На кого му требаат непријатели при вакви бракови. Mr. & Mrs. Smith type of love бејбе. @Anyshka Она треба да има потполна доверба во него и таа доверба да биде испочитувана, и обратно. Во овој случај она имала доверба, но таа доверба не била испочитувана од него. Точка, крај. За тоа се работи овде.
Ама, не знаела. Луѓето и се менуваат, за жал и на полошо. Забременила против нејзина волја=силувана е и треба да се разведе и да тужи.
Или сте толку наивни или сакате да се правите наивни, не знам, ама незнаејќи не може да ја забремени. Тој и кажал дека сака второ и намерно го направил без да и ја испочитува и нејзината одлука. Па уште и ја манипулира и навредува.
Па ако трпи нешто како што филуваш ти, сигурно нема преписки на форум да прави и да си седи со скрстени раце. Полека малце со разводиве и давање дијагнози и слично.
Вчера го прочитав постот и се згрозив. За некои работи си имам речено подобро е да не пишувам. Мислам, и таа знае дека е лошо, затоа и пишала овде.
Не сакаше да каже дека им фали нешто на децата, туку сакаше да каже дека не може така лесно одма да се одлучи на развод. Сака да каже потребно е двете страни да најдат начин да го сочуваат бракот и да се опраат
Абе стварно нема пишувањето ништо да промени, ама барем нека биди некаква поука за помлади (посебно мажи). Ова е силување на правото на личен избор.
Prvo, ova e reproduktivno siluvanje, da. Toa e situacija koga eden od partnerite ne saka bebe, a drugiot na mnogu podli nachini sozdava bebe. Toa e reproduktivno siluvanje, i da, sosema LEGITIMNA PRICHINA ZA RAZVOD. Tuka zhenata se sfakja samo kako mashina za ragjanje bebinja. Chlenkata kazha deka imala planovi za nejzinata kariera, ama kopileto od soprug toa ne go zemal predvid i podlo postapil. Shto so nejzinite zhelbi i planovi?? Kako ne e prichina za razvod ova?? Vtoro i ushte povazhno, chlenkata ako reshi da se razvede zaradi ova, ne go rastura semejstvoto, zatoa shto vekje mazhot i go rasturil. Soprugot go rasturil toa semejstvo so ovaa podla postapka. Kako da se ostane vo brak so vakva podla lichnost, shto ne pochituva partnerka, nitu nejzinite zhelbi, nitu nejzinata spremnost na vakvo neshto?? Prekini so kazhuvanje nebulozi.
Не. Баш напротив,сакаше да каже дека разведените родители повеќе се во окау односи, отколку тие во лош брак,тие се “ненормални” фамилии
Дали вашите партнери толку многу ве почитуваат,бидејќи сте психолози сите и препишувате дијагнози и слично,како да работите во семејно советувалиште?? Па дури, влагате и во конфликт. Навистина делувате на форумов,како да живеете живот по книга и далеку прикажан од реалниот свет.
Mi se zgadi od mislenjevo. Se chitash li shto pishuvash?? Dlaboko vo sebe sakala i sega ja prefrlala vinata na mazhot?!?! Normalna li si ti devojko?? Chlenkata kazha deka imala drugi zhelbi i planovi, a soprugot nishto od toa ne ispochitival. Pak zhenata e vinovna?!?! Do koga ke se opravduva se shto pravat mazhite?
Точно, како пишуваа во други теми кога членка пиша случајно дека забременила, не постоело случајност, бременост се планира, а сега постои случајност. Па ја силувал, па незнам што, нека го пријави за силување тогаш.