Постојат со саглам мажи, што не се шовинисти, што почитуваат жени, што не се растени во конзервативна средина. Јас такви рееетко ретко среќавам. Сме искусиле фала богу, не дека не сме биле заљубени и све тоа. Ама само велам дека колку и да ти значи некој, не треба да се погазуваш себе заради него. Како што полека се отфрла она - родител ти мисли најдобро, така треба и тоа дека ако некого сакаш дека треба сѐ да правиш за него. Дури и работи кои тебе не ти пречат. Мене на многу болен начин ми станаа јасни некои работи. А некогаш мислев исто како тебе. Ама што се деси нема да кажам и можеш барем да имаш разбирање оти на никој не знаеш што му биднало.
Ова не е го кажувам како напад, ама темава ќе имаше 3 страни ако Munchmallow20 не се вклучеше во дискусијата.
Се гледа дека "немате" проблем со доверба Не е во ред ниту пак е нормално да се има толку злоба, безобразлук и себичност во себе, и единствено нешто што се постигнува кај другите со се ова е само сожалување, ништо друго.
А бе ајде молим те....кој како се ебел,која како си направила сама дете (нели без знаење на партнерот дека не пиела апчиња),која е спремна за дете која се ебе за ќеиф...абе аманннннн.Д Р А М А.
Мислам стопати кажав. Зашто јас ќе бидам трудна. Моето не завршува со онадењето како неговото. Плус е силување тоа, ако неќам.
"Не ми е гајле за него, сам си е крив" - тоа е баш себичност, не туку правдајте нешто што не е за правдање.
Како бе вака зборуваш? Па 99% машко се нафаќа да сврши во девојка само ако пие контрацепција. Доколку не пие и не планира бременост, никој не се нафаќа. Свесна ли си што зборуваш? Или можеби и ти си една од тие што може да подметне бременост? И не. Нема да си го чувс доколку не се согласил за бременост. Така да, џабе подметнувате. Бременоста не ви е спас за да ве задржи дечкото. Срамота одвратно во 21ви век сеуште со заостанато и злобно размислување.
Ти не си себична и не користиш превенција од бременост. Ти посакуваш да подметнеш бременост (НЕпланирана бременост) инда се изживуваш врз партнерот. Доволно те прочитавме сите на форумов.
Smetam deka nekoi principi kako: planiranje na bebe zaedno od strana na dvata partneri se podrazbira. Koristenjeto na kontracepcija e pretpazlivost, a nekoristenje i pritoa krienje za nekoristenjeto od strana na edniot partner e krajno nechovechki bez ogled na toa dali stanuva zbor za mazh sho e izlazhan ili zhena sho e izlazhana. Lagata ne poznava pol. Lagata e laga bez ogled na toa dali mazhot ili zhenata se izlazhani.
Прочитав 15 страни до сега, толку имав време.. Ќе кажам само дека да ја прочитав темава пред 1 недела ќе кажев не можам да поверувам какви НЕлуѓе живеат на Земјава, се додека не слушнав од другарка за нејзиниот сексуален живот овој месец со новиот момак... Long story short.. 3 месеци е со него,мн се блиски он спие цело време кај неа.. господинов овој месец се опушта на макс... 6ти/7ми ден од менструација за време на однос свршил во неа. Биднало што Биднало го прашува другаркава дали било несакајќи или намерно и клошарот и рекол намерно бе. (?!?!?) Зашто??? Па сум слушнал од други дека пиеш апчиња.. (девојката не пие ништо за контрацепција и никогаш не пиела) Кај си слушнал бре тиии ??? Имаш уста да разговараш со мене како маж ццццц.. Тоа беше шок бр.1. По некој ден фраерот повторно иста песна и се расправаат оваа вика што ако останам трудна и овој и вика ќе абортираш не ме интересира јас не сакам деца.. Паааа шо ги правиш бе мајмун?!?!?!? Свесно свршил во неа а потоа бега од секаква одговорност.. Девојкава е во шок скарани се од тогаш и само и пишува овој.. Кога да купам тест? Кога треба да ти дојде? Кога ќе одиме на лекар? Кај се закажува абортус? Ненормален ејјј оваа па се прави луда го боцка само.. Му одговара донеси ми сладолед на бебето му се јаде хаха а овој не знае кај тера хахах.. Е така е братче кога не си созреан во мозокот сега треси се.. Оваа мојата не се плаши и да има нешто вика ќе го родам сама ќе го чувам ако треба ама не го абортирам.. Има фирма си работи има слободно време и има можности да си го чува доколку одлучи така Браво за неа за храброста, што да кажам друго, ама за НЕмажот клоцата у г'з. Мене вака да ми направи некој ако не му го пресечам лелее...... Ќе додадам само дека додека многу парови се молат за да имаат деца (вклучувајќи ме и мене) овие фраери си играат со телото на една жена како да е некој робот. Темата Вонтелесно оплодување за жал е преполна, ама за тоа и темата Развод натаму гледа од вакви идиоти.....
Тие се блокираат еднаш неделно хахах.. Шала настрана се плашам да не ја малтретира физички и психички за да абортира...
Па според кажаното … не би ме чудело. Ако е спремен да каже абортус без да го интересира мислењето на партнерот тогаш на се е спремен. Каква будала.
Еве слики сега ми излезе. Поврзано со темава. Не е непознат факт ова со прекин на контрацепција и манипулции од тој тип. Имаше многу коментари кои искажуваа недоверба.