Никаква грешка не направила членката, верувала во маж и дека ќе го почитува нејзиниот избор и нејзините желби. За жал се покажал каков човек е. Викате заштита, ама он ако наумил и тоа ќе го средел. Нормално дека мажот е на тапет, он го направил ова, не она. Се надевам дека помладите размислуваат како @Lella, дека знаат колку е ова само погрешно и какво прекршување на доверба е. Дека нема да слушаат постари, ама во брак сте, ама ти си направила вака, ти онака. Уште еднаш за тие назад, не, не е крива жената, не направила ништо за маж и намерно да ја забремени и да не и ја испочитува желбата, изборот и, најважното, телото.
Јас не сакав дете со години, колку што јас не сакав маж ми сакаше. Плус и немав некоја 'животна' причина. Сакав да искачам, да немам обврски, да не си го упропастам телото.. Не ми падна на памет дека треба да користам заштита. Зошто би се пазела од сопствениот маж!? Ако дојде до тоа, веќе не ваља, да не идеме подалеку.
Јас баш затоа и ја отворив темата. И мажите и жените можат да бидат зафркнати. Има и жени кои заробиле маж на таков начин. А еве сега баш мажот е крив и ќе биде на тапет. Налет нека е бракот ако треба за вакво нешто да се мисли. Овде не постои почит и доверба. Реално тоа е проблемот. Изневерена доверба со самиот чин на свршување НАМЕРНО ПРОТИВ НЕЈЗИНА ЖЕЛБА. А и огромно непочитување кон неа. Плус што прочитав спомнато е дека имала шанси за напредок во кариера.. red flagss ! Изгледа тука он сака да ја команда, баш како што реков, без деца или со едно дете во секој момент може да се донесе одлука за развод, а вака ќе ја зароби со две деца, па и ако не е деловно остварена нема каде да му бега. Се сеќавам јас кога бев без работа колку бев несигурна во себе, па и додека бев слабо платена. Или ако не ми беше сигурно работното место. Во такви случаи секој се плаши да донесе голема животна одлука. Не заради себе, заради децата. Прво не можеш да пружиш се што им треба, второ ќе те дава на суд, во ЦСР ќе те гњават, ќе ти се одмаздува на секој можен начин преку децата.
Od neplanirana bremenost iskacaat najslatki bebinja taka da uzivajte i da se sluci super ke vi dojde haha
Здраво! Сакам да прашам дали да пијам апче за ден потоа и колкави се шансиѕе да останам бремена? Добив менструација на 5ти октомври. Циклусот ми трае обично 27 28 до 29 дена. Денес на 4ти ден од менструација се плашоме дека дечкп ми можеби сврши во мене. Совер и шанси за бременост?
Досега читав низ темава, освен препукување не прочитав асолно ништо. Само првоте неколку страни се оке. Инаку да, имаш шанси да останиш бремена и додека имаш менсттуација. Пријателка моја првата бременост и беше баш таква
Абе многу е логично дека во кој ден и да е и каква и да е ситуацијата, ако сперматозоидите завршат кај шо му е местото, шансите за бременост се големи, нема тука дискусија. Ама секогаш има и ќе има вакви прашања, то е то.