. Наместо да тераш некој да учи суви оргазми за тебе земи еби се со женско ќе ти задоволи повише од еден критериум.

На potatoface, senjorita-v, MeowMeow и 16 други им се допаѓа ова.
  6. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Да добро си ме сфатила.

Има врска. Реков веќе брак не е само гледање деца и живеење во иста куќа. Кога не бев мажена и јас многу лесно советував на секој што нешто му пречи во брак да оди одма да поднесе за развод. Боже мој и сега мислам така за екстремни ситуации како насилство (психичко и физичко), непочитување на став (било каков па и наметната бременост), присила на било што итн.
    Ама сега кога сум во брак поинаку гледам. Не е така лесно да се разведеш, ќе треба да сносиш многу последици. И плус брачниот партнер зависи како го гледаш. Ако го гледаш како животен сопатник не можеш ладнокрвно да се разведеш. Како што реков, има повеќе опции, и развод не е исклучена, ама барам малку по софистицирано решение. нормално не по секоја цена да останам во брак.

На Snowflake97, Bezimenka90, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    20.922
    Леле како го кажуваш ова чиниш сум отишла и на сите сум им ги врзала во чвор:D
    По жени не сум:D

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.827
    Допаѓања:
    23.478
    Аааа ни ти нејќеш гарантирана контрацепција м?:D

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    20.922
    Сакам за сакање ама со женско повеќе од другарка не можам да сум.
    Затоа кај машко барам пристапни опции.

10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    8.909
    Ако го прочиташ целото мислење ќе сфатиш дека зборувам за парови што одлучиле да користат хормонална контрацепција.
    Не може да им ги знаеме на сите желбите и фетишите.

На Srckata28 и DarkStormm им се допаѓа ова.
  11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Дали си ти нормална?:rofl::rofl::rofl:
    На темава, немојте да имате секс со некој во кој немате доверба. Сексот треба да претставува уживање, а не секоја секунда од истиот да де стресирате и да корните коси да не случајно останите трудни.

На potatoface, LiquidLuna, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.984
    Допаѓања:
    267.996
    Па еве, сама размисли.
    Ако си со партнер што е толку саможивен и подмолен, мислиш дека е тоа функционален брак?

Не знам за разводи, ама знам дека една од причините за разделба после 13 години беше тоа што мене ич не ми се брза со деца, а тој чувствува дека му требаат веќе.

Имаше неколку "обиди" и кога видов колку тој се потресува на секое мое добивање, а колку јас не се потресувам, сфатив и дека да останам бремена не е редно, чим не осеќам доволно желба.

Никој не треба да стане родител со сила.

И крајно решение секако, е развод, ако сите други опции се потрошени (не мислам на скришно пиење пулули, норлево, абортирања итн.).

На senjorita-v, cresa-jagoda, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Koj bolen mozok ova bi go pravel!?!
    Zar i vakvo neshto postoi?
    So shpric da se oplodi od spermata...nemam komentar

На cresa-jagoda, sj *O*, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    20.922
    Абе вака за све ве лажат.
    Не можам да контролирам ерекција, не можам да контролирам да свршам, не е до мене ако свршам порано итн итн.
    Апсолутно можат.

15. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:Леле женооооо зашиј му го дај баба ти нека го помине на машина 2-3 пати

На sj *O*, MeowMeow, Kom.pot и 5 други им се допаѓа ова.
  16. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Не сум со таков човек. Барем мислам дека не сум. Ама ете почнав да замислувам секакви сценарија. Не знам како се вика моето психичко нарушување ама замислувам ситуации и сакам да знам однапред што да преземам ВО СЛУЧАЈ да се најдам во таква или слична ситуација. Барам разумни решенија. Реков не да останувам во брак со некого по секоја цена.

