1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Не)Планирана бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од DarkStormm, 23 јули 2022.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    3.590
    И ние 6 г со свршување надвор освен двата пати кога сакавме не сум забременила така да според мене тоа ,,не знам како" не ми држи вода..
    Инаку размислувам за спирала ама не знам... некако не сум сигурна во одлуката поточно ми е страв од несакани ефекти ,исто гинекологот ми напоменува скоро секој преглед дека сум многу плодна :whew:
    Инаку @Sss26 браво што не си го родила присилно туку си се послушала себеси :)

На tambelina, mariz и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.267
    Допаѓања:
    40.157
    Мене па пул аут исто ми правеше стрес иако не сум баш најплодна, според искуството :D

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    3.590
    Порано не ,зошто сакав две деца порано или подоцна :rofl:
    Сегааа ... прпа ептен :o
    Иако како шо реков 6 г јас исто плодна сум била и не ,,фатило" освен тогаш кога не се аутна хаха :D

На Yowannty и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.301
    Допаѓања:
    27.341
    И јас никогаш не ја сфатив фората со непланирана бременост, освен кога не делувала контрацепцијата.
    А без контрацепција (што ја тука не би го ставила пулаут) се знае оти има можност за бременост. И мене ми се десило да ми прелета таква мисла кога ми каснело, иако шансите биле скоро 0% ама си ја знам психава па сум правела тест чисто да се смирам.

И не знам, ама некогаш ми се чини дека кондомите ги сметате за нешто што ве оддалечува од партнер па затоа се демек само за секс со непознати или у ептен тазе врска. А ако сте долго време заедно или у брак шо ќе ни се. Или ако сакала некоја со кондом не му верувала на партнерот. Ајде бе.
    Нит бебе нит болест сакам, колку год него да го сакам.

На Трагедијаупмм и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.278
    Допаѓања:
    44.431
    Па човек би рекол дека после 2-3 пат ќе помислат на некаква заштита...некогаш стварно не ми се јасни луѓето, ова е една од тие ситуации.

На CameliaMiller, Трагедијаупмм и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    3.590
    Не мене не ми е не знам какво за кондомот, туку да не се мислам имаме немаме бла бла вака спирала ќе знам имам секогаш :rofl:
    Башка еднаш со еден дечко таква параноја ме фати да јас вода отпосле во кондом наполнив да проверам да не го дупнал намерно :worried:

7. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

Уф, сигурна бев, сега кога имам дете сум свесна која жртва се носи со тоа, па не ни помислив на друга опција иако воопшто не ми беше сеедно. Сопругот сакаше да го задржиме но јас бев решена уште кога го видов тестот, па и пред тоа бидејки си осеќав дека сум.
    Инаку на контрола после киретажата докторката ми рече дека повторно овулирам и ако имаме односи одма можам да останам. Дури и со кондом, јас веќе имам страв..
    Секако сакаме второ, но понатаму, после тоа сигурно ставам спирала или врзување, било што.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.