Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Не)Планирана бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од DarkStormm, 23 јули 2022.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.392
    Допаѓања:
    13.391
    Отворено сум го правела муабетот со маж ми, реков над 35 не раѓам, и он ми вика е што ако останеш трудна? Мојот одговор беше: ако ти ме затрудниш над 35 кога знаеш дека нејќам да раѓам, јас ќе абортирам иако ќе знам дека ти ќе го сакаш тоа дете.
    Што ако сум во брак, имаме едно дете, ако не сакам да родам зарем ќе се предомислам ако он решил дека така треба... Останување трудна заради желба на само едниот партнер (сеедно кој) е огромна глупост, без разлика дали се работи за млад пар, пар во брак, пар со деца, што и да е.

На warrior, Dust, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    46.110
    12 години не користам заштита, досега требаше 10 деца да родам (facepalm) не кај секоја е лесно зачнувањето.
    Членкава е една од ретките и уште една особа знам од околина со ист случај...

На senjorita-v, dunika, Carolin. и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    Дечки, темава не е баш за непланирана бременост од незаштитен однос, темава според првото мислење е кога намерно од само една страна не се превземаат договорените мерки за заштита.

Има многу парови кои се во брак или во долги врски, имаат секс без заштита, со голема доверба меѓу себе, особено во машкото во овие случаеви, ама се спремни да превземат одговорност доколку нешто се случи, зрели возрасни личности вака размислуваат.

На Осе, DarkStormm, _beautyy_ и 4 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Ајде ве молам без навреди и лични напади, држете се до темата.

На DarkStormm и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Добро крај крајова во случаи кај што она не пиела апчиња а лаже дека пиела е помала штета отколку он да сврши во нејзе без дозвола. Да не се лажеме дека е исто.
    Секако жената го носи 9 месеци, така да она треба да одлучи дали и кога ќе биде мајка, не партнерот нејзин. Пак од неговото свршување зависи дали ќе има или нема бременост. Така да, и да лажела она и да не, треба да си преземе одговорност типацот. Дали ќе остане со неа, негова работа. Ама да сврши а после за детето, ја нисам одавде е крајно идиотски.

Последна измена: 24 јули 2022
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    Што збориш, ај сега не претерувај. :shake:

7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Па не е исто јас сама да сакам да станам мајка по своја воља и тој да ме затрудни без да сакам, нели? Ако сакам да сум ЈАС мајка, други работи не ме занимаат.

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.305
    Има банки за сперма. Мала си ако мислиш дека едното има тежина другото не.

9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Ако свршува, прифаќа и татко да биде, точка :)

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    Па тогаш ако имаш секс, прифаќаш да станеш мајка. :^) Аргумент користен од про лајфери бтв.

Не можеш да искористиш некој за ти сама да се одлучиш да станеш мајка. Треба да знае машкото во што се впушта кога има секс. А тоа да заглавиш некого да биде со тебе не е добра причина да си мајка секако.:?:

На senjorita-v и Осе им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Дали ќе останеш трудна зависи од неговото свршување, не од твоето имање секс. Можеш да имаш разумно и безбедно секс со кондом рецимо. Ама не можеш да свршиш "разумно и безбедно" во партнерката без кондом. Ако свршиш, само од среќа зависи дали ќе забремени или не. Чим си свршил, си прифатил да бидеш татко.

Не ми беше да остане со мене. Зборев за одговорност према детето. Мене не мора да ме сака и да сме заедно, ама за детето е друго. Зборам нели, хипотетички.
    Ако неќе дете, нека не прифаќа секс без кондом и тоа е тоа. Не викам да го силува партнерката, бог да чува.

На Осе и sj *O* им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.305
    Не знаеш што си напишала... Лажење е лажење. Од било чија страна. Подмолно правење деца е бедно. Неетички. Нехумано.

На Campanula, Bezimenka90, ane.bella и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Он ако не сврши во неа, она нека лаже колку сака, нема да забремени.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    А што ако партнерката ги пука кондомите намерно, пример? :)

Пошто тука збориме буквално за намерно наметнување да затрудни. Дали ќе е со неземање контрацепција или вака, едно исто е.

Во секој секс постојат граници и тоа е тоа, проблемот е во луѓето кои не ги почитуваат тие граници, а не во маж што сака да свршува без да има последици.

На senjorita-v, Осе, DarkStormm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Не зборев за таков случај. Зборев кај што мажов се потпира на тоа дека она пие контрацептиви или зема друга хормонска контрацепција и слободно свршува во неа без кондом. Значи без кондом.
    Па и за со кондом ќе вади пред свршување. Или нема да сврши воопшто уз секс, симпл.
    Ама ако сврши во неа што очекува дека ќе се деси? Нема сигурно да заврнат лисици, туку она со голема веројатност ќе затрудни, пак симпл. На ниедна контрацепција освен кондом не треба да се потпираш.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    А јас ти велам дека да се ослонуваш контрацепција е валидно и е психопатски намерно да прекинеш да не пиеш контрацепција без да кажеш. Дечкото да знае дека не пие девојката контрацепција нема да сврши внатре или ќе си стави кондом. Не зборуваме тука за ризикот што доаѓа и со контрацепција и со кондом, тоа е веќе случајна бременост.

Исто е и ако машкото сврши во девојката намерно. Она се ослонила на него да излезе на време. Да знаела дека ќе и сврши внатре, исто би барала кондом или не би имала воопшто секс со тој човек.

На Осе и DarkStormm им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Ама јас ти кажувам дека не мора воопшто да сврши во неа in the first place, сфаќаш? Значи не - мо-ра
    Значи и највеќе да ѝ верува, не е приморан да сврши во неа. Кој го тера? Зошто да туфка глава (ако воопшто му е гајле) место да биде сигурен. Она нека лаже, он за себе треба да си мисли, не да се опушта премногу.
    Јас користам контрацепција за себе, зашто јас не сум спремна за бебе, не заради него. Кога ќе сакам да бидам мајка нема да ја користам, нема сигурно од него да барам дозвола да ја прекинам.
    А за вториот случај пак е он крив гледаш? Значи пак идеме до неговото свршување внатре кое многу едноставно може да се избегне.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.445
    Леле. (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) Што сакаш прави со своето тело, он мора да знае и да се одлучи дали сака да направи бебе или не.

Крив е оној што не се држи до „договорот“ и точка.

На Bezimenka90, Осе, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    20.584
    Епа ако не сака он бебе, нема да свршува во мене, толку е просто и едноставно. Ако не сврши нема да затруднам. Не знам што не е јасно?
    Пак околу истото се вртиме.

20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.305
    Ако имаат секс без кондом затоа што жената пие контрацепција, тогаш е превара. Затоа што може и од пресемена да остане бремена.

На mal.ecka и DarkStormm им се допаѓа ова.