На CameliaMiller и sj *O* им се допаѓа ова.
  17. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    На темава, не може да дојде до непланирано бременост доколку се користи заштита. Мене лично кондомот не ми смета, ниту пак него. Ако некогаш почнам со орална контрацепција ќе му предложам доколку сака без кондом, бидејќи сепак сме заштитени од бременост. Ако престанам пак ќе му кажам за да почне да користи кондом. Се додека има заштита било каква, не паничам и уживам максимално. Секогаш свршува во кондомот внатре во мене, еднаш има пукнато и веднаш се слушна и осети. Невозможно е да не слушнеш и осетиш кога пука.

На Irinkka, cresa-jagoda, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Јас те сфатив дека ти се плашиш од иднината. За околината реално не треба да ти е гајле. Сега имаш едно дете и нека е здраво и живо! Повеќе сфатив дека се плашиш маж ти дане подлегне на зборувањата од околината. Доколку се има разбирање во бракот, не верувам да ги слуша тој другите. Ти јасно си му дала до знаење дека не си спремна и дека не сакаш. Истото и тој го потврдил, рано е. Другите што сакаат нека зборат.

Следен пат некоја ако ти се испонаша така дрско зошто не планираш второ кажи и поради такви како неа. Многу си земаат за право да зборат мислиш цел живот се врти околу раѓање на деца. Гледај ти да се средиш, да дојдиш во нормала. Другото се може да чека и да чека.

На sj *O*, cresa-jagoda, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  19. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Многумина не ја сфатија темата. Со причина тоа (НЕ) е во заграда значи не е целосно непланирана, туку е планирана од еден од партнерите. Пукање кондом ќе осетиш, ама ако го дупне претходно како ќе знаеш?

Инаку тоа што си ми реплицирала. На паметњаковичи знам како да им го покажам местото, веќе многу пати се случува и преку глава ми е од непотребни коментари.
    Не верувам и јас да ги слуша муабетите на такви луѓе, ама ете пусти страв.
    Се договоривме дека сега немаме таков план. Ама мислењата се менуваат.Од кај да знам дека некој нема да му изврши влијание во меѓувреме ? Ми вели за некоја година. Не ми дава мир тоа, ќе поминат и тие неколку години, тогаш што правиме ?

На CameliaMiller, sj *O* и Srckata28 им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.984
    Допаѓања:
    267.996
    Знам, зборуваме за хипотетички сценарија, посебно затоа што и јас едно време се плашев дека ќе фати трикови да прави за да ме убеди.

Си зборувала со него и си наишла на разбирање, тоа е важно. А такви грозоморни чинови, со сила дете правење, да, за развод е, или за раскинување. За крај е.

Ќе го искористам твојот пример, не кажувам дека маж ти е таков, претпоставен пример кој е нечија реалност.

Значи ти не сакаш дете, од х и у причини, може да е трауматично искуство со првото, или ете постпартална депресија или сакаш да се посветиш на кариера или ете се гледаш како мајка на само едно дете.

За тој без твое знаење и согласност ти направи дете, знаејќи дека ти не сакаш, треба толку многу да не те почитува како личност, до таа мера да нема никаква почит ни кон твоето физичко и психичко здравје, толкава себичност да ти ја одземе автономијата и интегритетот над твоето тело, што не треба да биде прашањето како да се остане во таков брак после таков чин. Тоа е силување.

За тој маж не си личност. Своевина си му.

Прашањето е како да ги спречиме дебилните коментари од околина и да не нормализираме дека тој не треба да не' прашува многу-многу.

Ти си направила тоа што треба - со него отворено разговараш и тоа е тоа, тоа е начинот.

Замисли колку жени се во бракови каде не можат да бираат?

Некој рече да се затвори темата, но мислам дека темата е супер, стравот кој ти се јавува не е само кај тебе, во право си да одлучуваш за себе дали ниедно, едно или 5 деца ќе родиш.

И е тема која е табу, сите знаеме колку вакви на препад бремености има.

На senjorita-v, sj *O*, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.