И ние 6 г со свршување надвор освен двата пати кога сакавме не сум забременила така да според мене тоа ,,не знам како" не ми држи вода.. Инаку размислувам за спирала ама не знам... некако не сум сигурна во одлуката поточно ми е страв од несакани ефекти ,исто гинекологот ми напоменува скоро секој преглед дека сум многу плодна Инаку @Sss26 браво што не си го родила присилно туку си се послушала себеси
Порано не ,зошто сакав две деца порано или подоцна Сегааа ... прпа ептен Иако како шо реков 6 г јас исто плодна сум била и не ,,фатило" освен тогаш кога не се аутна хаха
И јас никогаш не ја сфатив фората со непланирана бременост, освен кога не делувала контрацепцијата. А без контрацепција (што ја тука не би го ставила пулаут) се знае оти има можност за бременост. И мене ми се десило да ми прелета таква мисла кога ми каснело, иако шансите биле скоро 0% ама си ја знам психава па сум правела тест чисто да се смирам. И не знам, ама некогаш ми се чини дека кондомите ги сметате за нешто што ве оддалечува од партнер па затоа се демек само за секс со непознати или у ептен тазе врска. А ако сте долго време заедно или у брак шо ќе ни се. Или ако сакала некоја со кондом не му верувала на партнерот. Ајде бе. Нит бебе нит болест сакам, колку год него да го сакам.
Па човек би рекол дека после 2-3 пат ќе помислат на некаква заштита...некогаш стварно не ми се јасни луѓето, ова е една од тие ситуации.
Не мене не ми е не знам какво за кондомот, туку да не се мислам имаме немаме бла бла вака спирала ќе знам имам секогаш Башка еднаш со еден дечко таква параноја ме фати да јас вода отпосле во кондом наполнив да проверам да не го дупнал намерно
Уф, сигурна бев, сега кога имам дете сум свесна која жртва се носи со тоа, па не ни помислив на друга опција иако воопшто не ми беше сеедно. Сопругот сакаше да го задржиме но јас бев решена уште кога го видов тестот, па и пред тоа бидејки си осеќав дека сум. Инаку на контрола после киретажата докторката ми рече дека повторно овулирам и ако имаме односи одма можам да останам. Дури и со кондом, јас веќе имам страв.. Секако сакаме второ, но понатаму, после тоа сигурно ставам спирала или врзување, било што.